Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Nic nepotěší tak jako prázdné kecy o "hodnotách" všeho druhu. Naštěstí se najdou i tací, co raději vychovávají děti podle těch svých a nepotřebují na to podobné sekty.

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Bravo, skvěle napsané.

Krom toho, nenávistným způsobem psaní, podporou osob prosáklých lží a zlobou, jakož i propagací hloupých iracionálních záhadologií, je náš "oblíbený hrdina" skautskému hnutí a jeho duchu na hony vzdálen.

1 2
možnosti
Foto

Abych nezapomněl, "náš oblíbený hrdina" opovrhuje diskusí, pod svými články ji zakazuje, což je také naprosto mimo skautské ideály.

0 0
možnosti
Foto

Nechci vám chladit vaše pokrokové žhnutí, ale on je docela velký rozdíl setkat se jednou za rok na jamboree s nějakými nekompatibilními kulturami a oslavit obecné myšlenky skautingu a něco zcela jiného je pak žít s nimi v jedné komunitě, kde se musí hledat společné priority a řešit každodenní praktické otázky.

Já mám spoustu známých se kterými se jednou za čas rád sejdu v hospodě, ale kdybych s nima měl sdílet byt, tak mám za 14 dní nervy v kýblu... :-)

16 0
možnosti
AK

Věřím tomu, že skauting existuje i v Africe, na Blízkém a Středním východě.

Pravděpodobně tam existuje i svaz účetních, rybářů, potápěčů, tenistů a další spolky a svazy.

Ale nechápu, co je na tom zvláštního a co by na tom mělo koho pobuřovat.

Chápu ovšem, že invaze agresivních afroislámských primitivů - kteří jsou ekonomicky zcela nepoužitelní - do EU pobuřuje řadu Evropanů.

8 0
možnosti
Foto

Píšete: Skaut je organizace, kde mohou stejné ideály a hodnoty, které přesahují všechna náboženství sdílet děti a mladí lidé všech ras, odlišných kultur a vyznání víry.

Nepochopil jste, že skauting je invazní prvek západní kultury sloužící k ovlivnění právě oněch odlišných kultur. Jakmile ho přijmou, už nejsou tím, čím byly předtím. ;-)

1 1
možnosti
VV

;-D;-D;-D;-D nestacim se divit, na co vy neprijdete.;-D;-D;-D;-D

Nebo je to jen preposlano?

7 2
možnosti
MP

Budu psát obecně o skautingu. Jednak je zde geniální metoda výchovy dětí hrou, tábornictvím, sdílením odpovědnosti v menších družinách. Vlastně počátek 20. st. k tomu vytvořil podmínky. Pak je zde ovšem eklektická ideologie, kterou Baden-Powell toto hnutí zastřešil. A to přináší různé problémy. Takže už od Setona, či Miloše Seiferta u nás, zde vznikají alternativy bez této ideologie. Dnes např. turistické oddíly mládeže, Liga lesní moudrosti, Česká tábornická unie, Royal Rangers, Pathfinders.

4. bod skautského slibu zní :

Skaut je přítelem všech lidí dobré vůle a bratrem každého skauta

Takže ve vztahu k migraci a multikulturalismu může být skaut naprosto skeptický, pokud k nám pronikají lidé špatné vůle a lžou o svém životě. Něco jiného by bylo, kdyby sem například opravdu utekl skaut z Pákistánu a chtěl zde poctivě žít. Pokud o nějakém takovém víte, dejte mi vědět. Pokusím se mu pomoct.

16 0
možnosti
Foto

Všichni lidé, kteří se snaží proniknout do Evropy mají špatnou vůli?Opravdu úplně všichni,jak jste to poznal.Podle negativních příkladů, které jistě jsou nemůžete přece soudit všechny ostatní.... můj blog se ovšem nelegální migrace netýká.

2 1
možnosti
AM

Skaut má ve svých stanovách nějaký vztah k nábožentství příp. islámu. Mimo jako většinou. Rv

1 1
možnosti
Foto

Někdo tvrdí,že Skaut je ateistická organizace?Vy jste blog nečetl....?

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.