Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příspěvek od státu je samozřejmě pitomost, ale jinak jste úplně mimo mísu !

1 0
možnosti
Foto

Tak každý to můžeme vidět jinak. Třeba jste mimo mísu Vy....

0 0
možnosti
Foto

:-)To, že chce nějakej ministr něco změnit, nikdy neznamenalo, že to tak bude, což neplatilo jenom o nějakém lyžování, natož za kolik ;-)

0 0
možnosti
JS

Sjezdové lyžování není zrovna ekologický sport obzvláště, když máme zimy bez sněhu a ten se musí vyrobit a k tomu provoz lanovky a k tomu cesta na hory.

7000 na kurz mi nepřijde jako dobrá investice na zvýšení fyzické zdatnosti dětí, mnohem účelnější by bylo je investovat do pohybu, který by byl pravidelný a dlouhodobý, než jeden týdenní kurz za dobu školní docházky, to jsou vyhozené peníze, které ničemu nepomohou.

14 1
možnosti
JB

J50i73ř98í 33B41o72č61e68k

1. 12. 2022 11:24

pro mě byl povinný lyžák utrpením. nikdy jsem na lyžích nestál, lyžovat jsem se stejně nenaučil a ani to do budoucna neplánuju. to neznamená, že se TV nekouknu na lidi, kteří to umí

4 0
možnosti
PN

P66e74t35r 80N23e26d95v44ě66d

1. 12. 2022 10:43

Je to fakt podivný návrh. Když to náhodou projde, tak snad budou využity ty svetry, které doporučila Válkova šéfová.

A i když souhlasím s tím, co jste napsal, nedá mi to ne zeptat se. Před nedávnem to tu blozích a diskusích vypadalo, že každičký "antibabiš" je vášnivý lyžař, když tuto zábavu koblihy zakázaly. Jste tedy výjimka?

2 0
možnosti
Foto

Tak žádnou lyžařskou diskuzi jsem nezaznamenal. Válkova šéfová to opravdu s tím svetrem přehnala. Stačí mikina nebo triko s dlouhým rukávem.:-)

1 0
možnosti
MR

S panem Bártou (výjimečně) zcela souhlasím. Týden na lyžařském kurzu přitáhne k lyžování minimum dětí. O nich to totiž v této fázi není, vše je na rodičích. Pokud chceme děti "rozhýbat" v zimě, mnohem větší smysl by měl kurz klasického lyžování a ne sjezdového.

13 1
možnosti
VK

Na lyžařském kurzu stráví povinně jeden den i na běžkách, dle mého je sjezdové lyžování náročnější a pokud se naučí sjezd, běžky už dají.

1 0
možnosti
Foto

Zažil jsem 2 lyžařské kurzy a myslím si, že to smysl má, hlavně pro děti nesportovních rodičů. A kdo jezdí v zimě na dovolenou do hor, ví o čem to je.

2 1
možnosti
Foto

Děti nesportovních či méně majetných rodičů začnou v nížině po absolvování kursu lyžovat? Za pár let nebude sníh delší dobu ani na horách. Už dnes by se bez umělého sněhu na mnoha místech nelyžovalo....

3 1
možnosti
MB

Smyslem je děti rozhýbat. Nejlépe celoročně. Ideální, bez speciální výbavy a specifického terénu. Lyžák má sice tradici, -nicméně považuji jej za tradiční úlet dobra. Nesmírně nákladná a riziková věc! Za týden se lyžovat naučit stejně nedá. Naopak, může dojít k traumatu zúčastněných. Počínaje pedagogy a účastníky konče. Nemluvě o starostích rodičů. Určitě je dobré děcka vytáhnout ven. Samotný se nabízí třeba plavecký bazén. Ten je prakticky všude. V létě - zimě, v nížině i na horských chatách. Výbava? Pohorky, baťoch + plavky s sebou ... :-)

7 0
možnosti
VK

Když už jste začal o plavečáku, to už se dávno děje, na prvním stupni ZŠ chodí děcka se školou plavat.

A právě proto, že lyžování je nákladná a riziková věc je podle mě správné, že se v tom angažuje i škola s odborně vedeným lyžařským výcvikem. Sociálně slabší rodiče by to nemuseli dát.

0 0
možnosti
OD

To je otázka ryze geografická. Zatímco Středočech nížinný se maximálně sklouzne na pytli z meze, Pražan zuřivě sjezduje, kde se dá, přednostně v Praze 22 - Špindlu. Hradubáci zase sjíždějí Pec a Orličky, Plzeňáci Železnou Zrůdu, Líbe líbe rečáci to mají a konečné tramvaje, prostě měšťáci sjezdují a jezedec brblá, protože "co se u nás nedělá, to je nesmysl, nějakej".

Nic si z toho nedělejte, nám ve městě zase přijde naprosto šílená ta jezedcova hra na chlapa s flintičkou, když ožralý morduje pečlivě vypasené žlabanty a mixomatické zajíce. O něco více chápeme potřebu domobrany proti stohům zapálených nemanželským sexem na slámě, kde jezedec tvrdí ty své "konzervativí rodinné hodnoty".

Přece byste nepřipravil sociální chrty o možnost dokázat světu, že jsou "střední třída", pročež sjezdují, yachtí a golfují. Nejhorší jsou v tom maloměšťáci z městysů jako Kolín či Pidibrady.

Naopak, školní kurzy tohoto typu slouží k narovnání sociálních rozdílů, je to nejen výprava sportovní, ale i naučná, co se pohybu v lepší společnosti týká.... Ono je dobré vědět co a jak, když se náhodou ocitnete mezi zlatou mládeží v chlastacím stanu na sjezdovce.

Kdo by svým dětem nedopřál lyžák ve Špindlu - pluh a pád ve Sv. Petru, pifko s Topolánkem, disko s Verešovou a spol. - to jsou kulturní zážitky na celý život! A zejména pro dítka z rodin, kde nemohou investovat měsíční plat do víkendového hýření.

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.