Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Sk neexistuje ani sieť sociálnej asistencie, iba ľudí vyslovené na zomretie zaradia do opatrovanie, a opatrovateľky, ktoré akoby pracovali vo fabrike, iba uskutočňujú doslovne ich údržbu pred ich koncom...a je to ťažká a slabo zaplatená práca, ošetrovateľky končia na invalidkách, ak ich vôbec od štátu dostanú....smutné....

1 0
možnosti
Foto

Psal jsem zde, m.j., i o generacích ,,IX“ a ,,ZET“. I z,,ixů“ někteří již usedají na klozet. V ,,pozici“ důchodců. Totˇ údělem být může. U mnohých životem chodců. I to, že ,,zadci" nasazují na předky. Ač jak kterej to má uspořádáno. Ve své kedlubně či své ředkvi. Holt leckomu v kebuli až hrabe. Nejednou těm, co nechápou, že stárnutí je také zrání. A jen srab se toho bojí. Je nemálo těch, co marně se zrání brání. A dovolím si doporučit nevraštit nad tím vším čelo. Neb kdo tak činí, jinde otevírat se mu může jeho tělo. A nemusí to pak ani na ten klozet stihnout. I kdyby se mu, moc a moc, chtělo.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791233;-)

3 0
možnosti
Foto

Byla jsem se podívat na ten váš blog. :-) Boží. Ta fotka mi udělala radost. Už jsem na ni někde narazila a potom by se mi bývala hodila, taky k jednomu příspěvku, a už jsem ji nemohla najít. Až teď u vás. ;-) Pustila jsem si i tu písničku. Je to blbý, asi stárnu. Tyhle věci mi způsobují příjemnou husí kůži. Dýchá z toho na mě život a dojímám se. A tak jdu dnes s dcerou na rapový koncert. Nic se nesmí přehánět. Nebráním se tomu, že stárnu, ale ještě mě baví i výlety na druhou stranu časové osy. Díky za ten blog. Píšu vám komentář sem, protože tam nevím, jestli byste ho našel, když ten článek byl naspán už před časem. Mějte hezký den. :-)

3 0
možnosti
Foto

J27a93n 30Š69i54k

7. 4. 2023 11:34

Bylo to tak vždycky, od věku věků. Obrázky z chaloupky, kde v jedné místnosti sedí celá rodina se staršími příbuznými a jí z jedné mísy, je kýčovitý obrázek v našich představách o minulosti. Vždy záleželo na konkrétních lidech. V minulém století byly obce, kde měl nejbohatší sedlák ze vsi za povinnost připravit obědy pro všechny staré lidí ze vsi. Ale více míst bylo těch, kde umírali bez pomoci. Teď záleží na lidech úplně stejně jako tehdy. Jsou rodiny, kde se o seniory postarají a pomáhají jim. Jsem z regionu, kde jsou místa v domovech oproti jiným velkým městům dostupnější. Proto, že když se senior není schopen o sebe postarat, příbuzný s ním zůstane doma a pečuje o něj. Většinou to tak je. Ve velkých městech je to jinak, ale i tam jsou lidé, kteří se svým seniorům věnují. Tak to bylo, je a bude vždy. Záleží na konkrétních lidech a konkrétní rodině. Hezký den

3 0
možnosti

A jestli nezemřeli, žijí tam dodnes.

Hezký den !

:-P

0 0
možnosti

p. Bárta:

Tak přesně takhle zmanipulované mozky ti nahoře potřebují.... Máte se má co těšit, až budete starý - pokud se toho tedy při své evidentně báječné kondici (viz foto) a neustále negativně nastavené myslí vůbec dožijete.

9 3
možnosti
Foto

A vy nezmanipulovaný chodíte pro keš na poštu a platíte vše hotově, aby nikdo nezjistil co kupujete v Lídlu.:-) Až se čas trochu posune tak moje generace 75 plus už takové problémy mít nebude. Pokud ovšem dnešní 55 až 60 ti letí pochopi, že je potřeba stále se učit novým věcem...

