Zdeněk Bárta

První muslim v Senátu

19. 01. 2015 16:08:16
Omlouvám se pokud někdo čeká burcující článek o nebezpečném pronikání muslimů ( to jsou ti lidé co uřezávají hlavy a kamenují ženy) do české politiky. Byl jsem celkem překvapen, že jeden muslim už byl do Senátu zvolen. Je to litoměřícký lékař Hassan Mezian. A co je na tom nejzvláštnějšího, za celých 45 let co tu žije ještě nikomu neuřízl hlavu ani nevyhodil kostel do vzduchu. To přece všichni muslimové dělají...

Já vím, to ho neomlouvá. Jistě na to myslí kudy chodí. Deportace i s celou rodinou je jistá věc. Je přece nebezpečný a musíme být bdělí. Kdo ví, co se mu honí hlavou. Když ne on, jistě jeho vnuci tréninkově uřezávají panenkám hlavy a sní o tom jak nám budou vládnout.

Teď už raději vážně. Pan doktor Mezian se narodil v Damašku, tedy v Sýrii. Narodil se v muslimské rodině. Do Čech se dostal v roce 1967, oženil se tady a už zde zůstal. Před svým zvolením pracoval jako lékař v Litoměřicích.

Na otázku zda je muslim odpovídá : " Muslim? Jsem prostě věřící. Věřím v Boha a konání dobra. To je morální kodex každého náboženství " Pan Mezian sponzoruje křesťanskou charitu i Ústředí muslimských obcí. Nemá rád, jako každý slušný člověk extremismus.

Jak senátor Mezian reaguje na vlnu, někdy až hysterické islamofobie, která se nyní žene Českem? Jeho názory tady nebudou moc populární, ale je dobré si je přečíst. Tady jsou:

" Je to populismus ( islámofobie), uměle vytvářené napětí. V Česku k tomu není moc důvodů. Většina muslimů jsou lékaři, právníci nebo obchodníci. Prezentují se zde svou prací a nikoliv náboženstvím"

"Vyjádření některých politiků přízpívá k tomu, že se mezi muslimy a teroristy dělá rovnítko - tak vzniká názorový extremismus, který je stejně nebezpečný jako radikální islám"

Co k tomu dodat? Stačí si přečíst několik zde oblíbených "islámobijeckých blogů" plné extrémních názorů. Jejich autoři nechápou, či nechtějí pochopit, že se chovají velmi podobně jako radikální islámisté. Vše si upraví tak, že jejich názor je jediná velká pravda za kterou je třeba bojovat....

I politici "bojují" . Populisté typu Zemana nebo Okamury dobře vědí jak získat body. To, že štvou i proti muslimům, kteří nemají s teroristy nebo IS vůbec nic společného a mají z nich podobný strach jako my ostatní jim vůbec nevadí...

Výkřiky "Islám je zlo a všichni muslimové jsou nebezpeční a chtějí nám vládnout " dostávají nejen vysokou a neškodnou karmu, ale získávají i vysoké a nebezpečné politické body. Politik, který dnes nasedne na vlnu hysterické islamofobie může na ní doplout hodně vysoko.

Vyvolat umělý strach a potom "zachraňovat" je sice hloupoučká, ale zato úspěšná taktika. Tomiu, už se ve svém posledním blogu nabídl, že nás všechny zachrání....

A už jsem tu četl výkřiky - Tomio na hrad.

Autor: Zdeněk Bárta | karma: 35.54 | přečteno: 13356 ×
Poslední články autora