Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

A43l87e49š 56V92o52l27f

2. 4. 2023 11:38

Nejde o to, že by si lidi nedošli na poštu dál, než do ted, ale jde o to, že se dalších 20-30lidí"přestěhuje na jednu poštu, takže fronty a nedorozumění praměnící z čekání se zvýší o 100%. A to je průšvih.

A jen pro inteligenty: "Balík do ruky" dostanete do ruky jak doma, na chatě, ve městě, nebo na poště. Pořád ho dostanete do ruky. Je to jen neštastně zvolený název. Stejně jako " doporučená zásilka". 80% lidí neví, co znamená "doporučená".

4 3
možnosti
ZH

Žádný průšvih to není. Změňte své chování tak, abyste pokud možno na poštu vůbec nemusel chodit. Tím zkrátíte frontu o jednu pozici v okamžiku, kdy byste na poštu v nějaké situaci bez té změny šel. Pokud se takto zachová víc lidí, bude to znát a ti, kteří tam opravdu budou muset jít, nebudou stát dlouhé fronty.

3 1
možnosti
Foto

Pošta se pokusila chovat kapitalisticky, ale nevyšlo - nutit pracovnice aby lidem nabízely finanční služby, za neplnění plánu postihy, totéž i u doručovatelek. Jsou známy případy, kdy byly doručovatelky popotahovány za porušení zákona, protože jejich jednání bylo hodnoceno jako podomní prodej, který je zakázán.

13 0
možnosti

Pošta se nechová pružně. Napřed musela vzniknout konkurenční Zásilkovna (v podstatě z ničeho) aby Česká pošta přišla se svou troškou do mlýna v podobě "Balíkovny", která také není špatná, ale rozsahu a kvalit konkurence už nedosáhne.

9 1
možnosti
Foto

A ani tu balíkovnu neokopírovala pořádně. Co má za smysl balíkovna, která má výdejmu v budově doručovací pošty?

4 2
možnosti
Foto

Pošta zavádí novou službu, vyzvednutí zásilky přímo u odesilatele.

15 0
možnosti
Foto

;-D Co s tím?Poštu zrušit vůbec, a ty babky asi taky;-D

2 1
možnosti
Foto

Čas si s obojím poradí. Takový už je život. Vše jednou začíná a končí...

0 1
možnosti
MS

Pošta by měla především vyházet lidi alternativně inteligentní – protože nacpat do schránky 64 stránkový časopis velikosti A4 přelomený na výšku, ačkoliv se tam na ležato vejde úplně snadno, může jenom osoba pochybné inteligence – a to navíc po dvou stížnostech (v lednu přelomili, stěžoval jsem si, omluvili se a prý vysvětlili, kterak správně vkládat zásilky do schránky – v únoru vložili naležato nepoškozený – v březnu opět nacpali přelomený na výšku a po stížnosti se mi ozvala paní z doručovací pošty a vůbec nechápala, co po nich chci – inu chtěl bych zpátky toho pošťáka, který tři roky do schránky vkládal časopis nepoškozený). Připadá snad někomu normální, když pošta přehne zásilku v půli?

11 0
možnosti
PD

Za ta peníze a nalitany kilometry to dělají brigadnici

4 0
možnosti
JV

Jsem ráda, že to mám nastavené tak, že "kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody". Je to takový "český sport" stále na něco nadávat. Na poštu skoro nechodím, mám účet a vše co jde, nastavené přes internet. Podotýkám, že jsem už dost dlouho také důchodkyně. A dost často zjišťuji, že s počítačem umím víc, než někteří ne mladší, ale i mladí, kteří u něj tráví dlouhé hodiny. Prostě všechno jde, když se chce. Dělám to hlavně pro sebe. :-)

13 0
možnosti
MS

Rada hraběcí – jak mám asi hledat způsoby, když daný časopis prostě vydavatel doručuje pouze prostřednictvím České pošty? Viz můj příspěvek níže – co můžu dělat? Kdysi mi trafikantka časopisy schovávala, jenže trafiky už taky zanikly a tak mám tedy jezdit do Prahy kupovat si časopis (XB-1) ještě dráže než zvýhodněný předplacený a přidat si k tomu i náklady na dopravu?

1 0
možnosti
Foto

Pošta je ukázkový případ státního podniku, který co dělá, to dělá špatně. Nemůže dopadnout jinak, než že zkrachuje, nebo někdo najde odvahu ji zrušit.

8 3
možnosti
JD

Milá Jandové, evidentně zase rozumuješ, ale vůbec netušíš, o co jde.

Největším zákazníkem Pošty je stát. Stát ovšem Poště za služby neplatí ani celé náklady. V tom je ten problém.

Nastuduj si potřebné informace a pak rozumuj.

7 3
možnosti
PD

Nejde o docházkovou nebo dojezdovou vzdálenost, ale o počet lidí v dané lokalitě. Jestli zrusite 2 pobočky ze 4, tak se logicky čekací doby zdvojnasobi

4 0
možnosti
Foto

Zvláště, když jste si na poštu přišel pro "balík do ruky" a musíte čekat, až úřednice za přepážkou vyřídí někomu výpis z rejstříku trestů, nebo životní pojištění.:-/

2 1
možnosti
Foto

Nedávno jsem byl na malé poště v Kobylisích (moje paní potřebovala poslat něco doporučeně a tuhle poštu máme nejblíž), otevřené dvě přepážky, v jedné si paní pošťačka počítala peníze a u druhé člověk před námi s obsluhou klábosil. Jinak tam nebyl vůbec nikdo. Tahle pobočka má být zrušena (jako jediná na Praze 8) a pokud tohle byl typický den, tak se ani nedivím. Ale v diskuzi pod článkem o rušení pošt se kdosi rozčiloval, že (cituji) "12 tisíc lidí a tisíce firem bude obstarávat přetížená pošta na Palmovce". Opravdu si nemyslím, že by to zrušení zrovna téhle mini pošty nějak významně ovlivnilo a kdybych náhodou zase musel nedejbože na poštu, tak tam holt nepojedu dvě zastávky tramvají, ale čtyři. Předpokládám, že jinde to bude podobné.

11 0
možnosti
LH

Na vesnici nejbližší pošta 6 km teď bude 10... nebydlíme všichni v Praze..

4 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.