Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Hodně zaneradena trikolora. Ale od vkml nejde nic jiného čekat.

0 0
možnosti
AR

Jen dodám, že po nástupu Husáka k moci od léta 1971 důstojníkem nemohl být nikdo, kdo nebyl členem KSČ. Kdo nechtěl vstoupit do strany byl propuštěn do civilu. Pokud mladistvého Pavla armáda přitahovala, neměl pak za Husáka jinou možnost než se stát komunistou!!

6 0
možnosti
Foto

Cituji: "Píše se rok 1993 a major Pavel jako velitel výsadkové praporu ve skutečné válce, toho času v Jugoslávii, zachránil v čele skupiny dobrovolníků v riskantní akci z problematické situace skupinu 53 francouzských vojáků. Za to si získal respekt a uznání Francie v podobě Řádu čestné legie."

Bylo by dobré zjistit si o tomto případu podrobnosti, které se v mainstreamu nepíšou.

Toto "hrdinství" generála Petra Pavla zaplatil životem srbský plukovník, který nechal Pavlovu skupinu projít.

Cituji přímo slova generála Petra Pavla:

"Bylo to asi čtyři pět dní ježdění, vyjednávání, malých lstí, úniků z nebezpečných situací. A nakonec se nám podařilo – i přesto, že posádka v Benkovaci byla obsazena hrdlořezy a vrahy, kteří si říkali Arkanovi tygři – dostat z té základny i se zachráněnými Francouzi pryč. A shodou okolností jsem se potom dozvěděl, že nějaké dva dny po našem odjezdu byl srbský plukovník, velitel posádky v Benkovaci, zastřelen právě těmi Arkanovými tygry za to, že umožnil náš únik."

Read more at https://reportermagazin.cz/a/iBuc7/general-pavel-jsme-odvaznejsi--nez-si-myslime#ttKKpKBejWTWikWh.99

Zajímavé je, že po srbském plukovníkovi, který skutečně zachránil životy generála Petra Pavla a skupinu 53 vojáků neštěkne ani pes a Petr Pavel je oslavovaný jako hrdina.

Další kapitolou samou o sobě je Pavlovo dlouholeté členství v KSČ.

3 7
možnosti
PS

P17e62t40r 59S26k97á64l53a

21. 6. 2019 11:40

A u koho ještě Vám vadí bývalé členství v KSČ?

8 0
možnosti
Foto

Ještě se nám tu nevyjádřil pan Petřík, pro něhož byl gen. Pavel tím největším zrádcem. Protože zradil rodnou stranu, ve které ovšem pan Petřík nikdy nebyl ani v nejmenším.

Jistým zdejším diskutujícím nejvíc vadí ti, kteří se sice vstupem do partaje trochu umázli, ale svými činy to pak mnohonásobně odčinili. Kdežto ti, které bolševické myšlení neopustilo ani na chvíli, ti jsou podle nich OK. Asi že je tu nějaká rezonance spřátelené ráže.

Za článek R^

13 0
možnosti
Foto

Copak já, ale proslulý diagnostik na dálku MUDr. Vodvářka dokonce všem bývalým komunistům určil diagnózu podstatné mozkové poruchy:

2 0
možnosti
LB

Ze čtyř současných nejvyšších představitelů České republiky byli tři členy KSČ, ale na tapetě je jen gen. Pavel.

Bohužel, jak v Česku bývá zvykem, lidé se snaží pošpinit vše, na co bychom mohli být oprávněně hrdí.

13 0
možnosti
JN

Zeman a Babiš jsou propíráni nepřetržitě a komunistická minulost jejjim připomínána i mysliteli, kteří byli v téže straně mnohem déle.

A dnes tu kdosi vzpomněl na generála Pavla.

6 0
možnosti
AM

Za to, že v jedné akci s celou další skupinou osvobodili příslušníky přátelských armád z něj nemůže udělat kandidáta na nejvyšší státní vyznamenání.

Co dostali je druhové z té akce. Asi nebyli dost hlasitě protirusští.

1 4
možnosti
Foto

Tak už to chodí.Nejvyšší vyznamenání dostane vždy ten kdo je za akci zodpovědný a vede ji, tedy velitel....

7 0
možnosti
JH

Vyjadřovat by se především měli nedobrovolní veteráni waršavského paktu, kteří si ty mladé komunistické gumy zažili na vlastní kůži. Před třiceti lety by útočil na amerických imperialistov, potom na rozhraní let 1989-1990 proběhla otočka a stal se z něho proamerický jestřáb, který by nejraději vybombardoval Moskvu. To jsou životní morální zásady.

5 7
možnosti
JN

To je v naprostém pořádku. Voják je tu od toho, aby sloužil panstvu (tomu aktuálnímu) a o politiku se nestaral. Totéž platí i o policajtech.

1 2
možnosti
MB

Ten problém členství v KSČ, se periodicky opakuje. Může pak být - Člověk dobrým? Nic ctnostného to určitě není - Pochybit ovšem může každý. Jde o to, co dále ?! Jakousi cestu ukazuje např. Kubera, Štěch, Pavel. Odžijí v tom svůj život následný a jsou čitelní. Jsou okamžiky, kdy Kritika = Je Vyznamenáním - Od Klause ml. + Srandovního Vlka nočního - Foldyny, pak zejména. Pak tady máme i Hradního pána - Ten sice za záhadných kolností z KSČ vystoupil - Nicméně si Rudě žije spokojeně dále. O agentu STB se dnes, mimořádně ani nevyjadřuji ... ... :-)

2 0
možnosti
JN

Dyť to říkám, existují komunisté dobří a komunisté špatní.

A kouzelné na tom je, že každému se hodí do krámu někdo jiný. Takže každý komunista je pro někoho dobrý a pro někoho špatný.

Myslíte, že na celé zeměkouli existuje komunista, který je jen špatný?

1 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.