Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musím trochu rozvinout komentář Vladimíra Kroupy, se kterým naprosto souhlasím. Existuje nebezpečí smísení dvou věcí. Předně - útok a likvidace Soleimaního byla správná věc, tak jako likvidace každého teroristy. Ovšem to co se děje následně, už začíná překračovat hranice toho, co se mělo původně dít. Že bude Teherán a jeho poskoci prskat jako nemocný osel, to bylo celkem očekáváno, nic nového, že se ovšem nechá Trump do toho prskání zatáhnout takovýmto způsobem je nešťastné a špatné. Hrozí tak, že se zapomene na pozitivum eliminace teroristy a do popředí se budou tlačit další šílená Trumpová prohlášení.

Donald Trump patří a dle mého názoru má velice blízko stát se zdaleka nejhorším presidentem, jakého USA kdy měly. Od počátku, ač republikánského smýšlení, jsem byl jeho odpůrcem a moc mně nepřesvědčily ani jeho správné kroky, jako podpora Izraele nebo uznání Jerusaléma jako Hlavního města státu Izrael. Tyto kroky totiž, byly politickou nutností, která se měla stát realitou už dříve a byla blokována jen pokrytectvím předchozích presidentů. Kromě toho ovšem Trump prokazuje velkou porci osobní sebestřednosti, a naprostý nedostatek schopnosti jednat rozvážně. Hrozit tím, že USA zničí jakékoliv památky, to je opravdové barbarství a já jen doufám, že je to jen prázdný velikášský výkřik. Ovšem vzhledem k jeho moci, se obávám možných dalších kroků.

Zkrátka napsáno, svým projevem naprosto Donald Trump naprosto znevážil skvělý krok, kterým byla likvidaci Soleimaniho.

4 0
možnosti
JR

J62a79n 85R43á55ž

6. 1. 2020 14:34

Nečetl jsem výrok o 52 cílech v originále a tak nevím, zda tím opravdu bylo myšleno ničení historických kulturních památek. Ale i tak jeho výroky dokazují, že často Trump rychleji mluví, než myslí, což je u úspěšného byznysmana překvapivé. Protože pak stačí vytrhnout pár slov z kontextu celého projevu a "malér" v mezinárodním měřítku je na světě.

PS. I přes veškeré Trumpovy přešlapy pořád považuji jeho volbu za lepší z těch tehdejších dvou variant.

3 0
možnosti
Foto

Já tleskám o jednoho fanatického muslima a teroristy v generálské uniformě méně. Trump je jeden z nejkvaviltnějších prezidentů, které USA mělo. Takto dělá i MOSAD.RvRvRv

5 4
možnosti
Foto

Na jeho místě sedí již někdo jiný a na politice Iránu se změní pouze to,že na své nepřátele budou útočit ještě více a nepokoje se mohou rozšířit i do sousedního Iráku....opravdu skvělý výsledek korunovaný pokusem Iráku dostat ze svého území zahraniční jednotky.To se opravdu povedlo,ted už zbývá jen udržet si spojence vydíráním a vyhrožováním....

3 3
možnosti
JF

J88i60ř27í 32F83o19g52e87l

6. 1. 2020 13:02

Strašně rád píšete ve svých statích o primitivismu druhých. Přitom skoro každý váš článek obsahuje hrubku, která svědčí o zásadní nedovzdělanosti. To nejsou překlepy.

Speciálně bych doporučil procvičit použití slova "my", "mi".

1 0
možnosti
JL

Autor asi moc nestuduje historii, když mluví o civilizaci v souvislosti s válkami USA - bylo snad na vietnamské válce něco civilizovaného? Svým způsobem - pokročilé zbraně jsou produkt civilizace.

2 3
možnosti
Foto

Zbraně a zabíjení zatím k projevům lidské civilizace patří.Bohužel.Já píši o záměrném ničení kulturních památek,které jsou na uzemí Iránu a tvoří kulturní dědictví celého lidstva.Něco takového by už mělo být dnes tabu....

6 0
možnosti
JL

Mně to nepřipadá zvláštní: vždyť politika a mocenské hry jsou založeny na vyhrožování si. Naopak je to fair: Trump říká: Možná máte v úmyslu zabít několik desítek nebo stovek Američanů, ale rozmyslete si to, protože vás rozdrtíme.

2 1
možnosti
Foto

většina dnešních kritiků Trumpa se rekrutuje z řad jeho obdivovatelů v době jeho volby..

Tenkrát byl pro ně mírovou holubicí, dnes jestřábem rozdmýchávajícím válku.

6 0
možnosti
Foto

Nojo, když tenkrát to vypadalo, že bude kámoš s Putinem a dneska mu zabíjí spojence.;-D

1 0
možnosti
ZH

Na druhé straně koukám na článek, kde dcera Solejmáního vyhrožuje Američanům zabíjením jejich dětí. Zatímco Američané - eh, pardon, dle nové politické korektnosti to byl dron - zabili cíleně teroristického generála, muslimové jdou po dětech. Což ukazuje, jak ohavná je to kultura a v Evropě pro něco takového NESMÍ být místo.

9 2
možnosti
Foto

To jste ovšem četl dost manipulativní nadpis,ty děti jsou v textu jasně řečeni američtí vojáci v Iráku,jde tedy o vyhrožování smrtí vojákům,kteří jsou už dospělé děti....

6 6
možnosti

J75a68k19u83b 94Š27o32l68c

6. 1. 2020 11:08

Když budete posuzovat pouze faktický stav Světa za působení Obamy a Trumpa, kdy byl ve světě větší klid? Různá prohlášení jsou pouze prostředkem, důležitý je výsledek. Co lze zatím Trumpovi vyčítat v zahraniční politice?

5 0
možnosti

Jakýs takýs klid byl ovšem až doposud. Teď se může všechno zásadně změnit, takže s hodnocením bych raději ještě počkal.

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.