Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

K diskusi - píšete že kdo za socíku nepracoval tak "basa". Byli také "političtí", dnes nikoliv, ale v ČR jen 12-13 tisíc vězňů, dnes cca 20 a myslíme si že by za katrem jich mělo být víc. Třeba ten včerejší "Krakonoš" z Krkonoš se psem co chlapovi ukousl ucho.

"Svoboda a demokracie" je hezká věc, ale ...

1 0
možnosti
JK

na socialce: (dale jen U=urad, B=bezdomovec)

U: 'dobry den, co si prejete'

B: ' pil jsem, neplatil jsem cinzi, vyhodili me, jsem bezdomovec'

U:' no a co ma byt, co chcete?'

B: ' na Idnes nejaky Barta psal, ze my mame soc. stat a zadny zly kapitalismus, a ze kdo prijde a pozada, tak tomu pomuzou'

U: 'v principu ano, ale ... mate nejake vedlejsi prijmy, uspory ...'

B: 'nemam'

U:' mate deti?'

B: 'dekuji, ja uz si nejak poradim'

0 1
možnosti
Foto

Ve 21. století jsou ještě žebráci, bezdomovci! Tohle za socialismu neviděl! Blbě placená práce, nedostatek bytů, zdražování, přeplněné úřady práce. Kecy o boji, když už jste na dně? Nechutné! Ano, kapitalismus je hnus!!!

2 18
možnosti
JR

J55a83n 72R28á16ž

8. 5. 2023 10:52

Tak zvaní bezdomovci jsou všude na světě. Musíme to přijmout, nedělat z toho sice zbytečnou "vědu", ani z tohoto jevu vytvářet společenský problém, ale také není dobré těm, kdo chtějí na svém životě něco změnit , odmítnout účinnou pomoc.

Jsou mezi nimi lidé se zajímavými životními příběhy, ale souhlasím s každým, kdo tvrdí že až na pár výjimek si svůj život "na ulici" vybrali sami a kdyby opravdu chtěli a měli silnou vůli(!) změnit svůj život, bezdomovci by nemuseli být.

12 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

4 3
možnosti
Foto

Karma, nebyl na tom věnci podepsaný Petřík?

3 9
možnosti
MB

Už jsem psal. Komunita mne zaujala. Šel s nimi na pivo a zaplatil. Vyzvěděl - Každý z nich má osobní příběh. Vůbec to není kapitalismu. Je io jejich hodnotách a svobodě. Mou nabídku placené práce odmítli. Chválili mne s dotazem, kdy se půjde do krčmy znovu? Smrděl jsem a uvažoval. Jakkoliv to zní divně? Svým způsobem, jsou šťastnější jako já. ČR, jako dobré místo k žití. Svoboda existuje a bezdomovci si v ní lebedí Vážně! Já ještě neviděl člověka, který by vlivem soudobého zřízení? Byl nucen ukrást z hladu rohlík ...

5 0
možnosti
Foto

Na jednoho bezdomovce jsem viděl z okna pražského bytu. Přespával zachumlán do dek u plotu zahrady. Nebyl schopen si ani nad lůžkem natáhnout folii, aby na něj nepršelo. Podobně lhostejní byli bezďáci i na Štvanici, kam jsem vozil vnučku na tréninky tenisu, když hrála za ČLTK. Nepřemýšlím zda je šťastný miliardář, nebo bezďák. Všichni si neseme na zádech kříž života a jsme spojeni společnou vyhlídkou.

6 0
možnosti
JH

J57a32n 79H82a80r29v69a58n

8. 5. 2023 9:40

Ovšem fakt je, že za socialismu by takhle neskončili. Kdo neměl razítko zaměstnavatele v občance, tak šel do basy, tam pak makat musel. Ani Chanov určitě nebyl vybydlený ...

5 0
možnosti
Foto

A cikánské osady na Spiši, které si jezdili fotit a natáčet cizinci, byly co?

1 0
možnosti
OD

Máte pravdu v tom, že sociální systém máme dobrý a ten, kdo na ulici skončí, má šanci se z ní dostat. Ale také platí i to, že my lidé jsme tak automaticky zvyklí na to, že o tyto lidi se "někdo" postará, že jsme krajně lhostejní a cyničtí a bezdomovců se většinou štítíme. Kolikrát se již stalo, že člověk v nouzi byl "znalecky" seznán ožralým vagabundem, i když zrovna utrpěl infarkt nebo ho klepla "Pepka" a zemřel ne na zmíněné nemoci, nýbrž na laxní a pomalou reakci okolí.

Češi jsou mistři v tom, jak rychle najít výmluvu a pokračovat svým směrem bez pocitu nutnosti pomoci.

Já tedy vždy raději potkám veselého pijáka na celoživotním vandru než ožralého domácího tyrana, který sice také chlastá, bije ženu, ale protože ještě platí složenky, hraje si na "slušného člověka".

A protože ve většině případů v Praze jsou viditelně za problémy schované tvrdé drogy, je jasné, že nepřející "veřejnost" není ani zdaleka ten největší problém.

Tito lidé nejsou obětí kapitalismu, ale toho, že zatímco s normalizačním "pionýráku" se kromě pár exotů ""všichni chovali slušně", protože vše bylo zakázáno, dnes holt má každý prostor na dobrá i špatná rozhodnutí a některé chyby jsou fatální a jen těžko se napravují. a ne každý má tu sílu.

1 2
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že lidé jsou lhostejní. Viděl jsem zajímavý dokument simulující ztracenou holčičku. Slušně oblečené, čisté a pěkně učesané dost lidí nabídlo pomoc. Té samé oblečené do chudých šatů, rozcuchané a ušmudlané si nikdo ani nevšiml...

0 0
možnosti

Leckdy mám cukání některému bezdomovci přispět nějakou malou finanční částkou, ale pak si vždycky vzpomenu na lavičku u řeky, kde se tito lidé večer scházejí a popíjejí levné krabicáky, které pak prázdné pohodí na zem. Na to, aby je plné donesli k řece, mají sil dost, ale aby je prázdné po sobě uklidili, na to už jim síly nestačí. Je to z jejich strany symbolický "fakáč" vůči normální společnosti, pak se ale nemohou divit, že ta jim oplácí stejnou mincí.

4 2
možnosti
OD

Kdybyste měl každý večer jít spát do krabice od pračky, tak se přinejmenším v dnešních nočních teplotách také ožerete - abyste to vydržel.

1 4
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.