Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

A jaký názor má :váš" muslim na "našeho" mluvčího muslimské obce?

Jak vidí význam "práva šaría" v souběhu s právním řádem ....

To co jste napsal, že nikoho nezastřelil, nic nevyhodil do povětří jistě uznáte je pitomost.

Ono mimochodem, proč by se do zákokonodárného sboru měl dostat pistěhovalec je asi největší problém. Jistě i vy uznáte, že existuje jistá historie a kontinuita, kterou většinou nejlépe zachová ten, kdo zde má kořeny.

14 0
možnosti
Foto

Je to stejné jako souběh křesťanského Desatera a našeho právního řádu. Stricto sensu je s ním OBOJÍ neslučitelné.

0 0
možnosti
PT

Kdepak od muslimů nám nic nehrozí, oni jsou hodní, ti naši se nebudou odpalovat v metru, ti  jen plánují,  že až budou mít většinu,  tak nám namísto občanského zákoníku zavedou právo šária a namísto Ústavy Korán, a kdopak by se bál takovéto  krásné demogracie alá Irán i bloger si bude chrochtat blahem,  že je u nás konečně pořádek a že kdo nepřistoupí na islám bude platit větší daně, a že jeho dcerku za cizoložství správně ukamenují podle Koránu.

A tohle jsem si nevymyslel, tohle svého času  jeden z těch absolutně hodných vyslovil v rozhovoru pro český tisk.

Islámu se může bát jen hnusný islámofob, zdravý člověk se dneska správně bojí smrtelného závanu cigaretového kouře v restauraci. ;-D

20 1
možnosti
MK

Rv S Vašimi názory z článku i z diskuse se nedá souhlasit. Také znám dobrého a chytrého muslima, ale dokonce on sám nesouhlasí s činností ÚMO v ČR.

Jak jsem již vícekrát napsal, pokud bude ta většina muslimů nechávat za sebe mluvit takové persony jako je p. Abbás nebo p. Alrawi (ve včerejší Partii na Primě), nemůže se na ně nikdo dívat jinak než min. s nedůvěrou. Kamenem úrazu je samotný Korán, kde si všichni najdou to své. Není jiné cesty, než podrobit Korán moderní revizi alespoň tak jak to udělal Ježíš u Bible Novým zákonem. Jenže.... o tom muslimové nechtějí ani slyšet a již samotná zmínka je považována za rouhání. A protože se všichni  (i při roztříštěnosti islámského hnutí, což je další problém) řídí stejnou knihou, je zcela logické, že jsou házeni do jednoho pytle a většina občanů s nimi nechce mít nic společného.

14 1
možnosti
Foto

Moc nerozumím té frázi "uměle vytvářené napětí". Jak uměle? Já myslel, že je to přirozená reakce na to, že skupina zfanatizovaných mladíků vystřílela redakci jednoho časopisu. Myslíte, že by se něco "uměle" vytvářelo, kdyby k takovým excesům nedocházelo? Pochybuju.

Jinak si také myslím, že většina muslimů jsou mírumilovní. Problém je v tom, že ti extremisté nežijí ve vzduchoprázdnu. Někde bydlí, někde nakupují chleba, někde se učí střílet. A komunity těch mírumilovných jim slouží jako podhoubí. Jako místo kde se mohou uchytit a vegetovat. A společnost si tedy musí položit otázku, zda chce pěstovat podhoubí, které plodí muchomůrky zelené.

34 0
možnosti

"Umělě", pane Řeháčku, vytvářejí napětí někteří naši nezodpovědní politici. Vůbec jich není málo. Tak bych toto slovní spojení chápala já.

1 9
možnosti
SB

Pane Bárto, do Vašeho mozku nevidím, ale za nanejvýš pravděpodobné považuji, že v duchu moc dobře víte, co jsou muslimové zač, ale chcete být něco extra, tak se jich zastáváte. Jako Voskovec a Werich, kteří ve svých textech k Ježkovým písničkám byli levicoví až na půdu, ale když jim hořela půda pod nohama, tak utekli do USA a nikoli do Sovětského svazu.

Pohrdám lidmi, jako jste Vy.

17 4
možnosti
Foto

Co to plácáte? Zrovna vy byste měl být trochu kritický k tomu, co vypadalo tak krásně jak islámský teror.

3 0
možnosti
KM

K54a75r58e79l 24M90a24s86e12k

19. 1. 2015 19:38

Děkuji za tento článek, pane Bárto.

2 11
možnosti
BM

B57ě31t22k59a 85M65a49l47á

19. 1. 2015 19:27

Hmm.. to jsou věci... po dvou deci...:-/

4 0
možnosti
KB

K63a58r70e50l 34B61o13k

19. 1. 2015 19:21

Celý Váš blok je velký populismus. Vybrat z jedné populace jen vzdělanou část a ostatní přejít mlčením je i primitivismus.

19 2
možnosti
KJ

K41a93r86e70l 78J88a52n35d14a

19. 1. 2015 19:26

Hm, kde jsem to sakra už viděl ... 

"Celý Váš blok je velký populismus. Vybrat z jedné populace jen fanatickou část a ostatní přejít mlčením je i primitivismus.

3 3
možnosti
JFB

No nevím, pana doktora lituji, pokud by u nás zvítězil islám, tak na porážku jde první,  jelikož islám vůbec nezná. Což dokazuje i jeho životopis. 

Na otázku zda je muslim odpovídá : " Muslim? Jsem prostě věřící. Věřím v Boha a konání dobra. To je morální kodex každého náboženství "

Konání dobra není morální kodex islámu. Morální kodex islámu je sláva Alláhova a proroka Mohameda.

18 0
možnosti
EM

To je otázka, nakolik svou odpověď "myslí upřímně" - také sponzoruje Ústředí muslimských obcí. Abbás také začne o konání dobra a pak teprve o právu šaría. Nechci panu senátorovi křivdit, ale pokud se nezačnou muslimové veřejně distancovat od negativních stránek islámu a při konkrétní otázce na šaríu apod. se nebudou jen vykrucovat a mlžit, tak jim nedokážu věřit.

11 0
možnosti
AK

Ráda bych věděla za jakou stranu byl do senátu zvolen. Kdo ho volil? To máme málo Čechů? Nadává se tady na Tomia Okamuru a přitom ten má moravské kořeny, ale tento pán do senátu nepatří, není to Čech v žádném případě, narodil se v Damašku.

0 5
možnosti
JFB

Tak je tu opravdu dlouho. Dle práva je Čech.

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.