Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J66a76n 39Š69i77k

21. 4. 2023 12:59

Popsal jste situaci v jednom městě jak ji vidíte zblízka. Určitě je to ovlivněno nějakou Vaší bublinou. V té mojí to vidím podobně. Nadává se na to, že zaměstnavatelé nepřidávají a na drahé potraviny. Přesto bezdomovců nepřibylo, lidi dále plánují a jezdí na dovolené, obchody jsou pořád stejně narvané, víc lidí se jen dívá na cenovky a chodí po akcích. Z regionu propouští jedna firma 200 lidí, ale to měli naplánováno už před Covidem, ty ostatní firmy pořád pláčou, že lidi nejsou a to i na lukrativní místa. Aut jezdí čím dál více, ve městě ráno nemáte kde zaparkovat. Hospody a kavárny plné. Prý drahá meníčka, ale v některých restauracích potřebujete v poledne rezervaci. Více lidí začíná chodit do divadel a na kulturní akce než před rokem. U lékařů narváno a nic se tam neplatí. Zedníka a elektrikáře sháním stejně těžce jako před rokem. Jo, některé věci jsou předražené, třeba ve stavebninách nebo chybí léky. Naštěstí centrálně vláda ekonomiku neřídí, takže trh nebo konkurenci si s tím dříve nebo později poradí sama a lékárnu k tomu nepotřebuje. Kde je tedy problém? Z čeho pramení ty řeči o bídě? Že mám díky inflaci méně na účtu a koupím méně věcí než před rokem? No, jak vidno, nikdo kvůli tomu neumírá. Hezký den

1 0
možnosti
JM

J95a22n 78M48a25r53e65k

21. 4. 2023 19:43

Pane Šik, jak dlouho žijete v Čechách? Počítám, že od narození. Za tu dobu byste už měl Čechy znát. Procestoval jsem půl světa, Žiju zámoří (vzhledem k ČS) už 55 let. Leč ufn'ukanější lidi, než jsou Češi jsem ještě nepotkal.

0 0
možnosti
PC

Jo, radujme se! Vše je přece fantastické! Vláda plná naprostých diletantů, neustálý chaos, čili co platí dnes, nebude platit zítra nebo za pár týdnů či měsíců, nejvyšší ceny energií v Evropě, jedna z nejvyšších inflací v EU, plánované, drsné zvyšování daní (brzy pocítíme všichni!), dlouhodobý nedostatek důležitých léků, cenzura v plném proudu atd., atd.

A vy, Češi jedni nevděční, máte ještě tu drzost si na něco stěžovat!!! ;-D;-D;-D

5 1
možnosti
Foto

Kde je jaká cenzura? Znáte vůbec význam tohoto slova, když se jím oháníte? Já vím třeba o cenzuře v Rusku, kde byl komplet zrušen třeba Facebook, aby si lidé nečetli něco jiného, než z Kremlu. Pokud máte na mysli toto, tak ČR není Rusko.

3 0
možnosti
ZH

Je bída. Nemůžu sehnat firmu, která by mi zcela rekonstruovala kuchyň včetně výroby nábytku na míru.

3 0
možnosti
LH

to víte že jo...

realita je bohužel jinde

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2338460

2 0
možnosti
Foto

Realita?A kde vy žijete?Já jsem popsal situaci v našem městečku.U vás je bída?Povídejte...

3 0
možnosti
Foto

Karma, a to byla, nebo vlastně ještě je, docela dlouhá a chladná zima.

Někde jsem četla, že co se životní úrovně týče, tak jsme na tom stejně, jako v roce 2015. Nějak si nemohu vzpomenout, že by v té době byly demonstrace proti bídě.:-)

6 3
možnosti

Tak ony ani nebyly demonstrace, když byly valorizace důchodů 40 Kč.:-)

2 0
možnosti
BO

U nás na Kamčatce (východní Slezsko; takto kdysi toto území pojmenovali představitelé ODS) pořád stejně dobře. Pořád nakupujeme prakticky všechno v Polsku; polské firmy omítají naše baráky, pokrývají střechy, dělají kuchyně a jiný nábytek na míru atd. atd. Rodinné oslavy pořádáme v Polsku, jezdíme do Polska do cukráren na kávu, dokonce někteří chodí v Cieszynie na pivo. Ale co si nemůžeme koupit v Polsku je kvalitní hokej. Poláci jezdí k nám na hokej do Třince. A mají proč.

2 0
možnosti
Foto

Jezdíte do Polska i pracovat? Prý tam mají větší platy....:-)

2 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

;-D Nejni nad to, nadávat na některá prasata, a přitom zapomínat, že i ten, co na ně nadává je také jedním z téhož stáda, přičemž má momentálně více ve svém žlabu;-)

7 4
možnosti
Foto

Znáte ten vtip? Z Empire State Building padá čistič oken a při míjení oken jednotlivých pater vykřikuje -zatím dobrý.

8 5
možnosti
Foto

Náš pád je mírněn státem, který si na to půjčuje. Letos to vypadá na půjčku půl bilionu. Je to stejné, jakoby si už tak hodně zadlužená čtyřčlenná rodina na jakés takés udržení životní úrovně letos půjčila dalších 200 tisíc a jásala jak se ji daří.

3 6
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.