Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aspoň že se tu jeden diskutující těch "mladíků" zastal. Jen tak nějak neodpověděl na dotaz, kolik mladých Romů sám vyučil a s jakým výsledkem.

Co se obecně týče jejich problémů se vzděláním, tak ten tkví v tom, jak ony děti přinutit do školy chodit.

Dá se vypozorovat, že pokud někdo (z Romů) cítí, že by se mohl uplatnit, musí se hlavně přestěhovat tam, kde není velká romská komunita.

Pomáhat někomu, aby si život zlepšil, jde jen v případě, že to dotyčný chce.

13 2
možnosti
Foto

Statistiky kolik studentů jaké národnosti jsem vychoval si skutečně nevedu a ani za třicet let nepamatuji. Nikdy jsem tomu nepřikládal význam...Minulý týden jsem psal tři návrhy pro pochvaly prváků a jednu z nich zrovna pro Roma. Mimochodem mě právě zarazilo, že pan Buček a autor hned za vařením vidí piko ( mnohem větší podíl na distribuci drog mají jeho oblíbení Vietnamci ),Romové bývají spíš obětí) , protože jejich vztah k dobrému jídlu je na vysoké úrovni. Řekl bych, že mu přikládají větší důležitost než "běločeši" ... Ale na to není statistika, to je jen dojem...

2 7
možnosti
Foto

Romové z Čech a Slovenska se ve velkém vrací z V. Británie. Nemají na nájmy, přišli o ty šedé příjmy, komunita není schopná si sociální dávky v Anglii vyřídit.

2 2
možnosti

Něco pravdy na tom bude, protože jedna taková rodina se vrátila a srovnání sociálních dávek tam a tady, pro ně dopadlo přímo tragicky. Buď se budou muset dát do vaření, či distribuce, nebo se budou muset vrátit zpět odkud přišli.

1 0
možnosti
Foto

Karma, příznačné je, že oni se nebojí toho, že jim Ukrajinci vezmou práci, ale že jim zpozdí dávky. Po listopadu houfně odjížděli do Anglie ne za prací, ale za vyššími dávkami..

17 4
možnosti

Už je to vážně komické. Dle údajů MPSV - Nyní v ČR pracuje 91.000 Ukrajinců. Do rozpočtu ČR zhruba odvedli 8 mld. Kč. Truchlící Rom rovněž nelenil. Pochlubil se dovedností okrádat a vařením drog. Další s pivem a cigárem má starosti. Jak nerobit a zajistit si další přísun? Konečně vidím zhmotnělou osobu, na kterou platím daně! Spojit síly zní nadějně. Že by už šel konečně makat ? Opravdu, to je po 600 letech neuvěřitelné !

25 4
možnosti
Foto

Vaření drog ... v tom máte jasno jen Vy.Mluvil tam i obydleni, a celé to bylo hodně mimo..Já o něm nic nevím, a Vy zrovna tak...

11 14
možnosti

P16e86t57r 73L60o66r19e21n15c

19. 6. 2023 18:10

Borec má pěkně vyrýsovaný bicepsy. Z kopání lopatou (jak o tom mluví na stejné akci jeho kolega) to asi nebude. Posilovna ale není zadarmo...

V post NDR, kde jsem krátce po sjednocení pracoval, jsem viděl "sociálně slabší" občany platit u kasy potraviny speciálními sociálními kartami, které byly pravidelně dobíjeny, a k nimž se musely všechny účtenky uschovávat. Dobré řešení, ale obávám se, že už i tam asi bylo spláchnuto nějakými lidskoprávníky.

Škoda, že naše současná vláda se v sociální oblasti zmohla akorát na osekávání důchodů celoživotně pracujících, zatímco nějakému motivačnímu a férovému řešení pro dlouhodobě nepracující se vyhýbá jako elektrickému drátu spadlému na zem.

Tolerance většinové společnosti, co tohle všechno platí ze své práce, a musí si za to nechat líbit otevřené nepřátelství a opovržení od nemála "vyloučených", taky není nekonečná...

16 2
možnosti
Foto

Mně důchod neosekali, ale naopak 18 měsíců této vlády mně jej zvýšili o 4 000 Kč. Stát na sociální výdaje dal 75, 7 miliard. o 10, 9 procent více než v roce 2021 za Babiše na důchody šlo od strátu 637, 6 miliardy.

4 15
možnosti
Foto

Mě spíš zajímá, kdy štengrování lterého jste příkladem bude mít první výsledky a někomu ty nervy skutečně rupnou. Je úplně jedno z kterého bude tábora. Jestli teď situace něco potřebuje tak je to zklidnit vášně ....

7 20
možnosti
Foto

Zklidnit vášně by měli v první řadě ti, které autor zmiňuje.

24 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.