Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M12a40r48t39i19n 77Š89i79k

20. 7. 2013 7:28

Proboha..... Šéfka kabinetu premiéra tohoto státu (a jeho milenka), zneužila vojenské obranné zpravodajství pro sledování manželky premiéra a dalších lidí. Proč do toho taháte oranžové a modré? Ti nikoho nezajímají. Jinak vám prochází v textu slovo "nasere", tak jste nějak zázrakem unikl oku jinak vždy bdělého cenzora. Gratuluji. Vaše závěry jsou pak mimořádně úsměvné. Pravdivost vaše textu má být podložena propuštěním Nagyové z vazby na svobodu. Dovolím si vás informovat, že si pletete propuštění z vazby, se zastavením stíhání. Gratuluji podruhé. A závěr můj? Nikdo čarodějnický hon nepořádá. Co tak nechat rozhodnout soud, zda se o trestný čin jednalo nebo ne? Budete tvrdit, že soud je inkvizice? Podle vaší logiky spolehlivě ano. Gratuluji vám i potřetí.Rv

10 1
možnosti
JN

Nezneužila. Na rozvědku se klidně můžete obrátit i Vy, ale kopnou Vás do zadku. To, že jí vyhověli, byla jejich vina. Nelze zneužít něco, co mi není podřízeno..

1 3
možnosti
PK

Pro autora: možná by bylo dobré ušetřit zbytečná (všechna) slova a zbavit se křečovitosti.

3 4
možnosti
JT

J75a30n 41T85y55l

20. 7. 2013 0:25

Tedy pane autore, díky, vyprovokal jste mě k reakci, tak nějak vyjímečné. Především, přejeďte to, co napíšete, příště "spellcheckem". Na rozdíl od Vás si myslím, že pozice paní Nagyové je neobhajitelná. Napadá mě jednoduchá otázka: jak je možné, že pracovnice co pracuje jako ten kůň a zaslouží si vše co obdrží, si po nocích obstará magistra práv? Něco jsem během života v různých zemích nastudoval a tohle mi nějak nesedí. Váš argument o orgasmickém davu se mi zdá poněkud emotivním. Já bych si přál, aby naše země byla u Transparency International hned vedle Finska, co se vnímání korupce týče a aby naše státní správa fungovala jako ta v Hongkongu nebo v Kanadě a aby naše dálnice byly tak drahé jako ty v Německu. S paní N toho nedosáhneme, ve skutečnosti, ona je součástí zla, které naši zem ničí.

10 4
možnosti

I37v43o 50Č60á19n

21. 7. 2013 15:43

Vy v tom také máte zmatek... JN žádná práva nestudovala, resp. studovala Sociální a masovou komunikaci. Studovala je poslankyně Řápková, v Plzni, což byl úlet a v jejím případě zbytečnost, protože jako mladá / hned po maturitě vystudovala Ing. na VŠE, takže řádně. Tak jen, když diskutuji, měl bych vědět o čem a neuvádět nepřesnosti, byť podstata článku je jinde.

P.S.: Škoda, že asi i vy patříte k davu, pro který je ztělesněním veškerého zla v ČR právě JN, která by proto měla bít ukřižována...

0 1
možnosti
PV

ad 1. nesoudíme ale diskutujeme, soudit bude soud. Mít vlastní názor je trestné?

ad 2. jistěže nemusíte udat sám sebe, nicméně mi pak není jasné jak chcete tvrdit že o ničem nevíte když se tímto budete bránit.

ad 3. jistěže byly takové případy,a tyto jsou dnes široce medializovány, takže to vypadá že policie tehdy nedělala nic jiného než sledovala Havla a další disidenty. pravda je ale taková že  95% práce policie, prokurátorů, soudů tehdy byla právě ta běžná kriminalita, či občanské spory.

