Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně vše správně onálepkovat rasismy a xenofobiemi, už chybí jenom dezoláti.

Prozatím máme jenom prokázaný fakt, že v Brně potkáte tlupy neohrožených bojovníků proti poklidnému soužití a cizince s nožem v kapse.

7 1
možnosti

Svůj podíl na vyhrocení situace mají nepochybně i některá mainstreamová média, která incident v Brně označila slovem "vražda". Těžko se pak divit že svým emocím nakonec podlehli i někteří původně nekonfliktní, tolerantní a dobře integrovaní občané.

Video: https://shorturl.at/lrs89

9 0
možnosti
Foto

Romska zpěvačka Lucie B. je devatenáctiletá maturantka, která se odvážila nahlas vyslovit svůj názor. Nemusím souhlasit s každým jejím slovem, ale dávat jí hned nálepku nenávistného xenofoba je nesmysl.

Chceme přece po mladých lidech, aby se nebáli vyjádřit svůj názor. Nechceme je dostat do stejné situace, v níž jsme vyrůstali my. Kdy jsme se báli ceknout. Oni v těch ulicích žijí a mají nějaké zkušenosti. Lucie ve svém videu mluví o mladých opilcích, nikoli o matkách s dětmi. Je plná emocí, neb smrt se týká i její rodiny. Má evidentně špatné zkušenosti, které trochu neobratně zobecňuje. Říká o věci, o nichž si zřejmě její přátelé jen šeptají.

Neobvinuje paušálně všechny Ukrajince. Jen říká, že se bojí. To je skutečně zločin.

Pan Bárta ma ovšem jasno. Devatenáctiletá Lucie je xenofob a Ukrajince s nožem napadla přesila Romů, ačkoli poslední získané fotografie naznačují, že to možná bylo ještě jinak.

Jsem učitelka příliš dlouho, abych pitomě nálepkovala maturanty.

5 14
možnosti
Foto

Vaše maturantka projevila názor.Na to má jistě právo a já mám právo ho kritizovat a nesouhlasit s ním.Stejne tak má právo na to reagoval romská elita, kterou jistě pan Mika je.Ten její názor označil celkem přesně.Nevim kde za vzala Vaše maturantka takové názory.Snad ne ve škole od své učitelky....

11 4
možnosti

Zase kluk ukrajinská dokázal nemožné. Spojit Romy s celoživotními bojovníky proti nim samotným.

4 1
možnosti
Foto

P.S. A silně začíná pokulhávat i verze o dvou Ukrajincích, které překvapila přesila Romů.... Zatím to spíš vypadá, že jen někdo někdo pro vyvolání rasistických a xenofobních nálad podstrčil veřejnosti video z úplně jiné události...

2 2
možnosti
Foto

Dobrý den, já jsem Vás označil za rasistu nikoli kvůli názorům na to video... Ale kvůli tomu, že šíříte rasistické a xenofobní názory.

Při malé snaze o vzdělaní u většiny tohoto etnika to lze pochopit. Část romské nenávisti proti Ukrajincům je už praktická.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802879

4 7
možnosti
Foto

To není rasistický názor, to je konstatování nepopiratelného faktu.

1 0
možnosti
Foto

Člověk by v náhlém pohnutí mysli i projevil k romům nějaké sympatie a oni to dokáží bleskově vrátit do starých kolejí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.