Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Bárto, pokud by Číně šéfovala například šéfka Evropské komise Leyenová nebo eurokomisařka pro zdravotnictví Kyriakideová, tak by Číňané ještě teď měli takové problémy, že situace v Itálii by proti tomu byl čajíček.

V době, kdy již infekce útočila na Evropu, byly k dispozici docela komplexní informace o problémech s novým virem, přesto mnohé evropské země dělaly jen zlomek opatření, které prováděla Čína.

Italové problém hrubě podcenili, a to nejen z hlediska opatření proti šíření infekce, ale i stavem svého zdravotnictví. Připadá Vám normální, že třetí největší ekonomika EU má čtyřikrát menší kapacitu zdravotnictví než Česká republika? Naprosto chápu, že Italové teď hledají někoho, kdo to zavinil – pokud možno někoho "tam venku". Když v Číně začala epidemie a Číňané varovali celý svět, evropští potentáti uklidňovali, že vývoj je podobný jako u SARS a MERS. Jenže to se šeredně spletli.

Ano, problém se pravděpodobně "narodil" v Číně, a to díky nechutným zvykům mnoha jejích obyvatel. Ale obviňovat Čínu v souvislosti s koronavirem ze "zločinů proti lidskosti" je prostě přehnané.

Číňané nám žádné ochranné pomůcky dodávat nemuseli. Mohli vyhovět žádosti Američanů, kteří mají pouhé jedno procento (!) potřebných ochranných pomůcek. Nemluvě o dalších zemích světa, které taktéž žádají Čínu o dodávky zdravotnického materiálu. To, že na Čínu hází špínu Salvini, neznamená, že bychom to měli dělat i my.

9 7
možnosti
Foto

Tak říkání pravdy je najednou špína...? Napsal jste toho dost, toto ovšem není hra na žádné "ale", je to konkrétní situace a viník....

9 1
možnosti
AL

Forum 24? Tento server je asi tak důvěryhodný jak Rádio Jerevan.

:-)

6 9
možnosti
VV

Asi takhle, Arnolde Amicusi, milovníku demokracie a svobody....Forum24 tu zprávu pouze :-)zveřejnila, vydala ji agentura Adnkronos...pochopil?

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2020/03/26/coronavirus-salvini-cina-sapeva-crimine-contro-umanita_FGXtiR1tB3yPv9LIy313SJ.html?refresh_ce

9 1
možnosti
PN

Je zvláštní jak zúderní věta POKUD se vynechá slůvko. A kdože to vydává čínu za spasitele?

4 2
možnosti
Foto

Spasitel Mynář, spasitel Zeman.....plus jejich klaka....

7 2
možnosti
JK

Salvini má samozřejmě pravdu a svět by měl Číně vystavit účet.

8 1
možnosti
JK

Měl ji ostatně i tehdy, když humanitární organizace správně nazval ubohými pašeráky lidí, kterým by měly být potápěny jejich lodě. Salvini prostě mluví jasně a politicky nemlží.

3 0
možnosti
MV

souhlas. kdyby si alespon soudruzi v Cine nehrali na spasitele sveta - to me fakt seštve moc

3 0
možnosti
Foto

Ukazuje se zřetelně, že virus pochází z netopýrů (kteří mají velmi labilní imunitu a u nichž se jakákoli nákaza šíří velmi razantně), kteří jsou pojídání lidmi společně s luskouny. Takže - jednoznačným ohniskem začátku této apokalypsy je Čína. A její nám dobře známý komunistický přístup - zatloukat, co to dá (podobnost s Černobylem je čistě náhodná), a přiznat barvu v okamžiku, kdy už to zatlouct nejde. Ukazuje se, že pokud by Čína provedla důsledná opatření v době vzniku, bylo by šíření nemoci, počty mrtvých atd. na jednotkách procent současného stavu.

Takže ten nadpis prostě sedí.

Karma.

12 4
možnosti
RW

Můžete dát odkaz na konkértní výzkum, který naznačuje, že současné pojídání netopýrů a luskounů vede k mutaci viru nebezpečné pro člověka? Kupujete od souseda špinavá jabka a jíte je aniž by jste je umyl, když vás z nich začne bolet břicho, tak začnete žalovat, že vás soused otrávil?

To co roznášíte je klasická konspirační teorie. Prosím přestaňte s tím.

10 7
možnosti
KP

Každý by si měl zamést nejdříve před vlastním prahem. Teprve tehdy je li čistý může obviňovat jiné. Zdá se že Čína epidemii zvládla. O Itálii se to bohužel říci nedá. Po bitvě je každý generál. Proč Itálie neuzavřela hranice a lyžařská střediska okamžitě v lednu, když se objevily zprávy o koronaviru. Proč neuzavřela hranice když se epidemie objevila v severních regionech? Je to Itálie, která rozšířila epidemii v Evropě.

8 5
možnosti
Foto

Vám logika asi nic neříká....je to Čína odkud se virus rozšířil nejen do Itálie,ale i do celého světa. Pokud by čínští soudruzi nic netajili, reagovali rychle a včas nemuselo se nic stát....

6 1
možnosti
MB

Fakta jsou fakta a politika je politika. Tak pravil Miloš. Vejvar ! Něžně při tom hladil přístroj Huawei a obhlížel mocnou sbírku 4 Flešek a 3 Routerů, (sponzorský dar). Nerozbornému přátelství se daří, pouze ti Břídilové z BIS to maří - Již v 01/02/2020 poukazovali na nějaký výkup ochranných pomůcek z ČR ! Neberu je vážně, chvála Andrej nemá čas, řeší sám sebe. Vojtěch mazaně zmátl veřejnost chřipkou a utužil Centrální zásobování, jako za komunistů ! To se skvěle osvědčilo - Pak nic není ! Nicméně už je ! Za obrovské prachy - koupené předražené šmejdy. Hradní kluci si užili výletu.- A jak AB nadšeně pobíhal po letišti i s mávátky ! Stát jsem já - "L'état c'est moi" - Miloš Ludvík XIX, též zvaný - John Zeman = Maynard Keynes ... :-)

5 5
možnosti
VB

Tak Itálie nechala otevřená lyžařská střediska v době, kdy měly být uzavřeny. Vysvětlení se nabízí - neohrozit lyžařskou sezónu. Včas neuzavřela fotbalové zápasy. Itálie se svou liknavostí stala ohniskem nákazy v Evropě.

11 1
možnosti
Foto

Ta nákaze se ovšem do Itálie nějak musela dostat, přes Čínany kterých je tam plno. Pokud hoří celé město, viník je vždy ten kdo z nedbalosti zapálil první dům....

4 1
možnosti
RW

Čína možná něco zanedbala, EU prokazatelně vystupovala proti zavedení účinných opatření - najdi jeden rozdíl.

6 3
možnosti
Foto

Každý stát si dělal vlastní opatření a nikdo mu v tom nebránil. Nebo ano? Jak?Čína nakazila zatajováním celý svět a v EU kvůli tomu umírá desetitisíce lidí - rozdíl snad vidíte...

3 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.