Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takhle zvenku to holt to vypadá, že pan učitel měl nějakou závadu v sebehodnocení a svoje snížené sebevědomí si tedy kompenzoval na slabších. Resp. na tom nejslabším. A jaké překvapení, ten nejslabší byl sice slabý co se týče asertivity, moderního to pojmu, ale uměl si udělat jednu ruku dlouhou a blond hlava padla, jak se zpívá v jedné písničce (byť tedy ve zcela jiné souvislosti). - - - - mlaďoch si odsedí a pak umře jako bezdomovec, nic jiného nečekám, jiná řešení naše společnost nemá. Kdyby existovala spravedlnost, tak se případ jenom veřejně projedná jakožto výstraha podobným tyranům, od potrestání se upustí, a kluka mačetáře dají na vyučení třeba na elektrikáře, to je potřebný řemeslo. Jenomže nežijeme v ideálním světě, můj názor, že zabít srnca či zabít chlapa žádnej rozdíl není, zvlášť když to uděláte nožem nebo přímo holejma rukama, a že na normálním člověku to žádný trvalý následky nezanechá, tak ten asi nikdy nebude oficiálně přijat, takže je nám všem myslím dostatečně jasný, jak to celý dopadne.....

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, velkým problémem často bývá samotná spolupráce rodičů s učiteli.... Pokud mají děti ( studenti) nějaké problémy co se týče spousty diagnoz nesmíte je jako učitel vědět . Tím nechci omlouvat pokud si učitel zasedne na žáka, ale někdy si ani zasednout nemusí , jen může mít žák takový dojem protože bojuje s něčím o čem pedagog neví.... Je to strašně složité a osobně se v tomto případu jakýchkoli soudů zdržím, v novinách můžu sledovat co chci, ale dost informací nemusím mít ani na místě.... selhal učitel ? Selhala rodina která na chlapce kladla větší nároky než bylo v jeho silách ? Neselhalo nic , jen se to špatně sešlo ? A je řada dalších variant či jejich kombinace....

2 0
možnosti
Foto

Podle toho co jsem četl učitel - šikanista o diagnoze věděl. Je to výjimečný případ a život je složitý. To co vše spustilo bylo vyhrožování a ponížení studenta před celo třídou. Nic takového se nemělo stát. Soud jistě bude mít maximum informací, které mu umožní vynést rozsudek a určit podíl viny....

1 0
možnosti

P39e59t95r 86M49u90n29z13a86r

21. 1. 2023 17:13

Sakra, tohle nebyl žádný zkrat, ale promyšlené konání s dlouhodobým plánováním. A o jaké šikaně tu je řeč? Že dostal špatnou známku? Kvůli tomu se přeci nevraždí, to se dá řešit spousty způsobů.

2 0
možnosti
Foto

To nebylo o špatné známce....

1 0
možnosti
Foto

Připomněl jste mi klip The Wall od Pink Floyd. Učitel doma šikanovaný manželkou je ve škole ras, a na jednoho žáka si zasedne. V celku s vašimi slovy souhlasím.

3 0
možnosti

Na této adrese: https://1url.cz/9rIpz

je článek z 5.12.2022 Vyprovokoval mě, řekl soudu mladík obžalovaný z vraždy učitele mačetou.

Pod článkem je dlouhá (722 příspěvků) diskuze. A v ní jsou osobní vzpomínky bývalých absolventů, kteří tohoto učitele "zažili" dávno v minulosti. Dělal totéž. Vybral si oběť a tu šikanoval.

Ovšem v obci "jógínů a hlavně jógínek" byl tento člověk respektovanou osobností. Je otázka, zda se jeho pocit nadřazenosti, který zažíval mezi svými ovečkami, nepřenášel i do vyučovacích hodin. Jenže učňové nejsou zvědaví na nějaké východní filozofie a učitel je pro ně jenom člověk z masa a kostí, nikoliv posvátný guru. A pan Knaisl si tudíž nedostatek respektu kompenzoval šikanováním.

