Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zvláštní, když se ví, že pro mobilitu pracovní síly je prospěšné, pokud lidé cca v 50% bydlí v nájmu, že se tu tlačí PR asi bank?? na další a další hypotéky. To už jim jejich zisk je málo ?!?

0 0
možnosti
Foto

Já v tom nevidím problém. Už dnes se domy prodávají i včetně nedoplacené hypotéky, takže je úplně jedno, na kolik let se hypotéka poskytuje. A dokud je hypotéka nesplacená, je pořád v zástavě bance.

7 0
možnosti

V prvé řadě by se měla omezit právní ochrana pro věřitele a dlužníky a rizika, ať si pěkně každý nese sám. Jestli nějaky věřitel chce poskytnout půjčku na 50 let, budiž. Ať si půjčku pak vymáhá, jeho boj. A totéž platí i pro dlužníka a jeho potomky. Ať si bydlí pod mostem. Každý svého štěstí strůjcem.

3 1
možnosti

Co kdybychom nechali rozhodnutí na případných zájemcich a přestali se jim posklebovat....

10 3
možnosti

Myslíte to tak, že nějaká banka tak dlouhou hypotéku nabídne sama, nebo ji k tomu Dlužena (až vyhraje další volby) zákonem přinutí?

Vzhledem k tomu, co ta paní plácá za naprosté nesmysly, pevně doufám, že už další šanci nedostane.

10 9
možnosti
Foto

J62a63n 38Š97i46k

27. 5. 2023 18:38

My Češi máme unikátní vlastnost. Dokážeme vymyslet skoro v každých oblastech nějakou věc, která nefunguje nikde na světě. A nebude fungovat ani u nás. Už vidím ruskmanažera banky a jeho mdloby z toho kravčího nápadu. Řešení bytové otázky chce hlavně změnit zásadně národní rovnostářské myšlení. Totiž, každý Čech nemůže bydlet ve vlastním, protože spousta lidí na vlastní bydlení nemá. A pokud se bude proti tomuto faktu stát stavět, bude to stát jenom další a další peníze. Bylo by fajn najít řešení jak motivovat majitele investičních bytů, aby je pronajímali. Je až neuvěřitelné, kolik bytů je prázdných protože majiteli se z různých důvodů pronájem nevyplatí. Hezký den

11 3
možnosti

Nejspíš funguje. Mluvil jsem se známým co dělá v bance, zrovna minulý týden mi říkal, že v jedné severské zemi, banky protáhly splatnost některých hypoték na 70 let. Z krátkodobého hlediska mají menší zisk, ale stále se to vyplatí, než neplatícímu klientovi sebrat barák a ten prodat se ztrátou, kvůli poklesu cen na trhu. Divné je mi akorát, proč o tom má u nás rozhodovat vláda a ne samotné banky? Nejspíš tomu brání nějaká bankovní regulace, kterou by vláda odstranila

5 0
možnosti

Celé je to totální nesmysl. Dědic může dědictví odmítnout a dluhy zůstanou nezaplacené. Kdo by za takové situace poskytoval hypotéku?

2 2
možnosti

Nedoplacený barák spadne bance, ta ho odprodá, takže v tomto problém není. Pokud bude barák někde u konce splácení, pak se banka může bez ztráty podělit i s nějakým prodejcem, aby nemusel barák prodávat sama.

8 0
možnosti

ANO, totální ptákovina! Špatná v rovině morální - Dále přenášet dluhy na mladší, Faktický nesmysl - Kdo zaručí, že děti budou chtít v nemovitosti bydlet? Produkt bankovních agentek? Zajištěny úroky na 50 let super! Zpřístupnění financí? Logicky, další zdražování nemovitostí. Přitom tak prosté. Nájemní bydlení neexistuje? Opravdu, kde berou odvahu s takovou volovinou veřejně vyrukovat ... ?

9 6
možnosti

A nechtěl byste to nechat na případných zájemcich o tuto službu?

7 1
možnosti

Máte v tomto případě pravdu, ale pokud Schillerovou nazýváte Dlužena, jakou přezdívku máte pro Stanjuru? Šetřílek?

11 4
možnosti
Foto

Karma, ale nožičkovské ale. Pane Bárto, paní Schillerová nechce zadlužit svoje děti, potažmo dítě. Dceru dobře zaopatřila i se zeťákem, který se ušpinil ve Stoce.

8 14
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS