Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Chudí jsou ti, kteří spoléhají na politiky, že je z toho dostánou. Každý si žijeme svůj život a to jak žiji je moje vizitka a nějací politici mi to moc neovlivňuji protože si uvědomují, že o svém životě si rozhodují sám.

16 0
možnosti

No, jen do určité míry, ale to asi nechcete slyšet....

5 1
možnosti
JL

Pane Zdenku Bárto. Nakousl jste tema, ktere je soucasti dnesnich utrap. Ceske jmeno techto utrap je duchodce ve vsech padech. Otazka, co delat s timto podstatnym jmenem a vsemi pod timto jmenovanim a se vsim, co vytvari tuto neprijemnost.

Mam navrh jen na pristi kalamitu. V dnesni kalamite vsichni vojaji presne podle komunistickeho reseni. Vlado dej!!!

To reseni v budoucnu musi byt lehci. Jen je treba duchodove zabezpeceni odtrhnout od ruk vladnich cinitelu. Tento program nema byt zalezitost nikoho ve vlade. Ma byt sestaven mimo a ma byt podan ve forme zakona v Ustave

Tak, zde jsem ucinil tu zakladni vec. Dal jsem to nove socialni zabespeceni na na pudu umluvy s tou treti MOCI ve state, s MOCI soudni.

Dalsi cast cele transformace duchodu, je vytvoreni programu, ktere vsem obcanum ukazi presne jejich prednosti se dostat k vytouzenemu konci. Co bude v techto programech, je nuno prodiskutovat a utvorit srozumitelna pravidla. Tim vytvorit pro obcana vyber, ktery je podle neho nejvice prijatelny a pritazlivy.

Zde je muj prednostni navrh jdnoho z programu. 1/2% plne mzdy ci vydelku (zisku) obcan odevzda statu na specialni konto pro pokryti v budoucich nutnych okamzicich. Proces, vlada pozada soud a ten rozhodne.

Obcan pouzije ze sveho vydelku (mzdy, zisku) az 10% na investici v akcijich na ceske burze. Zde je nutno pouzit firmy, se statnim overenim. Obcan rozhoduje kde penize investuje. Vlozene penize si obcan odecte z vydelku jako danovou ulevu. (i tech 1/2%) Na danovy vypis bude tu castku poukazovat.

Cely tento system spada do nove organizace vedeni statu.

1 0
možnosti
JS

A pak příjde pan Středula a řekne, že lidí mají málo peněz, že už to je až na krev a žene lidí do ulic. A to i přesto, že víc jak 4mil. občanů si vyjelo na zahraniční dovolenou.

15 0
možnosti
JM

Jděte už do háje s tím neustálým trefováním se do důchodců!!!

15 3
možnosti
MV

M73i87l14a40n 93V89i34k

21. 8. 2022 17:24

"To opravdu nejsou na světě horší tragédie?" Jsou - číst to, co jste vyplodil.

20 9
možnosti
JT

J94i82r70i 79T77i26c34h83y

21. 8. 2022 16:03

Jak je vubec mozne vytvaret takove placaniny?

3 3
možnosti
LH

Plavání je nezdravá aktivita, zejména pro důchodce, protože je může uprostřed bazénu postihnout iktus nebo ve vířivce semlít vír. Na druhé straně úbytek důchodců je ozdravným přínosem do státní pokladny. Tož se milí svazáčtí abiturienti mejnstrímu bavte stejně, jak se bavím já na vašich výplodech.

1 0
možnosti
MN

"Rus" je smejd a musi za to co vyvolal pykat, ale bohuzel priroda dala Rusku nejvetsi zasoby plynu v Evrope a alterantivy nejsou..at se nam to libi nebo ne ten rusky plyn bohuzel potrebujeme, cela Evropa.. tak to proste je. A ted babo rad...!

3 2
možnosti
Foto

Alternativy jsou, ovšem nejsou rychlé a ani lacinější. Bohužel...

10 0
možnosti
AK

Každý den umírají lidé na Ukrajině.

Jak Rusové, tak Ukrajinci.

Jedni i druzí mají rodiny a je to pro ty rodiny tragédie.

Jen proto, že se politici nedokáží dohodnout.

Mimochodem - viděno očima roku 1968 - kdy v armádě Sovětského svazu sloužili jako druhý největší národ i Ukrajinci - probíhá teď válka mezi našimi tehdejšími okupanty...

Ale ohromné ceny energií a vysoká inflace nejsou záruka ukončení bojů na Ukrajině.

Pokud se snažíte naznačovat, že ten, kdo by je měl rád nižší, podporuje Putina, tak taháte falešného králíka z neregulérního klobouku.

Inflaci máme rekordní a ceny energií (měřeno paritou kupní síly) nejvyšší v Evropě.

Podívejte se na kolik stránek A4 se vejde jen seznam opatření francouzské vlády (1/3 inflace) a jaká opatření minulý týden vyhlásil kancléř Scholz (1/2 inflace).

Máme prostě mizernou vládu a šetřit do bezvědomí budou firmy i domácnosti jen kvůli tomu. Aniž by to délku trvání bojů na Ukrajině jakkoliv ovlivnilo.

37 30
možnosti

S tím, že umírají jak Rusové, tak Ukrajinci, běžte k šípku. Ukrajinci umírají proto, že brání svou zemi. Rusové umírají kvůli imperiálnímu chování Putina. Toho Putina, kterému v roce 2020 v referendu ke změně ústavy umožnili vládnout až do roku 2036. Pro se v referendu vyslovilo 78% voličů. Bylo to 6 let po anexi Krymu, se kterou většina ruského obyvatelstva souhlasí. Takže jestli v současné dobyvačné válce na Ukrajině umírají i Rusové, platí zde dobře jim tak.:-/

45 2
možnosti
Foto

;-D Skvělé téma. Oni sice důchodci jsou nezanedbatelnou skupinou obyvatelstva, představující kupní sílu. Ale i ti, kteří mají příjmy od svých zaměstnavatelů, čímžto nemyslím st. zaměstnance. Ono je totiž až základ. dilema, jakudržet systém v chodu jako celek. Neb, kde není peníz, tam není ani kunčoft. To domnělé mrznutí je v tom jen marginálií;-) O duševní podvýživě leckoho pak až darmo se zmińovat;-)

9 0
možnosti
OS

Děkuji, správný pohled a jako důchodce s Vámi plně souhlasím. Jsme ufňukatý národ, který je rozmazlený a plete si stát se sociální službou. Před nějakou dobou to byly pohonné hmoty. Co bylo nářků a rad zastropovat ceny, odpustit DPH atd. Dnes je u nás benzin pod 40,- Kč, a i tolik předhazované Maďarsko má dnes benzin na příděl. Možná bude málo plynu, i když vláda naplňuje zásoby tak, aby se to nestalo. No a co, byly doby kdy se topilo v kamnech a ráno bývalo pěkně zima až někdy zuby cvakaly. Oblečení bylo a žádný z nás nic vážného neutrpěl. Krize přejde a jednou budeme rádi, že jsme nepodlehli katastrofickým předpovědím a nezůstali závislí na bolševickém Rusku.

34 2
možnosti
PK

Pod 40 u nás stále ještě nepoklesl...třeba zítra..

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.