Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč řešíte neuzavřený případ? Lidi mluví? No jo, to oni vždy. Takže vlastně dopředu víme, jak se to stalo a jen čekáme, jestli to policajti uzavřou tak, jak bychom chtěli nebo jestli "totalita zamaskuje pravdu a předvede nám, jak jedny životy stojí nad druhými."

Máme tu dva procesy -

- vyšetřovatel, patolog, žalobce, advokát i soudce mlčí a pracují na zjištění, jak to bylo.

- laická veřejnost vynáší veřejný soud "názorem", který nemusí mít nic společného s realitou, hlavně "6e si to myslí většina, to je demokratické"

To první určí viníka, to druhé počet zoufalců v populaci.

Víte, když teď dezoláti začnou každý den psát - "Daniel Hermann je sudeťák" a budou to opakovat v každém článku, za měsíc to budou "vědět všichni" a problém bude mít nejen Daniel, ale i každý další Hermann, protože se ho všichni budou starostlivě ptát, jestli není příbuzný toho sudeťáka.

Dnes jste to napsal podobně jako oni, Váš názor je tu rychleji než judikát, lidový soud holt důkazní řízení nevede.

Stálé zdraví!

2 0
možnosti

Podle mého "ostrá" parta narazila na chlapa, kterej se nebál a proti přesile se bránil a ubránil, byť s tragickým koncem. A nerozlišuji, jestli Číňan, Rumun, Fin, Rus, cikán, křesťan, hinduista.

A pokud jde o teorii proč k celý ty tragédii došlo, přikláním se k tomu, ví jsem mnohdy zažil: tlupa namachrovanych, které si někdo dovolil napomenout, nebo jim osvětlit, jak se k sobě lidé mají chovat.

14 3
možnosti

Nejpravděpodobnější scénář. Ale třeba ne, tři rómové chtěli jen zcela a mírumilovně vysvětlit nepřizpůsobivému ukrajinci, že je jejich chování absolutně v pořádku a měl by se přizpúsobit. Agresivně na ně zaútočil nožem. To tak Ukrajinci když vidí Romy dělají..

4 0
možnosti
Foto

Ze všech různých stran se potvrzuje moje spekulace a to i od lidí napojených na romskou komunitu.Opravdu zajímavá situace.I někteří romští aktivisté už kritizují část svých soukmenovců a padají od nich i silná slova o romských neonacistech a xenofobech...

5 2
možnosti
Foto

Tak, spekulace. Vaše. Spekulace holt totˇ takořka až fundament. I pro Vás

5 6
možnosti

"Vrazda"? Z pravniho hlediska, prinejmensim neprimerena sebeobrana, zabiti z nedbalosti.

Pri tak velike uprchlicke vlne statisicu, milionu, by bylo naivni ocekavat, ze vsichni budou lide slusni. Cs. uprchlici ve vsech vlnach, po roce 1948, 1968, i t. zv. benzinovi emigranti r. 1979 meli mezi bohuzel sebou, taky zivly kriminalni. Zminim se jenom o nejvice extremnim pripade, nekdy zacatkem let osmdesatych. Tehdy, v kanadskem Calgary, ldy pristehovalec z CSR, prisly co politicky uprchlik zavrazdi dve sve vlastni deti.

Soucasni Ukrajinci, jichz zije nyni v CR nejsou vyjimkou, tedy soucasna vrazda ci zabiti nejsou pripadem typickym, ale velice extremnim. j

1 0
možnosti

J93a46n 22D84o87u35š28e28k

13. 6. 2023 16:47

Těžko brát za důvod že budou Ukrajinci brát práci nebo že se sníží objem prostředků na sociální podporu. Tahle individua jen upouštějí frustraci svých nízkých životů jediným způsobem který ovládají. Není v tom hrdost etnika, není v tom potřeba ochrany. Je to jen zášť k sobě samým. Mno, mě by se být takovým ksindlem, taky ze sebe zvedal kufr.

0 0
možnosti

Takhle bych to neřekl. Ta "hrdost" na etnikum tam je, vždy byla. Což je právě ten základní problém.

0 0
možnosti

Tak po přečtení článku a výživné diskuze musím jen konstatovat, že to morální puritánství zdejších pseudomoralistů a pohoršování se nad tím, že někdo cynicky nelituje něčí smrti, nemělo - dle očekávání dlouhého trvání. A pana Bangu zdravím a dodávám jak jste si zdejší uživatele vychoval, takové je máte.

Ta Occamova břitva je krásná a je dobře, že jste ji okarmovali a plně souhlasíte s textem v článku. Podobnou O. břitvu bych mohl použít na jistého mladíka z Ruska, kterého sežral žralok v Egyptě. V reálu mohl v moři dělat bordel, vyhazovat odpadky, prostě se chovat jako "russák na divolené", který se nechová moc rozdílně jako "cikán v tramvaji".

Tak na to myslete až se zase někdo budete pohoršovat nad českým morálním bahnem v diskuzích, neúměrném cynismu, dezolátství, počtem smějících se bestií atd, atd...

3 1
možnosti
Foto

Níže uvedená poznámka paní Jandové o "zkušenosti s jistým etnikem" se mi velmi nelíbí, proto do diskuse vstupuji. Je to stejná paušalizace jako její oblíbené urážení učitelů. Jako je ostatně i blog pana Bárty.

Právě jsem na chodbě školy potkala slečnu z rodiny zabitého Roma, svou letošní maturantku. Ptala jsem se na její verzi tragické události. Je zcela odlišná od fikce pana Bárty. Slečna veřejně vyjádřila svůj názor a byla patřičně umravněna.

Počkala bych na vyšetřování a nespekulovala. Vážím si mnoha Ukrajinců, mnoha Romů, mnoha Rusů... dokonce i mnoha Čechů. Pěkný den.

10 9
možnosti
Foto

Tak nám tu verzi napište. Jistě nejsem sám koho by zajímala. Pak je zde otázka zda je ta verze pravdivá a uvedená slečna z rodiny není zaujatá a tím pádem nedůvěryhodná...

18 4
možnosti
Foto

Obecně mají jistou vinu média. Pokud provede něco Rom, píše se že mladík ... etc. Už si z toho děláme legraci. Kromě toho se stačí podívat na statistiku neblahých činů. Na druhou stranu, když někdo z Romů má schopnosti něčeho dosáhnout, musí se z komunity vyčlenit, jinak bude vlastními lidmi zatracován.

Oba poslední případy poněkud vypadají, jakoby zapůsobila nějaká tajuplná síla z Kremlu - rozděl a panuj.

3 3
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, tako vé statistiky kterými se oháníte neexistují. Naletěl jste na hoax. Bylo by to protizákonné...

https://napravoumiru.afp.com/siri-se-falesne-informace-o-kriminalite-romu-v-cr-jejich-udajnych-vyhodach-ve-srovnani-s-vetsinovym

2 1
možnosti

Tentokráte plný souhlas. Vaše verze se mi zdá jednoznačně pravděpodobnější než, že by někdo zaútočil na skupinu Romů jen proto, že dělali bordel. Pravda ovšem je, že je třeba počkat na vyšetření příslušnými orgány. Což by ovšem mělo platit i pro "novináře".

8 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.