Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. R^ Naprostý souhlas. Lyžování není plavání, jehož výuka může zachránit život před utopením. Postavit člověka dvakrát v životě na lyže (základní a střední škola) a pak už nic nemá smysl. A tam, kde rodiče s dětmi lyžují už od dětství, není školní lyžařský kurz nic jiného, než vyhazování peněz.

1 0
možnosti

Máte stopro pravdu s tím plaváním, údajně asi třetina našinců jsou neplavci.

0 0
možnosti

Týden na lyžáku byl jeden z nejlepších týdnů ve škole, ať se jednalo o základku, střední nebo vysokou. A někteří, co tam byli s námi a nikdy předtím nelyžovali, tak potom začali. Samozřejmě , že ne všichni. A za socíku, to téměř žádný prachy nestálo, takže tenkrát žádná matka samoživitelka s tím žádný problém mít nemohla. Ani jednou se nestalo, že bychom nejeli celá třída. Takže příspěvek za mne ANO, ale zase jen selektivně. Jen těm, kteří na to opravdu nemají. A ne 7 tis, ale tolik, aby prostě mohlo to dítě jet. Vybavení mu zapůjčí škola. Každá lokalita je jinak drahá.

0 1
možnosti
Foto

Tak za socialismu to nic nestálo?To bylo všechno zadarmo...?Já mám jiné vzpomínky....

1 0
možnosti

Já o můj manžel jsme na tom podobně. Já jsem se na lyžáku lyžovat nenaučila a manžel ani nebyl.

Nejstarší dcera na lyžáku taky nebyla, nechtěla jet.

Ta prostřední ale byla a lyžovat se naučila. Koupili jsme ji lyže a vybavení z druhé ruky. Celá sranda i lyžákem nás stála asi 10 tis, nikdo nám nic nedotoval. Lyžuje každou zimu a lyžování miluje.

Za mě je to super, že každý může dostat tu možnost.

Považuji za důležitější výuku plavání, která probíhá v rámci tělocviku. Letos se učí dokonce bruslit od první třídy, což je taky fajn.

1 0
možnosti

Tentokrát plný souhlas s autorem.R^

Skrze školy pod krásnou, nicméně průhlednou pokryteckou myšlenkou "vše pro zdraví dětí", vlastně dotovat hoteliéry a všechny zúčastněné.

A to píšu z pozice člověka odmalička milujícího a aktivně provozujícího sport, včetně sjezdového lyžování.

7 0
možnosti

Z druhé strany, dotujeme kdejakou blbost, tady, se aspoň děti dostanou na týden na čerstvý vzduch... Taková jiná škola v přírodě...

1 5
možnosti

Taky si pamatuji na lyzak. Byl dobrovolný, škola půjčila lyže běžky a mohlo se jet. Nejela jsem po úvaze s rodiči že stejně nelyzujeme takže jsem s několika ostatními chodili do školy a užívali si ji v malém počtu. Když se spolužáci vrátili tak první info bylo že se nelyzovalo protože byla obleva a nebylo na čem. Takže každý den byl malý pochodak. A to bydlím 40 km od Železné Rudy

0 0
možnosti

J28a95n 44P40a64v62e35l

2. 12. 2022 1:23

Tady se ve me pere sportovec a pravicak. Pravicak rika “nedotovat, prakticky nic”. Sportovec rika “musime deti pritahnout ke sportu”. Jak videt, autor toto dilema nema :-)

Vezmeme-li to racionalne, tohle je vec, ktera se klidne zadotovat muze. Pokud to bude stat miliardu rocne, v rozpoctu se to ztrati. Jsou jine oblasti kde muzeme usetrit o dost vice

2 7
možnosti

Dříve se ztrácely miliony, teď už se v rozpočtu ztratí miliarda? No, těch takto ztrácených miliard je v rozpočtu více a tohle je tedy imho zrovna věc, která je spíš na zrušení než na podporu. Lyžování (narozdíl od plavání) není životně důležité, zvláště v zemi, kde není po přírodním sněhu téměř ani památky. Přitahovat ke sportu se děti dají i jinak.

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti

Ale jo, máte pravdu. jen na tu adresnou pomoc by bylo potřeba těch úředníků ještě víc... Takže se šlo cestou pomoci plošné.

0 0
možnosti

Problém je že takové "opatření" by bylo i nahodilé - rok, dva, a pak se to zruší. Nevím co k tomu špičkového reprezentanta nejpravicovější partaje u nás vedlo. Očekával bych to tak od Venezuely ...

3 0
možnosti

Jak jste prisel na tu nejpravicovejsi partaj?

0 0
možnosti
Foto

Nerada, ne kvůli vám (:-)), ale karma.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS