Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Na rozdíl od p. Vojtěcha bych povolila vánoční trhy apod. - venku hrozí nákaza minimálně, to spíš jen v dopravě. Lidé, kteří chodí do barů, zpravidla nenavštěvují sociál. ústavy a možná ani své prarodiče. Opatření MZ opět jdou mimo vědu. Sociál. ústavy jde zčásti ohlídat testováním i očkovaného personálu a návštěvník se rovněž testuje a má respirátor, jde se setkávat s rodinou i na zahradě ústavů. V rodinách si to občané zpravidla vyřeší sami. Pro nedostatek komunikace s veřejností (vč. nesympatického vystupování p. Vojtěcha) někteří jedinci zranitelnější netuší, že by měli chodit nakupovat v hodinách, kdy není nával. A do práce by neměl jít nikdo s příznaky jakéhokoli respirač. onemocnění, RS virus je pro oslabené jedince stejně fatální jako covid.

2 0
možnosti
Foto

A co ta absence vcasne lecby? Nepomohlo by to alespon trochu od preplnenosti JIP? A pak se doctete od lekaru,ze acylpyrin a vysoke davky vitaminu,ze leky proti srazeninam(u rizikovych kardio), nebo dalsi proverene leky dle stavu... Vsechna pozornost jen na vakciny.... navic uplne novy druh vakcin s relativne castymi vedlejsimi a neprozkoumanymi vedl.ucinky.... to neni jako ockovani proti tetanu,na ktery jsme zvykli.

2 0
možnosti
Foto

Jistě, sklady přetékají kvalitními léky proti covidu a ti hloupí obvodní lékaři posílají nakažené covidem domů s acylpyrinem a vitamíny. To jste si přečetla někde na internetu?

4 1
možnosti
MK

Zdeňku, řeknu to takto. Jsem plně očkovaný a na třetí dávku rozhodně nepůjdu.

Dvakrát jsem prodělal covid, jedou jako neočkovaný, podruhé jako očkovaný.

Nemíním, ze sebe dělat pokusné morče. Na většinu, dnes "vymýcených" nemocí jsem očkován jako dítě. Ano, očkování na tetanus se opakuje, ale po deseti letech. Tady mi někdo tvrdí, že mám jít na třetí očkování a mluví se, že ani to nebude stačit a bude potřeba čtvrté.

https://www.denik.cz/z_domova/ockovani-vlastimil-valek-koronavirus-20211121.html

Čtvrtá dávka vakcíny proti covidu? Je možné, že bude potřeba, připustil Válek

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/ockovani-vlastimil-valek-koronavirus-20211121.html

Takže, jak je to s tou účinností vakcíny? Zatím se jen ukazuje, že je k ničemu

7 1
možnosti
Foto

Tak já na ni půjdu. Nemám s tím problém....účinnost vakcíny skutečně klesá a to je jediná možnost jak to změnit. Vakcína brání těžkému průběhu nemoci. Vaší mamince možná zachránila život nebo zabránila vážným zdravotním problémům. To opravdu není k ničemu....

2 0
možnosti
ŠS

Může někdo se zdravým rozumem napsat něco takového? Pracovala jsem na jipce a mám mnoho známých v různých nemocnicích. Většina toho, co jste napsal není pravda. Prostě věříte médiím, které už dva roky nepíšou pravdu, ale jen úmyslně straší lidi.

2 0
možnosti
ČP

Pracovala kdy?, dost zásadní otázka. Já mám také dost známých, co dělají na JIP, z řad lékařů. Mám sakra jiné zprávy.

1 0
možnosti
ZH

Drobná poznámka: souhlasím s tím, že pro starší lidi by mělo být očkování povinné, protože právě oni jsou příčinou kolapsu zdravotnictví. ALE - pokud to již děda prodělal a přežil, není k jeho očkování důvod.

2 0
možnosti
MK

Problém j v tom, že tato skupina je také z hlediska očkování nejvíce ohrožena co se týče vedlejších účinků. A stát by také měl říci, jaké budou kompenzace, když dojde k úmrtí na základě povinné vakcinace.

