Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Kdo pil, umřel, kdo nepil, taky. ;-)

0 0
možnosti
JS

Povinná roška = náhubek.

5 2
možnosti
JD

J12a23n 96D67o16u82š46e21k

10. 5. 2020 19:15

Nejspíš byste si i přestal utírat zadek kdyby vám to někdo nařídil.

0 0
možnosti
ZD

Vy prosím znáte jakéhokoliv rouškového fanatika, který si myslí, že nošení roušek v nesmyslných situacích ...atd, atd. ?? Už začátek textu mnohé naznačuje a celý text potvrzuje. Další zbytečný nádávací text, tentokrát na stokrát omílané ma.

24 3
možnosti
ZD

poslední slovo má být : téma.

0 0
možnosti
Foto

Počet nakažených v přepočtu na 1 milion obyvatel:

ČR - 727

Dánsko - 1669

Švédsko - 2210

Rakousko - 1732

Čili nákazu prokazatelně chytilo 2,3 až 3 krát více osob než u nás.

27 3
možnosti
Foto

Pane vy jste gemagog, jak vyšitý. Pokud to chcete takto srovnávat, tak musíte srovnat počet obyvatel, počet starých a nemocných občanů. Každá země je jiná.Rakousko, Dánsko, Švédsko končí s opatřeními a u nás se chce stav nouze držet do července. Když vezmete počet obyvatel u nás a počet nakažených a zemřelých, tak jsme na tom hůř, než země V4

1 10
možnosti
JF

J87i36ř17í 11F95o29g42e76l

4. 5. 2020 11:44

Proč opět nepíšete pravdu?

Rakousko je lepší v jednom jediném parametru, mají více uzdravených. Ale také výraz ně více jich nemoc prodělalo, výrazně více jich zemřelo, mají vrazně více lidí ve vážném stavu atd.

Takže opět demagogujete, jako skoro v každém vašem blogu.

19 4
možnosti
ED

Výhody roušek kromě zmíněného ztížení přenosu kapének z člověka na člověka vidím v tom, že je to pomyslný "uzel na kapaesníku" pro ty lidi, kteří by jinak rychle zapomněli, kolik že to je 2m a funěli vám klidně ve forně 5 minut za krk. Za druhé hned na dálku poznáte "nechytré sobce", kteří si to hasí supermarketem s rouškou pověšenou na jednom uchu. Hned víte, komu se z hygienických důvodů vyhnout.

21 6
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-) Roušky jsou venku zbytečné, když jsme někde sám, tak ji nenosím a nasadím si ji pouze, když někoho potkám. V přírodě však ani tam ne a zatím se mi nestalo, že když se s někým potkám v lese, že bychom si nasazovali roušku. Zůstaneme bez roušky a nic se neděje. Řekl bych, že u nás v jižních Čechách přistupujme k nošení rouškám liberálně a máme nejnižší počet nakažených v České republice. :-)

15 8
možnosti
ED

tady v lesoparcích v Praze je to podobný, akorát těch nakažených máme víc. Ale rouškama nerouškama v lese to myslím není.

5 0
možnosti
ED

U roušek vidím jedinou podstatnou nevýhodu, že umožňjí zejm. politikům řešit roušky a vyhnout se komunikaci o podstaných problémech. Typicky Plaga - metodika pro školy a školky se připravuje, ale jediné co po dotazu reportéra zda nemůže alespoň něco naznačit ředitelům škol a dalším školským pracovníkům, aby nemuseli čekat na poslední chvíli než jim zvládnou dodat metodiku, tak prozradí, že se nebudou nosit roušky. Jako dobrý, ale to je věc kterou ředitelé tak maximálně vemou na vědomí, protože to co musí oni řešit není hadr na puse, ale organizační a podobně věci. O těch samozřejmě Plaga ani nepípne, protože už dotaz "odbyl informací o rouškách". Metodika pak přijde řediteli v neděli v poledne a v pondělí ráno se začíná na ostro.

4 0
možnosti
AN

A49l69e49š 54N64o61v25á83k

4. 5. 2020 11:02

je dobře, že jsme nečekali na nějaký společný postup EU. Situace se vyvíjela velmi dynamicky a kdoví jaké sešněrování by evropské orgány vymyslely. A kolik obětí na životech by to přineslo navíc.

12 6
možnosti
Foto

Žádný společný EU postup neexistuje jestli jste si nevšiml a tedy na něho nikdo nečekal....

5 0
možnosti
ZB

Dánsko je super příklad. Protože ostatní opatření byla přísnější a náběh nemocných pozvolnější než u nás, tak ukazuje kolik lidí u nás roušky zachránili. No a protože umrtnost na Covid je zatím 4x vyšší v Dansku než u nás, tak se dá počítáat s nějakými 600 lidmi. ;-)

14 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.