Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Londynanka

22. 8. 2012 12:27
Uniforma je ta nejlepsi vec, kterou zazivam

Jako matka 2 deti si uniformy nemohu vynachvalit. Nejsou zadne dohady, co si rano obleci. Je to levnejsi. Deti se poznaji i na ulici , ze jsou ze stejne skoly; Ostatni vidi, jak se ktere deti ze ktere skoly chovaji; vsichni vypadji ciste a upravene; dokonce kdyz ma dcera zapomela skolni tasku v autobuse, tak ji byla navracena zpet do skoly, jelikoz bylo ihned viditelne, odkud ta taska pochazi.

Kdyz si vzpomenu na sve detstvi, byla jsem sikanovana za to, co jsem mela na sobe - veci z tuzexu ci ze zapadu to samozrejme nebyly.

2 0
možnosti

Londynanka

22. 8. 2012 12:21
Uniforma neni jenom o socialnim zacleneni

Vytazek proc jsou uniformy v UK oblibene

Today, the Government believes that school uniforms play a valuable role in contributing to the ethos of schools: The Department for Children, Schools and Families strongly encourages schools to have a uniform as it can instil pride; support positive behaviour and discipline; encourage identity with, and support for, school ethos; ensure pupils of all races and backgrounds feel welcome; protect children from social pressures to dress in a particular way; nurture cohesion and promote good relations between different groups of pupils

2 0
možnosti

Lesní sběř

2. 9. 2012 14:55
Re: Uniforma neni jenom o socialnim zacleneni

To by mě zajímalo, jaký vliv bude mít uniforma na to, zda se anglicky nemluvící dítě Paštúnců či Nigerijců bude cítit vítáno. Připadá mi to jako snaha řešit děravý kýl lodi tím, že přelakuju bort. :-P

1 0
možnosti

oldiess

21. 8. 2012 21:59
ještě jste zapomněl na prázdniny

i v uniformě se dá mezi spolužáky zabodovat tím, že se školák právě vrátil z Malediv;-D

0 0
možnosti

certik_bertik

21. 8. 2012 18:30
to

už zacházíte do absurdních detailů. Ono je to ve Velké Británii a například USA tak, že sice jsou tam školní uniformy, ale taky je tam vysoce diferenciované školství, tj privátní prestižní školy, pak standartní státní a některé podřadné soukromé taky, takže i děti se tam dostanou do té svojí společenské vrstvy a tak to pokračuje až do vysoké školy, tady nám vysloveně chybí prestižní privátní školství, tedy ono existuje ale zatím si nenašlo svojí jasnou cestu

1 0
možnosti

PájaZítra

21. 8. 2012 21:46
Re: to

standarDDDDní, himbajs... !!!!!!

0 0
možnosti

Gwendolyn :)

21. 8. 2012 18:28
Byla by to jen iluze

Uniforma ma vyznam, ale rozhodne neskryje socialni status, i kdyz maji zaci presne narizeno obleceni i obuv. Je naivni si myslet, ze uniforma nejak zakryje puvod zaka, staci se podviat do ciziny, kde tato tradice trva jiz nekolik stoleti.

1 0
možnosti

holkazhane

21. 8. 2012 17:58
...jsme pomalu zpracováváni

() do beztvaré nemorální konzumní hmoty......svět ve kterém žijeme si vytváříme sami.....

Sám jste naznačil ten paradox. Laskavý svět morálních hodnot se do té beztvaré hmoty hodně špatně aplikuje, když naopak to jde mnohem snadněji. Po padesátce, bez ambicí na společenský či profesní růst se může zdát jednoduché vytvářet si svůj vlastní a lepší kousíček světa. V nejhorším můžu být za podívínku.

0 0
možnosti

Frollik

21. 8. 2012 15:20
Hlavní smysl školních uniforem

není socka ale prestiž a příslušnost k nějaké identitě. Na první pohled poznáte studenta z univerzity Oxford. I u nás by bylo dobré si říct: "toto je student práv z Plzně. Jaká to věhlasná škola. V celé republice se o ní mluví";-D

6 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

21. 8. 2012 17:12
Re: Hlavní smysl školních uniforem

pak je ale špatně pořadí.....nejdřív musí existovat prestiž....a pak ji lze vizualizovat.

I když leckterý marketingový guru by jistě nesouhlasil.....a nasadil by Goebelsovské opakování motivu.;-D

3 0
možnosti

petrph

21. 8. 2012 13:40
nemá to smysl

Kvůli nějakému srovnaní sociální rovnosti.Mělo by to smysl pokud by ta uniforma byla součástí tradice té školy, na kterou by byli jak její studenti, tak absolventi, profesoři, veřejnost hrdí. Neboli-ta uniforma je to poslední.

1 0
možnosti

DanielaE

21. 8. 2012 13:35
Moje řeč,

navíc nejen, že se sociální status pozná I z výše jmenovaných věcí, on se z něj pozná PŘEDEVŠÍM. Za mých mladých let se lidi dělili na ty, kteří nemají rifle - dnešním slovníkem OUT, ti, kteří měli náhražky české provenience - FUNNY a na ty, kteří je měli z tuzexu. Za vrchol se pak považovali ti, kteří měli oblečení ze "západu", což bylo rozpoznatelné na první pohled. Dnes, v době levných řetězců, seconhandů a slevomatů, se rozdíly vyrovnávají (až na ty výjímky, porovnatelné s bývalými šťastnými nositeli západní konfekce), a pokud je na někom sociální status i tak vidět na oblečení, bude i na uniformě, botech, šále, čepici... Je to holé pokrytectví a zbytečnost. Tato škola, která uniformy zavádí, byla jednou z těch, o které jsme uvažovali pro dceru. Dnes bych jí kvůli těm unformám z té školy přeložila do jiné.

3 0
možnosti

misaviki

21. 8. 2012 13:21
.

Lepší by bylo dětem vštěpovat, že být oblečen značkově je out a chlubit se drahým mobilem, na který si nevydělaly, je trapné. Jenže ve škole budou raději biflovat nesmyslné definice a v dějepise léta, která jsou k ničemu.

0 0
možnosti

huggo1

21. 8. 2012 13:47
Re: .

Učitelům by se to mělo dát do náplně práce ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.