Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Příští akce, podobných jako jste Vy, bude zákaz psů ve městech. Štěká to, kadí to, čůrá to. Tenhle pes z fotky to ještě asi přežije, příštího Vám seberou a utratí.

2 0
možnosti
PC

Miluji lidi, kteří chtějí něco nebo někoho spasit zákazem .... :-P

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak, jen nechápu, kde se pořád v lidech bere ta neodolatelná touha druhým něco zakazovat. :-/

2 0
možnosti
Foto

Cirkus určitě patří k naší identitě, cirkus a drezúra má u nás tradici. A s tím týráním to není tak docela pravda. Asi jste si neuvědomil, že to není jako domestikovaný pes. Jde o divoké šelmy, které jen tak nezkrotíte, ale především týrání je u divokých šelem kontraproduktivní. Jeden majitel cirkusu to řekl přesně, nemůže je týrat, protože dříve nebo později přijde chvíle, kdy je s divokými šelmami sám v jedné kleci.

2 0
možnosti
Foto

Já si moc dobře uvědomuji,že divoká šelmy nejsou domestikované jako pes,právě proto do cirkusu nepatří a jejich místo je v ZOO.Drezura divokých zvířat patří již do historie....

1 3
možnosti
RJ

R96a30d73e79k 12J91a79r89o22š

25. 7. 2019 19:09

Já naopak souhlasím s názorem a argumenty p. Zdechovského a při přísně kontrolovaném výcviku/drezůře zvířat jsem pro zachování této součásti naší kulturní identity...

Čímž se hrdě připojuji k milovníkům klasického cirkusu počínaje J.P.Belmondem a konče bratry Lipskými a Miroslavem Horníčkem blahé paměti...

4 0
možnosti
Foto

Ono toho je víc, co vlastně k naší kulturní identitě nepatří. Ten méďa je to nejmenší.

Nicméně solidní řešení existuje, viz paní Klímová (12.24).

Co se týče vztahu cvičeného zvířete a cvičitele (resp. krotitele), tak ten není vždy jednoznačný. Jediné, co platí, je že takové zvíře se socializuje (s člověkem) - tvoří smečku. Ovšem vztah závisí na onom člověku. Ale když se člověk vymění za "hodnějšího", jde pak lépe, neb zvíře umí poznat jeho charakter. Vlastní zkušenost.

0 0
možnosti
AL

Měl jsem jednou možnost vidět, jak někteří "cvičí" zvířata. Dodnes lituji, že jsem se udržel. Asi by to nepomohlo, ale mně by bylo líp.

Dobře napsané.

Pěkný den a karmu k tomu.

2 0
možnosti
Foto

Zvířta v cikusech jsou kontrolována velmi často a nikdy nebylo shledáno, že by nějak trpěla. Každé zvíře v cirkuse je součásti rodiny. Pokud zvíře cvičí, tak to dělá na základě dobrovolnosti a nikdo jej k tomu nenutí. Co uděláme se zvířaty v cirkuse, když zakážeme drezuru zvířat. Zvíře se narodile v cikuse a žije tam a jinde žít neumí. To je postřílíme ????

2 2
možnosti
Foto

Co je přemístit do ZOO, divoké zvíře cvičí dobrovolně?Tak to jste mě pobavil....

6 3
možnosti
JS

R^ karma, tady není co řešit...

5 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Medvěd na mopedu je obyčejná zvrhlost.

Karma.

7 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.