Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

homomanželství je stejné jako veganský stejk .. blbost. I když na druhou stranu představa .. a zde přítomná nevěsta Karel Pulec mi vyvolává úsměv na tváři .. a proto je nutné trvat na tom, že manželství je svazek muže a ženy .. jinak to skončí bezpohlavním uchazeč o sňatek 1 a uchazeč o sňatek 2 .. a holky se nebudou těšit, že jednou budou krásnou nevěstou :-/ prostě homáci viděj jen to své ..

6 0
možnosti
BG

Zajímavé je na tom to, že i heterosexuálové jsou rozděleni na dva tábory. Jedněm to vadí, druhým ne. Jedny to prý neohrozí, druhé nějak ano. Tak která skupina má nějaký problém? Co je to za lidi, kteří nesouhlasí? Jak se liší od těch, kteří souhlasí?

Můj názor je takový, že si manželství velice vážím. Byl jsem na několika svatbách, mí rodiče jsou manželé jsou letos spolu 35 let, prarodiče už bohužel nežijí. A právě proto, že si ho vážím, podporuju manželství i pro stejnopohlavní páry.

1 8
možnosti
Foto

Bohuzel znam vztahy, kterym soucasna ne-uprava vyhovuje. Jedna z dam si poridi miminko a po rozchodu se ji ta druha s pozdavkem na financni podporu vysmeje ....

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro pravni upravu. Pokud si dve damy ve schode poridi miminko, tak at po rozchodu ta druha plati alimenty. Zadne rozdily ...

2 2
možnosti
PB

P52e96t59r 37B66u98r96i55a42n

29. 4. 2021 12:45

Mnoho partnerů spolu žije bez manželského svazku a sami se dobrovolně vzdávají právních výhod, které jim tato společenská instituce přináší.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769938

Tady bych s vámi polemizoval. Podle mne je manželství oficiální instituce sloužící naopak k alibistickému vzdání se kusu odpovědnosti státu vůči slabším (hlavně finančně) občanům.

Vstupem do manželství se manželé zavazují navzájem se finančně podporovat, mít za sebe a své děti veškerou odpovědnost a i jinak se o sebe navzájem postarat. Společné vlastnictví manželů potom dává širší prostor k vymáhání pohledávek jednoho z nich. Zákon o rodině potom ukládá celou škálu povinností a odpovědnosti za dítě (kupodivu však už jen minimum práv) jeho rodičů. Prakticky jedinými výhodami manželství je možnost vzájemného se zastupování, nepovinnost vypovídat jeden proti druhému při vyšetřování, dědictví už tak uznaného společného vlastnictví a vdovský důchod při úmrtí, ale pouze toho z nich, který byl finančním tahounem rodiny.

Celé toto jho manželství a roli muže v něm nejlépe poznávají rozvedené ženy samoživitelky, kterým po osamostatnění se vzniká náhle celá široká paleta nároků a práv na podporu ze strany státu.

1 0
možnosti
Foto

Manželství je jako pevnost, do které se mnozí rádi dobývají, aby pak naříkali nad tím, že jsou v ní uvězněni, a hledají cesty, jak z ní ven(VOLNĚ JEDEN z mnoha CITÁTŮ).Manželství ovšem může být i omyl, za který vždy může ten druhý z páru. Láska je až opojná, z kocoviny z ní pak může zůstat i trvalé bolení hlavy;-)

1 0
možnosti
Foto

Z čehokoli projednávaného nejen na půdě páprlamentu je vždy ,,zásadní" politikum. Mnohdy lobbing ve prospěch, či v zájmu těch, či oněch. I v tomto ,,případu" nejde o nic jiného. Sice je to ,,tak trochu" i proti přírodě, ale i tu lze ,,řešit" sem tam nějakým zákonem, že;-)

2 0
možnosti
JR

J82a40n 42R19á73ž

29. 4. 2021 11:40

Na otázku v nadpisu "Proč ne" je jednoduchá odpověď. Naleznete ji v § 655 a násl. Občanského zákoníku.

3 0
možnosti
Foto

Právě o změnu tohoto paragrafu jde...opravdu to nejde změnit? Stačí i jedna věta...

0 0
možnosti
AN

A90l69e29š 33N70o49v93á71k

29. 4. 2021 11:02

když to ve společnosti nic nezmění, tak takový zákon zjevně nepotřebujeme...:-)

2 0
možnosti
Foto

Na životě stejně pohlavních párů toho dost podstatně mění...oni změnu. potřebují. Nám ostatním to může být opravdu jedno...

5 2
možnosti
MB

Autora blogu očítám rád, nicméně sděluji :

Proboha, co se pořád řeší ? Manželství jest institucí, ze kterého vycházejí děti. Naplňuje základní předpoklad- muže a ženu. Jistě, lidé se mohou mít rádi, následně tedy žijí v Partnerství. Pokud by došlo ke stejnému pojmenování ? Pak se i můžu domnívat, že jsem synem homosexuálních rodičů ! Byli mazaní a já se jim narodil, jaksi mimoděk ! To vážně není nic "Proti" ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Manželství je symbol spojení ženy a muže. Je to důležitý symbol. Celá západní civilizace dlouhodobě směřuje do horoucích pekel právě proto, že ztrácíme symboly.Manželství je po staletí považováno za určitý symbol, což ostatně řekl ve svém slavném citátu již první československý prezident T. G. Masaryk: Rodina je základ státu! Rodina myšleno jako muž, žena a společní potomci. Manželství jako svazek muže a ženy zásadní hodnotou, která má být státem chráněna. Manželství není jen socioekonomický uměle vytvořený konstrukt, ale že to je hodnota, která si zaslouží ochranu a respekt ze strany státu. Hodnota manželství se nevytváří. Vychází z tradice, kultury, historie naší evropské civilizace. Není to něco, co bychom tu uměle vytvářeli.Evropská civilizace se posunula do doby nárokové společnosti. Zvykli jsme si více než v minulosti, že máme na všechno nárok. Skutečně máme všichni mít nárok na uzavření manželství? Svazek dvou osob stejného pohlaví není správné nazývat manželstvím. Protože manželství je vyhrazeno muži a ženě. Ti jsou v tomto svazku schopni naplnit všechny funkce, které manželství, potažmo rodina má plnit. Nic více, nic méně.Homosexuálové spolu samozřejmě mohou žít a heterosexuálové by je neměli jakkoliv diskriminovat v tom smyslu, že by jejich soužití znevýhodňovali. Ale respektujme to, že to nebudeme nazývat manželstvím.

38 4
možnosti
Foto

Dobrý den pane Kindle... Bohužel...podotýkám bohužel, jestli je manželství něčeho symbolem, tak podle statistik leda krachu....

4 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.