Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A41d18a57m 98M32a69l67ý

3. 9. 2019 7:42

Poskoci cizích mocností se tváří jako vlastenci ;-D;-D;-D

10 0
možnosti
Foto

Maršál Ivan Stěpanovič Koněv velel 1. ukrajinskému frontu, jehož jednotky byly nasazeny k závěrečnému útoku na Berlín a osvobodily severní, střední a východní Čechy. Na podzim 1956 řídil potlačení Maďarského povstání sovětskou armádou a jako velitel Skupiny sovětských vojsk v Berlíně se v roce 1961 podílel na řešení tzv. druhé berlínské krize výstavbou Berlínské zdi. V roce 1968 osobně zaštítil zpravodajský průzkum před vpádem vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Koněv byl vždy na prvním místě sovětským komunistou a komunistické ideologii vždy věrně sloužil, proto pomník s jeho podobiznou nemá v našich zemích žádné opodstatnění. Pomník byl postaven v roce 1980 za tuhé normalizace a není pietou k zabitým rudoarmějcům na území naší republiky. Pomník oslavuje soudruha Koněva, nikoliv obyčejné vojáky Rudé armády, je ztělesněním a oslavou tehdejší komunistické moci, která u nás vládla jako ve své gubernii.Co se týče sovětských maršálů, byli to vrahové vlastních lidí, které posílali po tisících na jistou smrt, aby splnili Stalinovy rozkazy. Ale jak říkal jiný maršál, Georgij Žukov, „ruské ženské porodí další vojáky“. Mít v roce 2019 pomník ozbrojeného sluhy zločinců uprostřed demokratického města a ještě jej s pěnou u úst bránit to je dost silná káva

28 0
možnosti
Foto

Osobně se domnívám, že sami Rusové hanobí své mnohdy velmi statečné obyčejné lidi tím, že je identifikují s Koněvem. Tím, jak se dnes chovají, dávají najevo, že se nezřekli zla komunizmu a ničeho, co z něj vzešlo.

12 2
možnosti
DR

Jen drobnost. Jestli tady někdo káže morálku, tak je to spíše radnice Prahy 6 a spolu s ní i místní koněvobijci.

3 9
možnosti
Foto

Takže ti, co kážou o druhých, že se snaží falšovat dějiny, morálku nekážou? V tom případě s Vámi dnes souhlasím R^.

10 2
možnosti
PK

Mám jedinou výhradu, nesoudím lidi dle jejich členství v té které partaji, či na hradě, umělce, vědce atd., zda jsou demonstranti proti vládě, či podporovatele vlády atd., ale výhradně dle jejich slov. Vy tak činíte a předem dehonestujete a odsoudíte a pak už není vůbec důležité co kdo vlastně řekl, což je škoda.

3 3
možnosti
Foto

Ale autor to přeci uvádí. Oni u pomníku tvrdili, že se falšují dějiny. A autor se ptá jak se falšují dějiny odstraněním pomníku Koněva z 80. let 20. století? Tak třeba znáte odpověď Vy.

12 0
možnosti
Foto

Karma.

Tamti nejsou čeští vlastenci, chovají se jak ruští ultranacionalisté. Kolikátá proruská pátá kolona to u nás už je?

14 0
možnosti
LH

A na co jste pane autore 29 let čekal. Kolik návrhu na tuto úpravu jste zaslal. Nebo je to teď módní že vstanu noví bojovníci......

4 5
možnosti
Foto

Ano,ta socha měla být pryč už dávno a těmi novými bojovníky myslíte Foldynu a spol.....?

14 2
možnosti
Foto

Přesně a trefně. Karma jako hrom R^

15 0
možnosti
SN

:-).......pane autore, co Vám ti Rusové udělali, že je tak nenávidíte? Uvědomujete si.....při Vašem vzdělání, že nebýt jejich milionů

padlých, kteří mohli prožít svůj život, jako prožíváme my,...... tak byste se nikdy nenarodil, protože by Vaši rodičové, ale spíš dědeček s babičkou, skončili na Sibiři! Totéž platí i pro akademicky vzdělaného diskutéra pode mnou ! RvRvRv!!

5 14
možnosti
Foto

Standardní kecy pořád dokola. Kdyby Hitler SSSR nenapadl, tak by o nás Rusové ani nevěděli. Byli jsme jim ukradeni. Oni měli svou část Evropy, kterou s Hitlerem vyhandlovali. A kdyby pak už nedostávali podporu ze Západu, ať už materiální, nebo finanční, tak by Hitler převálcoval i je.

13 3
možnosti
Foto

Taky mne vždycky překvapí, jak se někteří političtí prostituti a turisté náhle seběhnou u jednoho podstavce...R^

15 1
možnosti
Foto

I64v51a26n 25M25a64r59e23k

3. 9. 2019 6:31

. . . . .A nebo na Staromáku, Václaváku či na Letné.

7 5
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.