Co nám Česká televize chtěla "zatajit" ?

29. 11. 2014 9:17:14
Část projevu prezidenta. Musím se připojit ke kritice. Hloupost dotyčného redaktora, který má úpravu na svědomí si kritiku zaslouží. Něco takového si nesmí vůči komukoliv dovolit. Teď druhá část otázky. Co důležitého nám chtěla Česká televize "zatajit"? Na to je jednoduchá odpověď. Nic důležitého, jen další osobní útok na vybraného "nepřítele lidu". Nedůležítý blábol, kterých jsme slyšely a ještě uslyšíme stovky a tisíce. A to nejen z úst prezidenta...

Vysílání hlavních zpráv České televize nebudu hodnotit. Nesleduji je, ani žádné další zprávy na jiných stanicích. Jako mnozí jiní používám pouze internet. Celá hloupá situace je celkem i dost komická. Jak jsem se dočetl, celý projev bez úpravy proběhl na ČT24. Svou zpravodajskou roli si Česká televize splnila.

Komické na kritice je i to, že se vytváří představa, že zprávy České televize sleduje "celý národ" a celý národ je "klamán". Možná, že si kritici ještě nevšimli, že zpravodajské pořady jsou i na jiných stanicích. A nutno říci, že tyto "lidové stanice" mají vyšší sledovanost než ČT. Poslední co by diváky Novy zajímalo je návštěva prezidenta v jakési bezvýznamné bývalé sovětské asijské zemi. Mnohem zajímavější je pro ně informace o různých mrtvolách, skandálech nebo podivných celebritách, včetně těch zvířecích...

Diváci zpráv na soukromých stanicích a oddaní stoupenci Miloše Zemana jsou většinou stejní lidé a chtějí proto slyšet od svého prezidenta také něco "novácky jednoduchého" nebo šokujícího. Pak jsou spokojeni. Miloš Zeman tuto poptávku s radostí uspokojuje.

Co tak hrozného bylo "neřečeno"? Prezident ve svém projevu přirovnal podnikatele Bakalu k Viktoru Koženému. Srovnání, které kulhá na obě nohy. Bakalova firma podniká přes patnáct let v Česku, zaměstnává nejvíc lidí v Moravskoslezském kraji. Pokud byla na začátku úspěšná platila daně, do státního rozpočtu tečou i peníze za zaměstnance a to není při počtu dvanáct tisíc málo. To jsou stejné aktivity jako u Viktora Koženého?

Cena uhlí klesla a musí se propuštět. Bakalovo podnikání jde do ztráty, žádná nová pracovní místa už asi nevytvoří ani jinde. Největší zaměstnavatel má ekonomické problémy a to se musí někde projevit. Na severu Moravy to nebude jednoduché. Kde jsou nespokojenci má i Miloš Zeman největší podporu. Stačí do davu v Ostravě vykřikovat, že Bakala je zloděj a měl by se znárodnit...

Za to sklidil "lidový prezident" nadšený potlesk od lidí, kteří si jaksi nechtějí připusti, že jejich nový hrdina blábolí nesmyslnosti a má je za hlupáky. Populistické výkřiky, které nemají s realitou nic moc společného. Lidé jsou ovšem spokojeni a mají uznání - to je ten správný "hornický prezident", skoro stejně úderný jako byl Klema a populární jako Tonda.

Pokud chce prezident nasazovat na Bakalu psí hlavu za to, že v rámci privatizace OKD koupil lacino i firemní byty, měl by se podívat po někom, komu by psí hlava slušela lépe. Každý obchod má dvě strany. Pokud Bakala výhodně koupil, musí být někdo kdo mu nevýhodně státní majetek prodal. To je přece ten zloděj. Celé mi to připomíná situaci, kdybych od někoho koupil výhodně auto a jeho majitel mi pak nadával do zlodějů jen proto, že jsem mu zaplatil cenu, kterou si sám určil...

Kdo je tedy ten zloděj, ten "někdo", kdo může za to, že horníci nedostali možnost koupit si výhodně podnikové byty? Chyba v privatizaci se stala hned na začátku. Zodpovědným ministrem byl tehdy další "prognosťák" Dlouhý a předsedou vlády nikdo jiný než prezidentův kamarád Klaus.

Pro nasazování psí hlavy by prezident při projevu nemusel chodit daleko, jeho podporovatel Vašek seděl hned vedle...

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 29.11.2014 9:17 | karma článku: 21.64 | přečteno: 2042x

Další články blogera

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 169 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma článku: 27.72 | Přečteno: 1048 | Diskuse

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma článku: 41.91 | Přečteno: 4357 | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma článku: 36.24 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 13.27 | Přečteno: 151 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 282 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 489 | Diskuse
Počet článků 571 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2030

Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...