Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Evidence based medicine..................medicína založená na důkazech.

V případě infekce covid19 to nemůže platit. Zatím víme velmi málo. To se týká i roušek. Opatrnosti není nikdy nazbyt, při našem počtů ventilátorů, pro nemocné

covid19 bylo volných jen tisíc ventilátorů, byla restrikce na místě.

Četl jsem něco o situaci v Bergamu a okolí na onet.pl., umírali i mladí a nebylo jich málo. vyčkejme na výsledky analýz, výzkumu...možná to chce roky. Po bitvě je.každý generál. Těch generálů se tady vyrojilo hned několik.;-D;-D;-D

10 1
možnosti
Foto

Podle dostupných dat epidemiologických dat z celé Evropy, všichni zemřelí v celé Evropě trpěli již před tím nějakou závažnou chronickou chorobou. mezi nejčastější patřila rakovina (zhoubná nádorová onemocnění), chronické dýchací potíže, onemocnění srdce a oběhového systému, diabetes/cukrovka, často se jednalo o silné kuřáky a obézní jedince. Většinou se navíc jednalo o staré lidi s věkovým průměrem 75 let. U několika málo případů mladších ročníků, např. muže 46 let pitva prokázala, že trpěli závažným chronickým onemocněním, jen o něm nevěděli. Ti lidé by podle něj zemřeli stejně i bez koronaviru. Zdraví lidí na coronavirus neumírají. Coronavirů známe 100 jsou stále mezi námi.

1 2
možnosti
PK

Ta rouška,to je fakt to poslední co by mi vadilo....:-)

25 8
možnosti
Foto

Mně nevadí , že ji mám v místě, kde je víc lidí, jako obchod, ale vadí mně to v místě, kde je minimum lidí a tam ji také sundávám a jak jsem včera zjistil je nás víc. Co mně včera pobavilo. Hospody podávající pivo okýnkem. Kolem hospody kolem 50 lidí všichni v houfu bez roušek.

12 0
možnosti

Souhlas. Nechápu lidi, kteří jdou na procházku do přírody a dobrovolně funí přes roušku, i když široko daleko nikdo není. Já tu roušku mám nachystanou a natáhnu si ji jen když míjím větší skupinu lidí a to jen kvůli tomu, abych zbytečně nepopuzoval. V našem okrese, čítajícím asi sto tisíc obyvatel, je pozitivně testovaných pouhých 24 lidí a nejméně 14 dní už žádný nepřibyl. Přesto se zde najde spousta lidí, podělaných až za ušima, kteří by roušku nejraději nosili i doma. Připomínám, že proti nošení roušek v obchodech a MHD vcelku nic nemám.:-)

33 6
možnosti
Foto

Přesně tak, také mám pocit, že mnoha lidem rouška ochromila i mozek a vůbec nepřemýšlí v které situaci je potřeba a ve které je zbytečná....

16 1
možnosti
SB

Pokud nevíme dobře, co a jak se má, jak se ta choroba bude chovat, apod., tak je na místě i opatrnost, tedy i takové opatření, které se potom s odstupem času uikáže třeba i zbytečné.

Na místě, které neznáme a o němž nevíme, zda tam je hloubka vody půl metru, nebo tři metry, též neskáčeme do vody. Mnohdy je ta opatrnost zbytečná, protože nakonec se ukáže, že vody je tam dost, ale i zbytečná opatrnost může být rozumná, protože v danou chvíli jsme ty informace neměli.

Jestliže nemáme dobrý přehled o tom, že v protisměru nikdo nejede, nesmíme předjíždět. V mnoha případech se za zatáčkou nebo za vrcholem stoupání ukáže, že by se vůbec nic nestalo, kdybychom předjížděli, protože tam nic nejelo a předjíždění by proběhlo v pořádku, ale to vidíme až dodatečně.

I kdyby se ukázalo, že opatření byla zbytečně přísná, tak to bude stejné, jako když až za zatáčkou zjistíme, že by se nic nestalo, kdybychom předížděli už o minutu dříve. Ano, nic by se nestalo, ale my jsme to o tu minutu dříve nevěděli.

34 9
možnosti
Foto

Ukazuje, že izolování nerizikových skupin, což v praxi znamená znemožňování celé populaci normálně žít a pracovat, nepovede k získání imunity. Naopak – další prodlužování karantény bude mít rozsáhlé následky a povede k celospolečenskému traumatu.To podle lékařů ukazuje na jedno, že coronavirem se musí nakazit co nejvíce osob tím získáme kolektivní imunitu,

5 9
možnosti
Foto

Tato teorie byla překonána a existuje apokalypsa vícero násobného nakažení, jak v sobotně nedělních Lidovkách popisuje evoluční parazitolog Flégr. Velice dobrý článek (v tištěných Lidovkách)

4 2
možnosti
JS

Dánsko má skoro deset tisíc nakažených a smrtnost pět procent. Česká republika má cca 7800 nakažených a smrtnost tři procenta (ale dvojnásobný počet obyvatel). Je vysoce pravděpodobné, že kdyby Dánové zavedli nošení roušek, ušetřili by asi tři stovky životů. Pro někoho to zřejmě nic neznamená, ale já se domnívám, že žijeme v civilizaci, kde má lidský život absolutní hodnotu a kde jsou "akceptovatelné oběti" považovány za znak cynismu. V něterých částech Evropy už to evidentně přestává platit.

Také píšete, že ve Švédsku "není žádná apokalypsa". To záleží na úhlu pohledu. Švédsko má přes dvacet dva tisíc nakažených a smrtnost dvanáct (!) procent. To znamená, že intenzivní péči poskytují jen těm lidem, na které se dostane. Švédští zdravotníci, kteří musí toto rozhodování provádět, by Váš ignorantský pohled patrně nesdíleli.

A přitom nošení roušek je to nejmenší a nejméně nákladné opatření, jaké lze relativně bez problémů dodržovat. Nejhorší ze všeho je, když někdo začne lidi, kteří nosí roušky, spojovat s nějakou politickou stranou.

37 9
možnosti
Foto

Já spojuji roušky s nějakou politickou stranou. Upozornuji jen na jejich nesmyslnost v případech kdy je jejich vynucované nošení k ničemu...podíval jste se na ten seznam na konci? Na Slovinsko, Chorvatsko a další země kde to mají jinak než u nás....?

6 4
možnosti
Foto

Celkem jsem popsal správnost řešení ČR při obraně proti pandemii a vyzdvihl působení odborníků v článku ze středy https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750561

3 3
možnosti
Foto

Pane Kindl, co je na této suché informaci důvod k tomu, dát jí minus?

2 0
možnosti
Foto

Dánsko, poloviční populace 5,8 milionů, ČR více jak 10 milionů. Úmrtí, Dánsko, jak píšete 484, ČR 248 polovina. Jasný důkaz o tom, že nošení roušek brání většímu šíření choroby a vyššímu počtu úmrtí. Zajímavý úkaz. Ti diskutéři, kteří nikdy nenechají na vládě a prezidentovi nit suchou, zde po vzoru zuřivého nenávistníka prezidenta Zemana a premiéra Babiše, novináře Šafra, šéfredaktora z tiskoviny, kterou téměř nikdo nekupuje a nesleduje propagují tu blbost, že nošením roušek se podřizujeme Babišovi. Mimochodem, právě to, že ČR a SR má nařízeno nošení roušek je základem úspěchu, že máme nejméně nakažených a hlavně nejméně mrtvých

24 7
možnosti
Foto

Vážený pane Hannigu!

1) je škoda, že nikdy neumožňujete diskusi pod svými články!

2) Kolik bude v té které zemi skutečně mrtvých, můžeme hodnotit "až na konci". Ze statistického hlediska je ale směšné zabývat se stovkami mrtvých, když v jak v Dánsku, tak v Česku umírá každý den několik set lidí! Jen prosťáček, uvažující pouze v rámci jednoho domu nebo jedné vesnice může rozebírat, jestli je strašidelnější číslo 200 nebo 500!

3) Dánsko je navíc jedna z nejpřísnějších severských zemí.

4) Odvozovat "naše úspěchy" od generálního nošení roušek je zcestné.

11 3
možnosti
AN

Dánsko má skoro dvojnásobný počet obětí než my...

4 1
možnosti
LH

Ale o to nejde, jde o to si kopnout do vlády a napsat že kdo nosí roušku je Babisovec. Tady už dávno nejde o nějakej virus, tady jde o peníze a politické body...

10 5
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.