Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hned po volbach jde libra nahoru, takze ne dolu jak to tvrdili "politicky korektni" demagogove.

0 0
možnosti

Můžete říct, u kterých “politicky korektních demagogů” jste se toto dočetl?

0 0
možnosti
Foto

Vidím realistický scénář, kdy VB postupně bude akceptovat všechny normy EU, aby si zachránila možnost bezproblémového obchodu s Evropou. Podle vzoru Švýcarska: formálně v EU nejsme, ale kšeft je kšeft.

Protože kdo ve skutečnosti vládne? PRACHY!

Svoboda s prázdným žaludkem časem omrzí. ;-D

2 0
možnosti

Ale o to přece jde ..akceptovat to, co chci, co potřebuji, co je pro mě přínosné ..

Ale jenom to, co je skutečně nutné a smysluplné pro volný obchod a pohyb..

Ne veškerou tu nesmyslnou nadstavbu sociálního inženýrství..

3 2
možnosti

Netroufám si předpovídat, jaký bude další vývoj ve Velké Británii. Poté, co Trump slibuje lukrativní bilaterární smlouvu USA s VB, to nemusí vypadat tak pesimisticky. Naopak mám dost velké obavy z toho, že Velká Británie je naším významným odběratelem (zejména osobních aut), což se po brexitu může významně změnit. Jaký význam má pro nás automobilový průmysl všichni víme.

0 0
možnosti

Právě proto, že každý je s UK takhle nějak propojený ..se do toho moc sahat nebude.. To by v EU způsobilo dominový efekt v nárůstu vnitřní konkurence a napjatých vztahů..

0 0
možnosti

Vaše úvaha o počtu stoupenců Brexitu je mylná ..pakliže voliče ostatních stran automaticky řadíte mezi odpůrce Brexitu. To není pravda. Ty strany nebyly v otázce samotného Brexitu jednotné .. spíše měly odlišný pohled na způsob odchodu, dojednání nějaké smlouvy..nebo si jen v parlamentním politickém boji vynucovaly nějaké ústupky směrem ke svým zájmům..

Rovněž apriori předpokládáte, že Brity k tomu vedla jen nějaká touha po "bohatství a znovuvzkříšení velké světové mocnosti".. Myslím, že v tom hrála nemalou roli skutečná, historicky podmíněná, potřeba a odhodlání udržet si vlastní suverenitu a schopnost rozhodovat si o svých záležitostech sami.

Věřte nebo nevěřte, existují ještě lidé, kteří toto kladou i nad ten okamžitý materiální prospěch.

Ostatně, ani ekonomicky není velký důvod k obavám.. dohoda s EU je v zájmu obou stran ..a UK není žádná rozvojová země, která by nedokázala peníze, které zatím posílala do Bruselu k přerozdělení zainvestovat alespoň stejně tak dobře, jak určovali úředníci v Bruselu.

Je nutné dívat se na Brity jako na zrádce? Proč? Žádné spojenectví, spolek, členství atd. není na věčné časy. Platí do doby, dokud plní své poslání a všem zúčastněným to vyhovuje.

Jenže EU se od dob zapojení UK značně proměnila (ostatně, to pociťujeme i my) .. A pakliže Britové cítí, že EU jde již poněkud jiným směrem ..a oni nemají možnost to efektivně ovlivňovat, nelze jim to mít za zlé.

3 1
možnosti
Foto

No zapomínáte, že nejvíce nejednotná o Brexitu bya právě konzervativní strana.

Byli to právě konzervativní poslanci co se neshodli nejen na podobě Brexitu, ale ani na tom zda Brexit ano či ne.

Ty volby totiž nebyly o tom jestli Brexit ano či ne, ale spíše zda Corbyn nebo někdo alespoň relativně normální i za cenu Brexitu.

0 2
možnosti

J31a73n 78M92á11l73e74k

15. 12. 2019 8:48

Vy vidíte do budoucnosti? Podle vašeho komentáře to musí být tutovka? Mohl byste mi prosím zjistit, jak budou dnes naše hokejky hrát se Švédy? Dal bych na přesný výsledek.

1 0
možnosti
Foto

Mě zaráží ten bohorovný klid EU, když ji opustí velká a bohatá země. Kde budou brát poslanci a eurokomisaři na své královské platy a důchody, když tam zůstanou země jako Portugalsko, Řecko, nebo my?:-)

3 0
možnosti
Foto

Tak přibude Albánie....;-)

0 0
možnosti

Pán Trump po voľbách v Británii vyhlásil, že chce s Britániou vyjednať novú zmluvu po Brexite. Nechápem Britov, že túto správu berú ako pozitívnu, ako keby nepoznali pána Trumpa a jeho známe "America first".

1 3
možnosti
Foto

Tak nová smlouva znamená pro Trumpa jen víc výhod pro USA a omezení pro GB, ale to se před volbami nehodilo říkat tam se bili v prsa jak se s každým dohodnou

0 1
možnosti

peníze nejsou všechno

svoboda a alespoň dílčí vítězství nad EUfašismem je daleko důležitější

11 6
možnosti

Kdybyste vynechal ten fašismus tak nych za první větu dal plus

1 2
možnosti
Foto

Nyní je třeba eliminovat škody, které by mohly vzniknout, pokud by EU, nebo VB zrušily zónu volného obchodu.

1 0
možnosti

H35o68n39z79a 30V25r19á48n32a

15. 12. 2019 5:59

A proč by to jedni, nebo druzí dělali? No, max. EU jako pomstu z pozice ukřivděného vztekajícího děcka.

2 1
možnosti
Foto

J34a87n 21H40o11r41n25í26k

14. 12. 2019 18:29

Vnímám to stejně.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.