Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

"Ať už konečně vypadnou" ... matně si vzpomínám, že takhle vykřikovali uražení Češi, když sílily slovenské odstředivé tendence. Se zlomyslným přáním, ať padnou na hubu. Po více než 20 letech jsou tady vedle sebe 2 normální prosperující suverénní státy.

Smiřte se s tím, že život v Anglii půjde dál i bez moudrého dohledu EU. A že ti alespoň průměrně chytří neočekávají neomezený blahobyt ale jen to, že si o svých problémech budou rozhodovat tam, kde vznikají.

A pro nás to bude šance, že Eu bude konečně směřovat trochu jinam, než si ředitelé kontinentu představují.

10 1
možnosti
Foto

Britové dostanou stejně jako Slováci možnost zjistit,že za spoustou jejich problémů není "Praha" či "Brusel",ale pouze oni sami.Dlouhodobě je v Británii kritizován systém zdravotní péče,bránil snad někdo Britům tento problém řešit...?

5 4
možnosti
KS

Přijde mi dost divné, že je Čech spokojený nebo nespokojený s volbami v jiné zemi.

3 0
možnosti
Foto

Tak ty volby se trochu týkaly i nás jako obyvatel EU....spokojený jsem s tím,že Británie už konečně vystoupí a věci se začnou konečně řešit a to se týká i našich krajanů žijících v Británii....

5 0
možnosti

Je to prý vina labouristů, kteří byli moc vlevo - naprostý nesmyl. Navíc část labouristů v čele s Cobynem pro brexit. Proč nevolili liberální demokraty? Ti jsou jednoznačně prounijní, něco jako TOP 09 či dnešní ODS. To je varování pro strany typu ODS či TOP 09 (prounijní), že budou už vždy na okraji

3 1
možnosti
Foto

No značná část konzervativců byla zase proti Brexitu.

V GB je pro mnoho voličů podstatnější to jaká partaj vyhraje než to jestli bude Brexit

0 1
možnosti

Především Britové chtějí mít svobodu a nezávislost (nejstarší demokracie na světě). Kdežto v Evropě vládl komunismus a fašismus. A směřuje to k tomu znovu, pod vlajkou žaláře národů - EU.

13 10
možnosti
MM

Žalář národů - EU ?8-o

Vy máte dost! :-/

10 8
možnosti
Foto

Britští voliči byli zřejmě již unaveni z nejistoty trvající přes tři roky a chtěli to už nějak rozetnout. Navíc i hodně odpůrců brexitu mělo asi větší obavy z Jeremyho Corbyna coby britského premiéra než Borise Johnsona i s jeho brexitem. Corbyn tak Johnsonovi neskutečně pomohl.

Nyní je už rozhodnuto. V nejbližší době schválí britský parlament a EU smlouvu o odchodu Spojeného království z EU a ke konci ledna budou Britové z EU venku. Nastane roční přechodné období, kdy se toho v reálu moc nezmění. Nastane vyjednávání o nových smlouvách mezi Spojeným královstvím a EU. Tady může dojít k problémům. Britové si budou chtít udržet výhody vyplývající z členství v EU, což nebude často možné. Tady se to může ještě zaseknout, protože se smlouvami budou muset souhlasit všechny členské země EU a ty budou hájit své vlastní zájmy.

Boris Johnson zatím prosadil brexit doma, ale vyhráno ještě nemá. Na lámání chleba teprve dojde.

3 0
možnosti
Foto

Ano,to hlavní teprve přijde.Netřeba připomínat,že EU hájí i naše zájmy...

1 7
možnosti
JN

J34o83s84e85f 50N17i92k31l

14. 12. 2019 16:15

Brexit znamená pro VB konec diktátu Německa a Francie. Nemají zájem na tom, kam EU táhnou její lídři nesmyslnými zákony a nařízeními...může být i příkladem pro jiné země...

15 4
možnosti
Foto

Tak pokud jde třeba o tolik kritizovanou směrnici EU o zbraních tak v Británii v tomto směru mají vlastní a mnohem přísnější pravidla.To je ten diktát...?

5 1
možnosti
PK

Tak nevím, můj bývalý šéf v National Power, což byl chytrý člověk s typicky anglickým smyslem pro humor mi můj dlouhý písemný dotaz na situaci v UK odepsal celkem stručně : ,, Vše lepší než Jeremy Corbyn".

Věřím , že si vybrali dobře....R^

15 1
možnosti
Foto

Ano,vše lepší než Corbyn.Tak to vidím i já a tak to bohužel pro Británii je....

4 0
možnosti
JS

Vy jste byl do teď někde mimo civilizaci? protože podle mne o brexitu už před lety rozhodlo referendum, takže volby nebyly o tom, zda ano nebo ne, volby byly o tom, aby už konečně bylo naplněno referendum, které stále platí a také o tom jakým způsobem ten odchod proběhne, protože tohle nedůstojné protahování už většině šlo prostě na nervy a můžete žonglovat s % jak je libo, ale toto se okecat nedá.

15 3
možnosti
Foto

Kdo ho nedůstojně protahoval?Nebyla to britská vláda a parlament?Vždyt píší,že jsem rád že vše už konečně skončí a co bude dál ukáže budoucnost....

3 2
možnosti
MK

V Británii proběhlo referendum, kde se většina vyslovila pro vystoupení VB z EU. Tyto volby byly de facto druhé referendum, kde se voliči vyslovili pro vystoupení VB z EU. Je to prostě jasné a srozumitelné. Na základě výsledků voleb nejde říci, že ti co nevolili Konzervativní stranu jsou proti vystoupení. Zvláště ne u labouristů, protože mnozí voliči jsou pro vystoupení. Pokud by většina Britů byla rozčarována z předchozího referenda, tak proč nevolili Liberály anebo Zelené? Když probíhaly demonstrace v Londýně, tak podle Daily Mail většina demonstrantů byli přistěhovalci anebo měli neanglický původ. U nás se to vydávalo za to, že Angličané protestují.

Prostě vezměte v úvahu fakt, že Britové jsou většinově pro Brexit. Přistěhovalci a socialistické smažky proti

15 2
možnosti
Foto

Ještě,že je to tak jednoduché.Kdo chce být v EU je přistěhovalec nebo socialistická smažka.U nás je to taky tak....?

2 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.