Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J68a71n 91M21a98r55e48k

29. 4. 2021 19:13

Podívejme se , u katolíků je to hysterie a ty gay pochody nejsou?

8 0
možnosti
VV

Právní postavení manželů a registrovaných partnerů je třeba zrovnoprávnit. Ale názvy bych ponechal. Manželství a registrované partnerství není totéž.

16 1
možnosti
PP

Tohle je právě přesně ta otázka. Registrované partnerství už vzniklo, tak proč se jen nerozšíří oprávnění která zakládá? Proč se musí násilím ohýbat manželství, které má jasná pravidla coby svazek muže a ženy už stovky let? Navíc všechny páry už registrované by nemusely podstupovat znovu sňatek. Tohle mi připomíná takové to dětské "ty máš hezčí kyblíček a já ho chci a chci a chci....."

8 0
možnosti
PM

To je fakt. A proč by třeba pohřeb měl být vyhrazen jen mrtvým? Proč ho neumožnit i živým? Koho by to ohrozilo?

5 0
možnosti
Foto

Dost hloupá demagogie.Vas případne manželství homo páru nějak ohrožuje?

0 5
možnosti
Foto

Za mne velmi dobře napsáno, díky!

1 3
možnosti
Foto

Budu autora parafrázovat:

Proč by manželství mělo být svazkem pouze dvou lidí? Proč by to nemohl být i svazek tří nebo více lidí? Třeba našim muslimům by to pomohlo.

Zkuste si to představit. Co by se tím ve společnosti změnilo? Koho by to ohrozilo? Co by bylo jinak? Neohrozilo by to nikoho a nic by se nezměnilo. Nač potom ta hysterie vedená katolíky a různými národovci a "konzervativci"...

18 0
možnosti
Foto

Blog je o jablkách a Vy píšete o hruškách, které nikdo nechce...

0 11
možnosti
MV

V této oblasti prostě česká společnost ještě nedospela. Respektive starší generace ve společnosti. Mladí to už neřeší, jak vím ze svého okolí.

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak,problém z toho dělá jen starší generace.Mladi to vůbec neřeší...

2 0
možnosti
AK

Manželství je jen jedno - muž + žena. Rodina. A ať si myslí, kdo chce, co chce.

25 4
možnosti
JZ

Manželství je muž+žena+legitimující instituce (smlouva, úředník, farář). Muž a žena bez třetí strany jsou ničím, žádné manželství dohromady dát nemohou.

2 0
možnosti
PB

P93e19t58r 17B13u69r17i60a10n

29. 4. 2021 15:57

No mě spíš zajímá, proč když už ty zájmové skupiny dosáhly registrovaného partnerství, proč pro něj nepožadují stejná práva a povinnosti jako jsou u manželství. Přeci zrovnoprávnění partnerství by byla schůdnější cesta ke stejnému cíli, než násilím zohnout pojem manželství, který doslova znamená spojení muže a ženy. Tohle přeci musely předem vědět.

Já bych řekl, že ten konflikt ti zúčastnění chtěli záměrně vyvolat. Nejde jim v prvé řadě o výsledek, nýbrž o pózu, konflikt se společností a samozviditelnění se. To koneckonců vidíme i na jiných případech. Třeba stále kontroverznějším stupňováním pochodů Pride.

22 1
možnosti
Foto

Hele, Pride je nechuťárna, na tom se asi shodneme, ale není spíše chyba v systému, když neumožnil nasadit na institut registrovaného partnerství úplně totožná práva, jako je samozřejmé u manželství? Kdyby tomu tak bylo, a myslím, že doteď si nejsou registr, part. a manželství co se práv týká rovní, tak by se myslím nemělo co řešit.

4 0
možnosti
KN

K82a40r12e35l 25N51o83v83á48k

29. 4. 2021 15:33

Je to svátost, kterou je nutno před homosexuály bránit? Jak se vůbec manželství proměnilo za posledních 100 a více let? Kdysi to opravdu tak bylo. Svatba pouze v kostele a sex až po svatbě. Nevěsta pochopitelně nedotčená panna. Nic jiného nebylo společností akceptováno. "Co bůh spojil, člověk nerozlučuj"....

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769938

Ano tak to je. Manželství je svátost určená Bohem pro spolužití muže a ženy a pokud je to možné i výchovu dětí. A jejímu rozřeďování modernistickými liberalistickými zvrhlostmi budu bránit všemi dostupnými legálními prostředky.

Že to Vy nechápete, je pouze Váš problém.

4 3
možnosti
Foto

Znáte postavu toho rytíře, co se bil statečně s větrnými mlýny...?

1 1
možnosti
MK

Manželství je svazek muže a ženy. Cokoli jiného jistě být může,ale nemůže se to nazývat manželstvím,stejně jako "Rum" nemůže být z brambor a proto ho nazýváme třeba Tuzemák. Drzost menšin je neskutečná. Ať jsou to cikáni,černoši-tady je diskutabilní,kdo je menšina,nezákonní imigranti,homosex atd atd. Nikdo nikdy nemůže mít stejná práva v určitých věcech. O tom již rozhodla příroda,že dva jedinci stejného pohlaví nemohou splodit dítě,přesto,že se o to někteří,zvlášť pánové snaží :-) . Ano,mohou spolu vychovávat dítě některého z partnerů,ale to je tak asi vše.Nenechme se strhnout hloupou dobou,která nahrává těmto individujím se stále nekončícími požadavky.

29 4
možnosti
Foto

Nevím nic o tom, že by stejnopohlavní páry na sněmovně vyžadovaly, aby zařídila, aby při jejich sexuálním spojení počalo dítě...:-)

5 9
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.