Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud byste si pane Bárto přečetl ani ne moc dlouhý zákon o BIS a zákon o tajných službách, dověděl byste se, že prezident se může ptát šéfů tajných služeb na cokoli a jakkoli, a že kterýkoli s šéfů tajných služeb je mu povinen dotazy zodpovědět, přičemž zase jemu zákon přímo přikazuje neohrozit přitom zájmy jeho služby.

Kde a v čem může ohrozit zájmy služby asi prezident vědět nemůže, zcela jistě to ví šéf tajné služby. Takže z toho vyplývá, jaká má být jeho odpověď. Ne každé jméno ohrozí zájmy služby a zcela jistě to není kontext toho požadavku na jména. Šéf tajné služby, který nezná zákon a musí se jít ptát do poslanecké sněmovny, co může a co ne, by měl být okamžitě odvolán.

Ten šéf tajné služby je stejným způsobem vázán zákonem, kterémukoli státnímu orgánu - nejen vůči prezidentovi, ale i vůči premiérovi, vládě, poslanecké sněmovně i její komisi, jakož i vyšším soudům, jež musí požádat o povolení v případě použití určitých zpravodajských prostředků.

Celý Váš článek charakterizuje neznalost zákona a Vaše doměnky a spekulace v každé Vaší větě. Jak už to tak bývá - ty domněnky a spekulace opisujete o "kvalitních" novinářů či "kvalitních" politiků.

Je zajímavé, že kdo vynesl něco z režimu utajovaného do veřejného neajímá z těch "kvalitních" nikoho. A kupodivu to vypovídá daleko podstatněji o kompetentnosti těch "kvalitních", stejně jako o Vašem povědomí, co je důležité a co ne. Výsledkem je Vaše plácání.

9 13
možnosti
Foto

Na rozdíl od soudce není šéf tajné služby ústavně vázán požadavkem, že se mu nesmí nikdo vlamovat do jeho aktivit.

0 0
možnosti
PV

Spousta slov o ničem.... pouze ukázka primitivní nenávisti k vašim ideologickým oponentům, která více napovídá o vás než o druhé straně.

Osobně mne samotného otázka ruských špionů taky docela zajímá. Rád bych si udělal obrázek o práci BIS. ČR je údajně rejdištěm ruských špionů a naše BIS, pevně stojící na stráži liberálního míru a pokroku, musí vynakládat obrovské úsilí, aby je všechny odhalila a odeslal zpět do Ruska.

Informacemi o odhalování tohoto velkého množství ruských špionů jsme zahlcováni už mnoho let. Takže pro BIS není nic jednoduššího, než všechny odhalené špiony sepsat, zveřejnit a obhájit tak svou práci a hlavně tvrzení, že je ČR je rejdištěm ruských špionů a BIS nás chrání tím, že hromadu ruských špionů už odhalila.

A tu je asi základní problém.

Buď je odhalených špionů opravdu mnoho. A pokud byli odhaleni, tak ani pro BIS ani pro ruskou stranu by zveřejněním neměl vzniknout žádný problém, protože byli odhaleni, obě strany to ví a samotní špioni jsou už dávno nepoužitelní.

Ale může se taky stát, že BIS žádné hordy špionů neodhalila a celá záležitost je pouze nafouknutým marketingovými fake news pro liberálně bolševické hlupáčky, neschopnými pochopit základní pravidla manipulace (díky čemuž jsou snadno manipulovatelní), kteří pak do úmoru žvatlají své ubohé pravdičky o zlých ruských špionech, zlých vlastencích a hodných politicích v Bruselu a hodných politicích z Demobloku a zlé Trikoloře a zlé SPD, atd. Stejnou situaci jsme tu totiž měli mezi lety 1945-1948, kdy u nás nevládl liberální bolševik, ale bolševik rudý, který taky neustále mezi svými oponenty odhaloval špiony západu a každý, kdo nesouhlasil s komunismem, byl fašista, reakcionář a zaprodanec imperialismu.

12 11
možnosti
KS

Špiona nemůžete jen tak veřejně odhalit.

- neodhalíte jeho síť

- nebudete vědět, kdo ho nahradil

- ohrozíte vlastní nebo spojenecké zpravodajce ve vysílající zemi

Nejlepší je o špionech vědět tak, aby oni nevěděli, že jsou vyzrazeni.

0 0
možnosti
PN

Takže vlastně obhajujete myšlenku, že hlídač nemá mít hlídače? Nebo se bojíte toho, že by se mohlo provalit to, že co tu léta tvrdí určitá skupinka, nemá reálný základ? Nebo to budete obhajovat jako mnozí tak, že až budou znovu opakovat Bondovky, bude u mnohých titulek " natočeno podle skutečných událostí" ?

4 5
možnosti
Foto

Hlídače jistě má. Je jím Výbor pro obranu a bezpečnost tvořený zvolenými poslanci Parlamentu ČR....to si opevdu myslíte, že BIS má kontrolovat Nejedlý a Mynář? Zeman už je jen rozbitá loutka....

8 2
možnosti
Foto

Jak se dostal, zjevně tajný, požadavek prezidenta novinářům? To by měla BIS velice rychle vyšetřit. Když ne, vedení BIS musí jít! Když se to zjistí, musí viníci nést trest.

5 3
možnosti
JV

To president vyzrazuje utajovné informace, vůbec bych se nedivil, kdyby to uteklo od nějakých jeho poskoků z Hradu. Za nejpravděpodobnější ale považuji únik z parlamentní komise. Vyšetřovat to bude policie, ne BIS.

4 0
možnosti
Foto

V posledních prezidentských volbách ANO + SPD + KSČM + ČSSD vyzvaly k podpoře Zemana v druhém kole a voliči je poslechli. Zdá se vám snad, že tyto strany nedisponují nadpoloviční většinou hlasů?

Pokud z politických důvodů odmítáte dát seznám ruských špionů k dispozici, tak jak tedy ústavní instituce mají ověřit efektivnost aktivit BIS? Co když stříl zcela vedle? Fakt je ten, že ti šikulové ve vytahování Vašich peněz z kapsy s odvoláním na tento velmi dlouhý seznam takto formulují veřejné zprávy BIS. Co když BIS fabuluje, jenom abychom do ní pumpovali další a další peníze. O peníze jde vždy v první řadě.

Dokázala snad BIS varovat před invazí coronaviru? Velké mlčení. Když už nás dokonce dokázala informovat o údajném rusofilství (slavjanofilství) ve výuce dějepisu. Co škola, to ruský agent.

3 9
možnosti
OT

A oni Mynář, Zeman a Nejedlý jsou ti. kteří by to měli posuzovat????????????????? A vy byste k nim asi měl patřit taky.

7 0
možnosti
OS

V článku je i několik naprosto lživých informací. Například ta, že SPD stagnuje... Proč mi to jen připomíná komunistickou propagandu? A jen tak na okraj, rozhodně nejsem žádný číno- ani rusofil.

3 2
možnosti
Foto

Lživá? V posledních volbách získala 10 procent a všechny možné předvolební průzkumy ji přisuzují méně...ani v krajských volbách nebyl vidět lepší výsledek...jistě jste si všiml, že postoje a názory, rétorika komunistů a SPD jsou skoro totožné. Nebo ne?;-)

4 1
možnosti
RK

Bezpečnostní prověrku nemá na Hradě, pardon, v LDN Lány, vůbec nikdo;-).

8 0
možnosti
JD

Řekněte kdo ji nemá a musí ji podle zákona mít.

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.