Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesor MUDr. Jiří Beneš

7 2
možnosti
DK

Mr Kindl, nezda se vam, ze je clanek tak trochu o necem jinem?

0 0
možnosti

M84i97r34e26k 66Ř21í86h78a

26. 9. 2020 8:07

Buďte v klidu autore, Pořád tu bude zástup těch kterří budou srovnávat Covid chřipkou (i když na něj umírá 10x víc idí než na chřipku a to proti chžioce nijak zvlášť nebojujeme) nebo rakovinou či autonehodou (i když ty se nedají "chytit"). Smrt je přirozená a umírají jen staří nebo nemocní kteří by stejně zemřeli podle jejich názoru. Nemá smysl je přesvědčovat. Oni by nezměnili názor, i kdyby díky Covidu přišli o půl rodiny. Přece se nebudou omezovat nošením roušky, nebo tím že nebudou chlastat s půlkou republky z jednoho brčka (schválně nadsazuji). Já tento pohled nemám, roušku nosím, dodržuju hygienická doporučení a vyhnu se hromadným akcím. I tak vídám své staré rodiče dost omezeně (otec má jít na operaci srdce) abych je případně nenakazil. Ti kdo hovoří o nepohodlí, drastických omezních a podobně většinou nemají "páru" co to je. Pro mě chvilka "nepohodlí" neznamená nic v porovnání s životy mých blízkých.

7 2
možnosti
JK

Opravdu je smrtnost covidu 12 procent ?

1 0
možnosti
DN

Praha má již přes týden naplnenou kapacitu testování. Nejdříve je možnost testování až za 4dny. Stačí se kouknout na objednani on-line. Takže je jasné, že pokud jsme naplnili kapacitu, křivka dále neroste a můžeme byt spokojeni. Spokojeni, že se nenaplnuji čísla Dr Flegra. Jediná reálná statistika je opět statistika hospitalizací. Vždy bude určité procento pacientů potrebovat tuto péči ... Příští týden budeme stát udivene před faktem, ze se začnou omezovat plánována objední do nemocnice...

Samozřejme, ze tento pohled musí byt p. Prymulovi jasný. Ale je týden před volbami, nelze ukázat pravdu- lidi by z té své pohodičky prostřelili na druhy pól, ne , že by volili druhou stranu, ale oni by vůbec k volbám nesli.

3 0
možnosti
DS

S testy, které dávají v ideálních podmínkách na čistou vodu falešnou pozitivitu 3-4,4 % německé prevalence 0,4% nedosáhnete. To pochopí i největší laik po druhém pivu.

Ta 0,4% jsou těžší průběhy a vážné případy. Systém, který sám sebe zahlcuje tím, že zachytává převážně falešně pozitivní případy, nemůže fungovat.

Němci buď lžou nebo několikanásobně přetestovávají. Může také být, že mají jiný způsob odběru a hodnocení. Například ty, kdo z náboženských důvodů odběr odmítnou, vedou jako negativní. Též vedou jako negativní všechny i jen malinko nejasné případy. Například když ze čtyř primerů (ano, testy prováději fakticky čtyři experimenty) je jeden nejasný. Pak samozřejmě zbudou jen silně nakažení, akorát nám bude po světě pobíhat spousta lidí s Covidem a možná na něj i někdo z těch negativních umře.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za diskuzi. Na případu veřejně známého člověka jsem chtěl pouze upozornit na fakt, kdy zlehčování situace nebo dokonce šíření konspiračních teorií (zapojil se i pan exprezident) je to poslední co bychom v situaci kdy jsme v šíření viru už druhou nejpostiženější zemí Evropy potřebovali. Ti "bezejmenní" na JIPkách totiž nikoho nezajímají.Je jich a bude jich čím dál víc. Jistě 90 procent případů je bez příznaků, to ovšem není důvod tvářit se, že se nic neděje....

3 1
možnosti
Foto

Já Vám nevím. Nedávno zemřel Jiří Menzel, v lednu kartářka Jolanda, v dubnu fotbalista Jarda Pazdera, pak kontroverzní podnikatel Martin Ulčák, v květnu končil život dalšícho fotbalisty Radima Nováka (ten měl teprve 42)...až na pana Menzela nikomu nebylo ani šedesát...a tak bychom mohli pokračovat.

Vyplývá z toho něco? Asi ne, že? Nebo jo? Pro mne to, že přes obrovskou publicitu dopřávanou COVIDu ztrácíme soudnost. (A to ho za chřipečku rozhodně nepovažuji.)

19 1
možnosti
PK

P47e77t49r 97K61a60č81e30r

25. 9. 2020 23:28

Jak muze mit takova sta..a karmu pres 43 to proste nepochopim.

0 0
možnosti
KS

U každé nemoci se stane, že je na tom jeden člověk z mnoha špatně. Ale proto se přece nezazdíme a život nepřežijeme?

10 1
možnosti
DP

Zpěváci a herci mívají na mnoho věcí stejně nekvalifikované názory jako běžní lidé. Pokud člověk projde covidovou infekcí hladce nebo relativně hladce, znamená to pro něj osobní zkušenost, která má pro něj vyšší váhu, než nějaké výzkumy nebo odborné články, které ani nesleduje.

Pro ně i pro Bílou je to horší chřipka. Nečekejte od každého nějaká hluboká vědecká zamyšlení.

8 0
možnosti
Foto

P77e12t13r 35F62a49b49e38r73a

25. 9. 2020 22:18

Tedy, pane Bárto, tohle je ubohost. Pro zhruba 90% pozitivně testovaných je tento virus neškodný, jsou bezpříznakoví anebo mají tu vámi zmiňovanou chřipečku.

Hospitalizaci potřebuje cca 2.5% z aktuálně pozitivních, z toho 0.5% skončí na JIP. Z tohoto pohledu je nemoc pro naprostou většinu lidí banální.

Dnes bylo zveřejněno, že lůžka v nemocnicích jsou blokována pacienty, kteří by mohli být propuštěni, ale nechtějí je doma, domovech důchodců apod. Navíc jsou do statistiky zahrnuti i pacienti s něčím jiným, u kterých se v průběhu hospitalizace objevila pozitivita.

Nesedí čísla každodenně ohlašovaných nových případů s validací dát, která se zveřejňuje o týden později. Například onen rekord z minulého čtvrtka 3130. Dnes ráno validované číslo ukázalo počet případů nižší o téměř 600 lidí. Takhle vzniká panika a lidé, včetně vás, podléhají dojmům z de facto falešných čísel.

Čekat na okamžik, kdy nějaká celebrity bude mít vážnější průběh jen proto, abyste se mohl vysmívat jiným celebritám, které nesdílí váš názor, vypovídá hodně o vašem charakteru. Je nevalný.

19 12
možnosti
KS

K tomu se nepočítá s pozitivními lidmi, kteří jsou testování několikrát.

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.