1 0
možnosti
MK

Existují různá slovní klišé, jedno nesmyslnější než druhé, a tato klasická ukázka - výraz "hon na čarodejnice" - je v dnešní demokracii čím dál populárnější, obzvláště u ODS a jejich horlivých příznivců. V podstatě kdykoliv po nich kdokoliv jde, tak je to HON. Má to jen pár vad na kráse. Třeba že nikdo nikoho nemučí. Dokonce ani neupaluje. Ani nežádá trest nejvyšší na základě vykonstruovaných obvinění jako v padesátých letech (na která se leckterý dnešní demagog taky rád odvolává). Jinými slovy - chápu, že někteří jedinci chtějí dodat běžnému vyšetřování punc teatrální dramatičnosti a žádná slova a přirovnání jim přitom nejsou dost velká, ale tohle není HON, to je jen takový pšouk.

9 3
možnosti
Foto

Třeba si o svých spolustraničkách myslí kluci z ODS, že to jsou čarodějnice. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jak to tak sleduji, tak všichni byli u toho a denně v kanceláři Nagyové, takže to mají z první ruky, kam se hrabe Ištván.

Dále pak těm, kteří už vybalují paragrafy na odsouzení, je třeba připomenout, že tohoto činu se žádná oznamovací povinnost netýká a konečně, to je to nejdůležitější, musí bý prokázaný úmysl. Proč myslíte, že třeba u mnoha trestních činů začínají odstavce: "kdo v úmyslu ...", atd.?

Na závěr jen malou připomínku: za bývalého režimu musel obviněný dokazovat svou nevinnu. V demokratickém státě to je naopak.

Autore:R^

8 5
možnosti
PV

1. nevime co všechno policiste zdokumentovali a co ne. Domnivam se ze asi nějake důkazy mají, jestli dostatecne to posoudi soud. U podobných pripadu se tezko prokazuje umysl ze někdo byl tam a tam dosazen za protislužbu a ne pro svoje schopnosti.

2. každý trestny cin je obcan povinen oznámit pokud o nem vi a pokud tomu nebrani zvlastni okolnosti, teda i uplaceni.

3. poslední odstavec není také pravda, i za komunistu musel statni zastupce prokazovat a dokazovat a i za komunistu padl nejeden osvobozujici rozsudek. Soucastne plati ze i dnes je plno zakonu kde se dukazni bremeno klade na zalovanou stranu-viz třeba notoricky zname pripady tykajici se české kancelare pojistitelu kdy Vy musite prokazovat soudu ze jste auto nepouzival.

2 2
možnosti
PV

jednoduše nemáte úplně pravdu:

1. nebyla soukromá osoba, byla ředitelka premiérova kabinetu a premiér může úkolovat rozvědku, neznáme okolnosti za jakých "požádala" o tuto službu

2. pokud připustíme že přijetí lukrativního místa odměnou za službu je úplatek tak ona byla prostředníkem a věděla o všem, povinností občana je oznámit pokud se páchá nějaký trestný čin.

3. je smutné že většina našich politiků se tváří jako že se o žádné uplácení nejedná, podle mě je úplně jedno jestli dostanu peníze v krabici od vína hned nebo později jako člen dozorčí rady.

8 4
možnosti

Ach jo. Nejsem právník, ale podle mě se dopustila minimálně nabádání k trestnému činu a spoluúčasti. Právníci by asi vybalili další přečiny. Neříkám že by kvůli tomu měla být ve vazbě (tam byla za něco jiného), ale minimálně podmínka by jí neměla minout.

Analogicky, když někomu řeknu aby pro mě ukradl obraz s tím že ho chci prodat, jen těžko policajtům řeknu "oni to měli odmítnout" ...

7 3
možnosti
AK

Pokud chtěla někoho úkolovat, tak si to měli ověřit u Nečase, zda to tak je a zda to tak požaduje.

Ale má to jeden háček, Nagyová dokázala zařídit vyhazov několika lidem z jiných úřadů jenom proto, že jí neoslovili tak, jak si přála. Takže pak pravděpodobně zvítězil strach o vlastní místo a všichni ji raději vyhověli. Pochopitelně, že za to nesou vinu oni a ne Nagyová, kterou měli poslat do háje s rizikem, že opustí funkci. Ale co víte jaké tam vládli poměry a co všechno dokázala ovlivnit.

14 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.