Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jestli u vás v rodině dáte dohromady 1000 víček, tak už tam je něco špatně ( co se plastů týče) Rv.

Začněte se zamýšlet doma, než začnete kritizovat okolí.

0 0
možnosti
PA

Z vás pohrdání a nenávist vyloženě kape. Sice mi tento princip také připadá směšný, ale ať si každý dělá čemu věří, když to neobtěžuje okolí. A tohle okolí rozhoděn neobtěžuje. Má to dokonce několik pozitivních průvodních jevů. Za prvé se všichni zůčastnění účastní nějaké pomoci, která sice podle vás nemá smysl, ale pořád je víc než děláte vy a ocení to alespoň ten, komu je pomoc směřována. Ono občas vědomí, že někomu na vás záleží pomůže víc než pár korun. Za druhé se všichni zůčastnění věnují třídění odpadu a tím si prohlubují ekologické smýšlení. NA závěr se zeptám - jste sám se sebou spokojený, když si takhle uplivnete směrem k někomu jinému?

2 1
možnosti
PT

Trideni odpadu? Hahaha. Takze diky nasim sberatelum nejsou lesy plne vicek, palec nahoru.

0 0
možnosti
DR

A co je na tom proboha divného? Sám ta víčka před odnesením plastu do kontejneru sbírám a předávám dál. Udělá mi to snad něco? Pane Bárta, došli témata?

5 2
možnosti
Foto

Až budete příště držet víčka ve svých štědrých dlaní, uvědomte si jakou má Vaše "pomoc" skutečnou hodnotu a pokud jde o témata,tak o víčkách už dlouho nikdo nepsal...

3 0
možnosti
PB

P19e26t63r 83B33r38o96ž

29. 8. 2019 12:24

Absurdní je, jak se s pytli "chlubí" právě zaměstnanci min. obrany, kteří asi neberou podprůměrné platy a mohli každý dát místo dvaceti víček desetikorunu a vybrali by násobně víc. Jenže fotka s pěti pytli víček se tak dobře sdílí, že...

5 0
možnosti
Foto

J67a17n 54A39n22d39r54l98e

30. 8. 2019 22:23

a vy vite, ze krome víček nedava nikdo ze zucastnenych nic vic, ze sve kapsy a třeba anonymne? a mimo to, prijemce pomoci z víček ji prijima rad a s vdekem, to je pro me rozhodujici...

0 0
možnosti
JN

Dnes souhlas a karma.

4 0
možnosti
VK

V11í39t 64K22o63u73b61a

29. 8. 2019 10:58

A proč, když se řekne pomoc, tak si každý představuje peníze? V této zemi málokdo potřebuje pomoc, všichni potřebují hlavně peníze, aby je utratili za něco, bez čeho se údajně nedá obejít. Ti chudáci před sto lety, nevěděli, že je auto, že je mobil, že je "BIO" a tím pádem to nepotřebovali. V poslední době se roztrhl pytel s medializovanými "potřebnými". A co ti potřební, co nemají štěstí a nemají slavné rodiče? Neměl by náš "sociální sytém" do kterého sypeme půlku svého výdělku fungovat tak, aby tato "pomoc" nebyla potřeba, aby se jim dostalo potřebných služeb v rámci sociálního pojištění? A to ostatní se bude pořizovat podle finančních možností dané rodiny.

3 3
možnosti
PS

Takže kritizujete někoho kdo poctivě třídí a místo aby víčka skončila jen v kontejneru na plast tak ještě někomu přilepší?

Odnesl jsem triko do kontejneru na oděvy, bylo zachovalé a tak velmi pravděpodobně ještě někomu poslouží. Hrozné chování že? mám dobrý pocit že jsem někomu věnoval 50kč (hodnota trika) a přitom jsem mohl dát klidně 200kč cash.

Pokud narážíte na ten mediální humbuk... ano to je hloupé. Tam to neměli prezentovat jako "pomoc", ale jako ekologické chování.

8 1
možnosti
MS

Kde berete jistotu, že ty PETky bez víček skončily ve správném kontejneru? To, že někdo sbírá víčka, ještě neznamená, že správně třídí odpad. Triko v hodnotě 50 Kč má z hlediska charity jakýsi smysl, na rozdíl od pracného sbírání víček haléřové hodnoty.

3 3
možnosti
MS

Máte pravdu.R^ Něco jiného by bylo, kdyby například Kofola, nebo jiný výrobce, dal z každé koupené PET láhve nějaké slušné procento na charitu. Pak by mělo smysl se těmi víčky chlubit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.