Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Největší problém mají odpůrci hlavně s tím pojmenováním. Podle mne by tedy zcela postačilo, kdyby se pro homosexuální páry zachoval název "Registrované partnerství" a do Občanského zákoníku by se vtulil malinkatý zákonek: "Partneři v registrovaném partnerství mají stejná práva a povinnosti, jako partneři v manželství". A bylo by vymalováno. Těm, kteří tvrdí, že manželství je jedině svazek muže a ženy, by se sebraly argumenty a zákony by se kvůli tomu nemusely nijak extra měnit.:-)

27 1
možnosti
IB

ano, přesně takhle si to myslím, chtěla jsem něco v tom smyslu napsat, ale předběhl jste mně.

4 0
možnosti
JK

Řekněte po pravdě, musíme skutečně v této době a chvíli takové téma řešit? Pandemie, terorizmus z Ruska, Babiš nás okrádá, lidé se propadají do exekucí a zákon není opraven, šílený nový stavební zákon, volební zákon, nedůvěra vládě, předčasné volby a volební kampaň, a to není vše. Je toho snad málo? Povede se několik dní vášnivá debata o homosexuálech a manželství? Je jasné, že tábory jsou neústupné a v naší konzervativní společnosti to může Pirátům dost uškodit. Kdo to téma zvedl?

Mám rád, když se nazývají věci jak mají a pod názvem je jasné o co jde, řeknu že jsem ženatý a už se mi nechce vysvětlovat, co má partner mezi nohama a jestli to tam má od narození. Ve společnosti to může být dost velký trapas. Když chtějí stejná práva, tak ať je mají, jen pod jiným názvem. Mám ten pocit, že homosexuálům ty společenské trapasy dělají jaksi dobře a snaží se potměšile ostatní uvrtat do nejistoty jak to s kým vlastně je. Pak ve společnosti, kde by slovo homosexuál nikdy nepadlo se najednou vnutí samu už jen když nevinně řeknu, že jsem manžel. Co jim vadí na slovu partner? Stydí se za svoji orientaci? Chtějí se schovat v davu? To přece nefunguje, jak říkají. Nerozumím tomu co vlastně chtějí, když jim stejná práva nestačí a musí mít i shodné názvy.

23 2
možnosti
Foto

V konzervativní společnosti? Piráti mají především mladé a liberální voliči. Ti to řešit určitě nebudou...Pokud už řešíte stejné názvy. Pokud dítě říká "tati", má na toto oslovení "právo" pouze biologický otec? A ve všech dalších případech by se toto oslovení nesmělo používat?

0 3
možnosti
MB

Já bych nikdy nevěřil, že se doba změní - Bývalé vtipy pozbudou své platnosti ! "Když se mají rádi, nechť se tedy vezmou"! Pravil přejný drogista a procvakl další prezervativ ! ... :-)

0 0
možnosti

Což by ovšem v případě homosexuálů nefungovalo.:-)

2 0
možnosti
VT

Proč ne.... A proč ano ?!? Manželství je manželství a registrované partnertství je registrované partnertství. Co by však oběma institucím mělo být přiznáno, tak jistě právo dědit, právo na informace a další. O tom nechť je diskuze, ale "manželstvím" bych to nenazýval.... [>-]

11 0
možnosti
Foto

Proč to nenazývat manželstvím? Co by stalo hrozného?

0 5
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.