1 1
možnosti
MK

Upřímně řečeno, obdivuji důvěru všech lidí ve vakcínu.

Vakcína je experimentální. Nikdy předtím nebyla vyzkoušena

Standardní vývoj a schválení vakcíny trvá deset let:

Než může být vakcína schválena v EU, musí ji výrobce důkladně otestovat a regulační orgány následně vědecky vyhodnotit. Mezi tyto orgány patří Evropská agentura pro léčivé přípravky a další regulační orgány v zemích EU/EHP.

Testování zahrnuje kontrolu kvality vakcíny, která se zaměřuje na:

čistotu vakcíny,

její složky, včetně neúčinných složek neboli „pomocných látek“;

způsob výroby.

Poté výrobce zkoumá účinky vakcíny, a to v rámci studií v laboratorních podmínkách a na zvířatech.

Poté následuje program klinických studií u lidí. Výrobce zkoumá vakcínu v klinických studiích rozdělených do tří fází, přičemž jednotlivých fází se účastní čím dál více osob. Program musí splňovat přísné normy a dodržovat postupy a protokoly stanovené regulačními orgány.

Celý proces od počáteční koncepce až po povolení trvá přibližně deset let. https://vaccination-info.eu/cs/fakta-o-ockovani/schvalovani-vakcin-v-evropske-unii A tady se očkujeme vakcínou, která vznikla se vším všudy za necelý rok a nikdo neví co s lidským tělem udělá, ne za deset let, ale za jeden rok

1 0
možnosti
Foto

Důvěru? Pokud je to jediná možnost tak může jít i o víru. Myslíte si, že je čas čekat deset let? I s vakcínou, která "pouze" brání těžkému průběhu se systém díky menší části neočkovaných zhroutil. Jak by to vypadalo bez ní? To co píšete o vakcíně platí i o nových lécích na covid či oblíbenému "koktejlu". Vše je ještě méně odzkoušené než vakcína. I ti sebraní hrobníkovi z lopaty jsou léčeni novými léky a postupy. Ti umírající a lapající po dechu určitě deset let čekat nemohou....

1 0
možnosti
VB

V Rakousku a Švýcarsku stále roste počet infikovaných po plné vakcinaci. To je hlavní problém podzimních dozvuků tohoto viru. Dalším problémem bude nespolehlivost testování: zda covid není spíše jiný respirač. virus (mají shodné projevy, ale nejsou medializované, tak je lidi neberou na vědomí). Když omylem při chybném testu dáte pacienta na covid - jednotku, pak má k RS viru ještě i ten covid a znásobuje to úmrtí. V ČR neexistuje vnější kontrola sociál. ústavů, jak se zvládají pracovní postupy, vč. úklidu, aby se minimalizovalo riziko nákazy od všech respir. virů, které nyní cirkulují ve společnosti. Neřešíme hlavní problémy, tak berme jako trest nesmyslný nouzový stav.

0 0
možnosti
MK

Díky jim jsou zbytečně zahlcené nemocnice a to nejen v menších městech. Jeden příklad za všechny. Hranická nemocnice je obsazena na covidovém oddělení s více než ze dvou třetin neočkovanými seniory.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779423

Ne díky, ale jejich vinou:-P

1 2
možnosti
Foto

Tak ten obrat se moc nepovedl...ano,jejich vinou.

0 0
možnosti
JL

Pokud někomu děkovat za problémy, tak směr Wu-chan. Tam to celé vynalezli a rozšířili.

0 0
možnosti
MK

Promiňte, ale seniorů je proočkováno 80 procent.

Proti covidu-19 není očkováno zhruba 560 000 obyvatel ČR starších 60 let, tedy asi 19 procent populace v tomto věku.

Takže brečíte na špatném hrobě.

1 1
možnosti
Foto

Já také píši,že jich je očkováno 80 procent. To jste nečetl? Moje kritika je na tu zbývající 20 procentní skupinu neočkovaných. Právě tito lidé plni nemocnice a JIPky úplně zbytečně....

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.