Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Přes samé hysterické nadávky do "žvanilů" a "šašků" je sotva vidět obsah. Nicméně méně inteligentní autoři se bez nich neobejdou.

4 0
možnosti
PB

P60e49t19r 52B76u15r76i68a17n

15. 8. 2019 13:06

Naprosto přesné, karma R^

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velká karma, skvěle napsáno,

Přidám jedno rozlišení v intencích Vašeho textu. Jednoduše: vlastenec je schopen obětovat vlastní život. Zatímco nadutý "vlastenec" spíše budí dojem, že prahne po násilí a po krvi jiných.

Vlastenec je ten, kdo je ochoten ve chvílích nouze a jako krajní možnost obětovat vlastní život - prolít vlastní krev - když je šance, že tím uchrání od utrpení a smrti své blízké, nebo spoluobčany, dokonce i lidi takzvaně "cizí". To je pro mne jeden ze znaků skutečného vlastenectví. Vlastenec je ten, který miluje lidi - své spolubratry v lidství - až do té míry, že by v případě nutnosti za ně položil život.

V příkrém rozporu s tím jsou lidé militantní, se sklony k násilí, kteří se rádi bijí v prsa, jakože jsou údajně oni těmi "pravými vlastenci", ale srší z nich nenávist a bez mrknutí oka by prolili krev jiných: cizích i vlastních.

A když úplně vynechám všechny heroizmy a patos údajné "nutnosti" obětovat život, pak je vlastencem rozhodně ten, kdo pokojně, vytrvale, mírně, skromně a bez rámusu bití v hruď dělá dobré, pozitivní věci pro svoji zem.

Vlastenec je ve skutečnosti občan světa, zatímco odulý nenávistný "vlastenec" zakope svoji zemi a její obyvatele do plesnivého sklepa zášti, strachu a uzavřenosti do sebe.

7 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
PK

Problém je, že lidé mají rozdílné vidění světa a tak i jiné a někdy naprosto odlišné názory. Například při návštěvě Vídně jsem zaslechl českou rodinku jak si meditovala ve smyslu: ,, Taková škoda, že jsme nezůstali pod R-U, proč nás musel ten TGM dotáhnout k ČR, podívejte jak by to dnes u nás vypadalo". No Vídeň je skutečně hezká, což o to...;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Však také původní idea TGM byla přetvořit R-U na federaci podle amerického vzoru. Jenže narazil - na české radikály. Kteří to už jednou podělali v r. 1848.

3 2
možnosti
MM

Naprostý souhlas s obsahem článku. R^

3 0
možnosti
LB

Pan Bárta měl zase potřebu zanadávat si a při své pověstné inteligenci mu ke štěstí stačí srovnat stejná příjmení, z čehož mu logicky vypadne mu stejný morální a intelektuální profil dotyčných osobností. No ale na Bártu je to zase docela slušnej blog.

8 9
možnosti
Foto

Za to z Vás inteligence přímo čiší! Fakt. Úžasné, jako vždy ;-).

8 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.