Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kulička-v-trávě

21. 8. 2012 13:07
Školní uniforma

je další finanční položka navíc. Nebo ne? Tak proč se ohánět sociální slabostí? Kromě běžného oblečení by bylo nutné dítěti pořídit i uniformu, lépe řečeno uniformy, protože se jistě perou častěji než o sobotách...

1 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

21. 8. 2012 18:27
Re: Školní uniforma

Na druhe strane nemusite kupovat extra dziny a tricka, uniformy jsou napriklad v UK velmi levne, daji se poridit v Tescu nebo Marks&Spencer za pakatel.

0 0
možnosti
MB

mbem

21. 8. 2012 12:56
Taky by to chtělo nějak standardizovat dovolenou

Ideálně pracující rodiče na rekreace do ozdravoven a školáky do lágrů... Není nic horšího pro (iluzi) sociální rovnost, než když jedno dítě jede pomáhat dědovi na chatu, zatímco druhé jede na dva týdný to It<píp> a pak zbytek prázdnin jezdí na koupák do Mni<píp>.

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

21. 8. 2012 13:13
Re: Taky by to chtělo nějak standardizovat dovolenou

a vůbec nejlepší by byly školní skafandry....standardizované.....proč má jedno dítě být hezčí než druhé....proč má někdo na spolužákovi vidět špeky nebo silné brýle;-DR^

1 0
možnosti
JD

pedr64

21. 8. 2012 12:56
tak nějak

někdy si myslím, že ti, kteří tak vášnivě uniformy prosazují, snad sami do školy nechodili a nepamatují se, jak to ve škole chodí. Obětí šikany se nestává ten nejchudší, ale ten nejzranitelnější, záminkou k šikaně může být takřka cokoliv, od majetkových poměrů po odstávající uši. V době, kdy se sociální statut nepozná jen podle oblečení, ale podle další spousty věcí( vyjmenovaných autorem) je nošení uniformy naprosto zbytečné, a ve své podstatě postavené právě proti těm sociálně slabším, kteří by museli nakupovat zbytečně oblečení navíc. Já vyrůstal v době, kdy se školství podobnými zákazy a příkazy jen hemžilo, jenou to byly džíny, potom tenisky, pak kšandy, tričko s nápisem (nedej bože americkou vlajkou), žiletka na krku...asi právě proto jsem zcela proti tomu, aby státní školství jakkoliv omezovalo nebo určovalo, v čem se do školy bude nebo nebude chodit.

7 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

21. 8. 2012 13:12
Re: tak nějak

R^ ale komu není dáno...

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.