Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes souhlas a karma. Ať si Koněva odvezou někam na louku a tam se mu klaní, až se jim hřbet zvlní.

8 1
možnosti
JB

J60i57r15i 70B21o29r

3. 9. 2019 10:08

Ovčáček,Ondráček,Foldyna,Sámelová,Skála,Doubrava.Není třeba komentovat.

(Stando hobluj)

14 0
možnosti
JS

Vy jste samozřejmě morálně mnohem kvalitnější, než těch tři sta lidí, kteří se u té sochy sešli. Vy kázat morálku můžete, oni ne.

Maršála Koněva můžeme chápat jako kontroverzní osobnost, ale to jsou prakticky všichni velitelé Spojenců na obou frontách. Pokud byste mezi nimi chtěl najít anděla se svatozáří, tak máte smůlu. Koněv se Vám nemusí líbit, ale pořád je to velitel vojáků, kteří na našem území padli v boji proti nacistickému Německu a je prostě jejich symbolem. Padlo jich tady více než sto dvacet tisíc. Osbobození Prahy bylo jen vyvrcholením celého boje. To podstatné, co vedlo k osvobození naší vlasti, se odehrálo o tisíce kilometrů východněji.

Podle Vás byl Koněv "neschopný komunistický maršál". Vy byste byl parně mnohem lepším generálem, to se hned pozná.

Při krvavé vojenské intervenci do Maďarska v roce 1956 hrála podstatou roli také domácí maďarská politická reprezentace. Ta určovala, do koho se bude střílet. Koněv neměl výhradní odpovědnost. Tato zkušenost také hrála roli v Koněvově postoji v roce 1968. Koněv se při invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968 nijak neangažoval, protože byl již několik let mimo službu. V roce 1970 dokonce odmítl převzít od Husákovy normalizační vlády vysoké státní vyznamenání. A několikrát se spolu s dalšími sovětskými veliteli-veterány k této invazi kriticky vyjádřil v tom smyslu, že vojenská intervence do Československa poškodila pověst Rudé armády. Rozhodně tedy nejde o nějakého rudého démona, jak se ho snaží někteří vykreslit.

Vy byste rád "demagogům ucpával jejich ulhané huby". To už tady bylo. A nic dobrého z toho nevzešlo. Můžete vysvětlovat, objasňovat a obhajovat svůj názor, ale podobnou rétoriku bychom měli odmítnout.

12 17
možnosti
JK

Po celé ČR byly podobné symboly krvavé totality odstraněny (Lenin, Stalin, srpohvězdy, budovatelská a jiná sousoší, fresky i malby), je řada na Koněvovi.

Prosím komunisty, aby se s ním rozloučili důstojně, bez hysterických výlevů, klidně za ním mohou dojíždět tam, kde bude mít navždy klid a jemu i uctívačům bude pak lépe.

My ostatní klidně zapomeneme, že jakýsi krvavý maršál hanobil nějaké pražské náměstí.

15 0
možnosti
Foto

Rád zapomeneme. Naprosto v klidu a míru.

Maršál Koněv, resp. jeho pomník hanobí i památku obyčejných, obětavých lidí, kteří položili své životy v boji s nacisty na našem území.

10 1
možnosti
Foto

Mirka dnes jede. Na vojně jsme prý nebyli a válku chceme. Fakt jedna perla za druhou. Jo a ještě jí prý urážíme. :-)

15 0
možnosti
Foto

Skočil jste mi na špek, pane Flaško - vím, že jen mluvíte - vlastně píšete, ale skutek - utek. Bojovat ano, ale leda za bukem. Proto jsem zmínila ty vaše modré knížky, kterými se většina z vás chlubí... A urážka - od vás? Ale jděte...R^;-)

4 10
možnosti
MV

"hlásná" bych vynechal. Prostě prezident trouba. Jde to s ním pořádně s kopce.

9 4
možnosti
SN

:-)......pane vzdělaný, Valičku, ale chováním pasáka vepřů.......Vy jste letadlo, ba co dím, hvězda nejjasnější ! ;-D;-D;-D

3 8
možnosti
BM

Naprostý souhlas. A to že maršál Koněv nás osvobodil je nesmysl. Osvobodil nás ten prostý voják se samopalem v první linii... Soudruh maršál si akorát přijel na toto osvobozené území....

13 3
možnosti
Foto

Soudruh maršál si akorát přijel na toto osvobozené území připojil jej jako gubernii k SSSR a dal jasně najevo, že jedna okupace střídá druhou. Proto si na tom území počínal. jako na dobytém území a začalo rabování továren, bank a odvážení do země, kde zítra znamení včera a to nemluvím o loupežích a vraždách a znásilňování českých žen, které maršál omlouval únavou vojáků z boje.

14 2
možnosti
Foto

Přesné a bez obalu. Karma.

12 1
možnosti
AC

Karma. Souhlas. R^

Mírně s napětím jsem vyčkával na prohlášení pana Klause ml., na jakou stranu se připojí. Nezklamal. :-) Samozřejmě že má blíž ke komunistům než k TOPce (ona celá tato akce je také ukázkou politického boje).

18 2
možnosti
Foto

Děkuji za informaci,doplním do blogu.

8 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.