Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Němci, jak dvakrát za století nerozvrátí Evropu, nejsou ve své kůži. Už mají nejvyšší čas aby to stihli.

0 0
možnosti
JL

Pane Zdenku Bárto. Prave jsem dopsal pod jinym clankem svoji vidinu v organizaci Evropy. Muj navrh ma zabranu v organizaci proti diktatum statu s vlivnym hospodarstvim a vyssi poctem obyvatel, domahat se ve vsem, jen podle jejich potreby. Co dnes komentujete je treba promyslet, jak celit teto "zelene diskriminaci" v Evrope. Byt rozumny, ale tvrdy proti jakemukoliv DIKTATU.

1 0
možnosti
JK

od roku 2008 do roku 2017 zde na idnes psal blogy jakysi pan ing. Nejedly - elektroinzenyr se specializaci na jederne elektrarny a zamestnanec Temelina. Ten roku 2008 napsal:

[...]Ať se na mne zastánci solární energie nezlobí, ale za současné technické úrovně této technologie je zcela nereálná výroba většího než zanedbatelného množství energie ze solárních zdrojů.

Zdroj: https://nejedly.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=38383[...]

Po 9 letech a stovce blogu o tom, jak jsou obnovitelne zdroje k nicemu pak priznal.

'v jednom jsem se mylil. Necekal jsem, ze nejaky narod vezme do ruky tolik prostredku, ze se dozijeme doby. kdy v te zemu bude za prihodnych podminek podil obnovitelnych zdroju energie 50% celkove potreby'

Ano, pan inzenyr si 'nedokazal neco predstavit'. A to byl odbornik.

Proc bychom meli nekomu takovemu verit. Proc bychom meli verit autorovi blogu.

Treba si jen neco nedovede predstavit.

0 3
možnosti
ZZ

Svatá prostato - víte o čem mluvíte ?

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PK

Objevil jste bohužel Ameriku, toto není šílenství ale ideologie a z ní naší sousedé necouvnou, Gruess Gott:-/

5 0
možnosti
MB

Jaderná elektrárna nejsou kamna, do kterých buď přiložíte, nebo necháte vyhasnout a potom zase zatopíte. Pokud se před lety Mutty Merkel rozhodla, že německé jaderky jsou ohrožené vlnou tsunami a budou zastaveny, tak to je v podstatě nezvratný proces. Například se přestane objednávat a doplňovat palivo. Takže momentálně jedou 3 poslední a vyrábí trapných 3,96GW. Spotřeba elektřiny v Germánii lítá mezi 50GW v noci a 77GW ve dne.

Kdo má chuť, může se proklikávat tímto grafem

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter

4 0
možnosti
PK

Tante Merkel věděla jak poškádlí zbytek Evropy, když vykopla svou skvělou zelenou ideologii v provedení Energiewende a zdařilo se, bude se o ní dlouhodobě mluvit.

Snad pominulo sucho a frantíci nakopnou své jaderky a budou je moci chladit a zase přibude trocha energi, aby Němci mohli sát pro svůj průmysl....:-/

2 0
možnosti
LH

Od vás bych teda takto pravicový názor nečekal. Ale karmu stejně nedám.

0 1
možnosti
Foto

Tak si ji nechte. Stejně si s ní nezatopím.:-)

0 0
možnosti
PS

Poslanci podpořili plánované rozšíření povinnosti platit za emise z dopravy a vytápění budov

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/evropska-unie-europoslanci-emise-povolenky-rozsireni_2206221831_voj

No až budou EU řídit Němci a Francie tedy až se podaří prosadit hlasování kvalifikovanou většinou tak už se NIKDO NIKDY na NIC ptát nebude. Pokud EU odhlasuje konec spalovacích motorů zítra bude to zítra pokud zakážou lidem krby budou prostě zakázané. Každý kdo zdárně dokončil 4 stupeň základní školy musí chápat že hlasování kvalifikovanou většinou je obrovské zlo.

8 0
možnosti
TC

Němcům jaderné elektrárny vadit nebudou, pokud budou dostatečně daleko od jejich území. Tak jako Rakousku. Jinak je to s elektrickou energií z jaderných elektráren - tu vítají a budou potřebovat.

3 0
možnosti
IS

Mezi zelenými fanatiky a socialistickými fanatiky začíná být méně a méně rozdílů.

11 0
možnosti
JK

Máte tam slovo šílený jenom 4x a fanatici jenom 2x, přidejte, takhle si vás nikdo nevšimne. (sarkasmus)

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.