4 0
možnosti

Ovšem jakákoli šikana a pocit nadřazenosti jsou v příkrém rozporu z filozofií, o kterou se opírá jóga nebo qigong.

2 0
možnosti

Smutný příběh. V podstatě souhlas s Vaším pohledem. Je to ale problém školství, které se od dob Marie Terezie moc nezměnilo (biflování nesmyslů, místo podpory kreativity - viz už film Škola základ života:-)). Ale tady šlo, samozřejmě, o konkrétního jedince. Navíc, pokud si to dobře pamatuji, ten učitel měl být dávno v penzi.

4 0
možnosti

Šikana se dá řešit různými způsoby. Jestli ho učitel dlouhodobě ponižoval před celou třídou, mohlo se to po stížnosti rodičů vyšetřit a učitel mohl být kázeňsky potrestán (třeba). Nebo jestli na školu skutečně nestačil, mohl přejít na jinou, nebo se dát na učňovský obor. Všechno bylo lepší, než vzít mačetu a rozsekat učiteli hlavu.

1 0
možnosti
Foto

To si opravdu myslíte, že jít si do školy stěžovat na učitele má nějaký smysl? Na čí straně by stála škola? Tak na učnovském oboru už byl a prošel úspěšně do posledního ročníku. Já neříkam, že zoufalou situaci vyřešil dobře. Nastal zkrat a dopadlo to špatně....

2 0
možnosti

I49v50a29n47a 39L52a77n49c87e

21. 1. 2023 10:51

Ten, kdo zabil umyslně, tak by si měl nést následky. Pokud by do učitele ve vzteku strčil a ten by upadl a zemřel, tak to je neumyslné zabití. Ale ten, kdo si přinesu mačetu....? Takový kluk je schopen všechno zopakovat, když mu to projde, na někom, kdo ho opět může podle něj "šikanovat".

6 1
možnosti
Foto

Každý reaguje jinak. Měl jsem na bývalém pracovišti jednoho podobného kolegu jako uvedený student. Někteří spolupracovníci ho hloupě šikanovali. Figuru a sílu měl na to, že by bez problému každému rozbil hubu. Nikdy to neudělal. Raději brečel v šatně....

1 0
možnosti

Není to tedy jednoduché a černobílé....ale zabití je přece jen trochu moc. U vystresovaného mladého a ještě nezralého mladého člověka k tomu asi dojít může.

1 0
možnosti

Jak už napsal o kousek níže pan Vitha, hlavní problém Vašeho rozboru vidím v tom, že Vy vynášíte jasné závěry, aniž byste věděl, co všechno se v této smutné kauze odehrálo. Například tím, když hned v perexu píšete: "Zoufalý ponižovaný mladý kluk zahnaný do kouta zabil šikanistu, který byl jeho učitelem. To byl pravý důvod proč zaútočil. Nic jiného." Jak můžete s jistotou vědět, že ten hoch například neměl psychické problémy i kvůli jiným věcem, a konflikt s učitelem byl jen poslední kapkou?

A jinak: je samozřejmě špatně, pokud učitel žáka ponižoval před třídou a byl na něho zasedlý. Ale ani to by nemělo být omluvou pro to, že ten hoch reagoval zcela neadekvátně. Dalo by se pochopit, pokud by třeba v afektu tomu učiteli jednu vrazil atd. Ale pokud si do školy předem přinesl mačetu, tak šlo o předem promyšlený čin. A když voláte po co nejmenším trestu: kde máte jistotu, že příště ten hoch nezabije třeba svého šéfa v práci, když se s ním dostane do konfliktu?

5 0
možnosti
Foto

Jak už jsem psal. Případ jsem dlouhodobě sledoval a vycházím pochopitelně jen z toho co jsem si o něm přečetl a na základě toho jsem napsal to co jsem napsal. To veřejné ponížení před všemi byla jen poslední kapka a člověk, který není agresivní nejedná hned. Já nikoho neomlouvám. Mám jen pro takový čin pochopeni a doufám, že ho bude mít i soud. A co bude příště? To nikdo neví a soud bude jistě vycházet i se znaleckých posudků.

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS