Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak přestaňte už plakat, dědečku :-).

1 0
možnosti

Že vy něco (někoho) nechápete. pane Bárto, ještě neznamená, že to tak v reálu není !

10 5
možnosti
Foto

A co nechápu?Ty babičky,které si místo možnosti nechat si důchod v hotovosti nosit přímo domu volí možnost běhání si pro něj na poštu?Tak ty opravdu nechápu a ani to,že si šedesátiletý člověk není schopen zřídit účet či ovládat bankomat.Musi se jen chtít něco málo umět a ne si pořád stěžovat a brečet...

4 0
možnosti

Typicky arogantní postoj. Já něco umím, ostatní to musí umět také. Průměrné IQ bylo, je a bude 100 a prostě pár desítek procent spadá docela dolů. Není řešení si pohrdlivě odfrknout, ale zamyslet se nad řešením.

Nevím co všechno dělá pošta, ale hned na první ránu mě napadne, že prakticky každá vesnice má obchod či hospodu. Za peníze, které teď vrážíme poště, domluvit s těmito obchody cashback.

Další možnosti je jednorázová investice do vzdělávání lidí a speciální účty pro staré lidi. Omezené třeba na to, že se může kartou vybírat jen z vybraných bankomatů a nelze s účtem dělat nic jiného. Banky rády pomohou, neboť by to pro ně znamenalo nové klienty (i když ne ty nejbonitnější, ti platí kartou)

Další možnosti určitě vymyslí lidé, kteří se o problematiku více zajímají.

3 4
možnosti
Foto

Arogantní?Moje maminka měla osmdesát let a jen základní vzdělání.Mela účet a z bankomatu si vybrat peníze umělá.Ti staří lidé nejsou přece stáří ze dne na den.Meli dlouhé roky na to,aby se naučili tak jednoduchou věc...

2 2
možnosti

Proč tak zbytečně moc písmenek? Mohl jsi to shrnout do jedné věty. ,,Nenávidím důchodce". Zbytečně sis omlátil klávesnici.

8 10
možnosti
Foto

Opravdu?Jen píší, že by si místo zbytečného chození na poštu mohli nechat důchod nosit domů nebo si už dávno mohli nechat zřídit účet.To je opravdu kritika.Jsou snad důchodci nedotknutelnou skupinou, která se nesmí kritizovat? Sám jsem důchodce...

7 1
možnosti
Foto

Jen drobný detail pro sociálního darwinistu - pro lidi v exekucích je hotovost (a pokud možno načerno) často bohužel jediná záchrana - jinak by umřeli hlady.

5 1
možnosti
Foto

Tak ti určitě ve frontě na poště stát nebudou...

2 0
možnosti

Pane Bárto, jsou vsi, kde si kartou opravdu nenakoupíte, zrušením EET se houfně začali obchodníci vracet k hotovosti.

6 2
možnosti
Foto

Tak k hotovosti se přece dostanete u bankomatu.Neni přece potřeba pro ni chodit na poštu a nechat si důchod posílat na účet....

2 1
možnosti

Problém ovšem je v tom, že tohle řešení nalít do pošty 8 miliard na záchranu a zrušit spoustu poboček není řešením, protože pošta bude generovat i nadále ztrátu a to z prostého důvodu, že do vedení jdou vždy nějací kamarádi a nikdy ne odborníci a ti si rozdají pěkné platy i odměny bez ohledu na výsledky.

2 0
možnosti

Pane Bárto, že vy si nikdy neodpustíte ty babičky a dědečky (asi díky jednoduchosti vašeho myšlení). Jako by byl problém (jak jinak přece) právě v nich. Odvádíte tak pozornost od problému hlavního, t.j. neberete v potaz např. nárůst čekací doby na zredukovaném počtu pošt, což se patrně nebude líbit při dnešním celkovém enormním shonu a stresu nikomu.

I když poštu využívám minimálně, před dvěma měsíci se mi opakovaně stalo, že jsem tam jít musel, a to proto, že se doručovatel ani neobtězoval na mne zazvonit a předat mi zásilku (doporučený dopis, balík do ruky). Jednoduše mi vhodil do schránky lístek o nezastižení, ačkoli jsem doma byl. Teprve po mé opakované stížnosti (jak jinak nežli přímo na poště, protože všechny ostatní způsoby jsou zcela neúčinné) se situace zatím neopakovala.

10 2
možnosti
Foto

Tak ty plačící babičky v reportážích skutečně byly i další naštvání senioři.Ja za to nemohu.Jen jsem citoval...

1 0
možnosti

J11i89ř36í 18M69l73s

2. 4. 2023 15:19

Neřeším, zda je rušení správné či ne.

U nás na malém městě (14 000) se ruší pobočka na největším sídlišti. Přízemní, bezbariérová, s celkem velkým parkovištěm a přímo u zastávky trolejbusu.

Zůstává hlavní pošta v části města, kde skoro nikdo nebydlí. Obrovská historická budova, která sama stojí na 20m návrší, tak prudkém, že dost pochybuji, že by je člověk na vozíku dokázal sám vyjet. Do samotné pošty vedou dvoje desetimetrové schody - jedny ke vchodu, druhé k pobočkám. Výtah ani plošinu pošta nemá.

Zkvalitnění služeb jak má být...

20 0
možnosti

No, teď jsem si uvědomil, že stejně to dopadlo i i nás, zrušili bezbarierovou pobočku a nechali tu se schody a bez parkoviste

2 0
možnosti

A18l27e33š 79V81o66l17f

2. 4. 2023 11:44

Ještě bych podotknul, že pošta je ve ztrátě 1.5 miliardy a většinu z těchto peněz ji dluží stát. To vadí enormě tisícům lidí, ale že třeba České dráhy jsou státem dotované desítkami, nebo i stovkami miliard, nebo Národní banka je ve ztrátě 450miliard a další a další to nikpomu nevadí. O dotacích na divadla, sporty, různé organizace ani nemluvím.

8 1
možnosti

Vadí, proto se na to poukazuje, ale teď se bavíme o poště.

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.