Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socha Koněva s kytkou hledí,

jak prodavač květin na rozcestí.

Rudí k němu vzhlíží s úctou,

Maďaři však spíše s hrůzou.

Kreml opět burcuje:

Vy fašisti nevděční!

Zeman Kremlu pochlebuje:

Chápu Vás vy Sověti věční!

7 0
možnosti
MK

Chápu Vás Sověti věční,

to jen ti co milují svobodu nejsou vděční ;-D

4 0
možnosti
MK

Dle mého je socha komunistického politruka, byť maršála, který vstoupil do Prahy 9.5.1945 urážkou všech, které tento člověk nechal povraždit, ať během stalinského běsnění, tak také během Druhé světové války, kdy nechal střílet vlastní vojáky, kteří už neměli odvahu běžet beze zbraně proti kulometným německých hnízdům. Urážkou všech těch tisíců československých občanů, kteří byli s vědomím tohoto člověka v roce 1945 odvlečeni to sovětských gulagů. Urážkou tisíce mrtvých civilistů zavražděných armádou pod vedením Koněva v Maďarsku v roce 1956.

Když památník tak neutrální s deskou a nápisem. Na památku ruských vojáků, kteří padli při osvobozování Prahy. Protože zatímco maršál Koněv osvobozoval, aby zároveň dobyl území pro Stalina, tak ten Ivan z vesnice 800 km od Moskvy bojoval proti těm, kteří mu vyvraždili rodinu.

14 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Obyčejní ruští vojáci si pomník zaslouží na rozdíl od maršála.To je to popírání historie kterým se ohání Rusové a jejich místní hlásné trouby?To snad ne...

10 0
možnosti
JP

J34a61n 42P97a37v89l50í87k

15. 9. 2019 16:41

Rusové nejspíš testují, co sneseme a zároveň aktivizují pátou kolonu. Ale básně bolševiků je skvělý nápad, dostává se to do té odpovídající roviny.

7 0
možnosti
Foto

Už je to celé nechutné. Můžeme se tady o Koněva hádat mezi sebou jak chceme, ale Rusové k tomu nemají říkat ani ťuk. Proč?

Když nás přepadli v roce 1968, tak to samozřejmě byl SSSR v čele s Ukrajinou a Rusko s tím nemělo nic společného. A když jde o Koněva tak je Rusko najednou hrdým nástupcem SSSR.

13 0
možnosti
MK

Tomu se říká hra se slovy. To bolševici vždy dobře uměli.

7 0
možnosti
Foto

Řezanka na Hrad....pro metál.

R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.