5 2
možnosti

Obecně máte jistě pravdu, ovšem neříkáte u toho to "B". Modernizace, digitalizace, vůbec "nová doba" by měly úkony zjednodušovat, ne naopak. Začíná to už u toho vámi zmíněného WC. Bez jasného a "blbuvzdorného" návodu opravdu vznikne problém. A je systém který potřebuje návod i u tak jednoduché činnosti dobře navržený? Nebo je navržený jen aby ušetřil peníze a je jedno jak je "přívětivý" k uživateli?

S Poštou je to podobné. Restrukturalizovat zastaralý systém je nepochybně v pořádku, nicméně nesmí ta restrukturalizace spočívat jen v tom, že některé služby prostě zrušíme, musíme je adekvátně nahradit.

8 0
možnosti

Víte pane Bárto, Vým se zdá svět velice jednoduchý a zřejmě i hodně snadno srozumitelný. Tak, že od důchodové reformy očekáváte takovou výši důchodu, jako měli ti před Vámi. Takovou perlu si nelze nezapamtovat.

Pravda je taková, že pošta vznikla za zcela určitých podmínek v určitém čase. A poskytovala a dosud poskytuje navýsost potřebné a užitečné služby. Pravdou je, že dnes jsou vlastně všechny služby pošty díky novým technologiím nahraditelné. Otázkou není to, zda a kdy bude bude pošta zrušena, tou otázkou podstatnou je, zda všechny služby, které pošta poskytovala a stále poskytuje, budou nahrazovány a nahrazeny ve stejné míře dostupnosti či dokonce v lepší míře dostupnosti.

Kompetentní politik problematiku pošt řeší výhradně prizmatem oněch posledních vět. Nekompetentní politik - pouhým snižováním ekonomických nákladů bez ohledu na právě ony věty.

Výše uvedené odpovídá zcela transparentně bohužel jen na otázku, zda ministr Rakušan je či není kompetentní politik.

12 1
možnosti
Foto

Kompetentnost politika spočívá v jeho fci. A to je asi tak vše;-) Potvrzuje to i jeden z Murphyho zákonů:-)

2 0
možnosti

No a pak se stane, že potřebujete větší hotovost a jedete 50 km do nejbližší pobočky ČSOB, která má pokladnu, nebo osmkrát k nejbližšímu bankomatu, kam to máte jen 7 km. Pokud možno na kole. Inu pokrok nezastavíš.

BTW, co Babišova bunda za 130000? Pořád z toho máte těžkou hlavu?

6 1
možnosti
Foto

;-D ,,Moderní doba"- viz. Ch.Ch.R^:-)A také viz. A.A., a jeho vyjádření: ,,Obávám se dne, kdy pokrok předčí lidské vztahy. To pak bude mít lidstvo generaci idiotů." Tento den již dávno přišel,že:-/ Občas jej lze pozorovat i ve zdejší ,,tvorbě" leckterých blogerůRv

2 0
možnosti
Foto

Více je to vidět v příspěvcích některých diskutujících.:-) Stačí se podívat na sociální sítě a člověk se nestačí divit jaké nesmysly lidé šíří a kdo všechno jim věří. Je možné, že to celou společnost jednou zničí. Pokrok nevyužívají jen lidé, kteří mají rozum a na různé konspirační teorie se rychle nabalují další hlupáci...

0 0
možnosti

Co máte pořád s těmi důchodci? Na poštu si chodí kromě důchodců i lidé pro sociální dávky, podpory, různé příspěvky, domů jim přijde složenka, tito lidé účty nemají, respektive je mít nemůžou/nechtějí - zjistěte si proč. Takže už kvůli těmto lidem budou zachovány buď pošty nebo se zřídí nějaké jiné místo pro vyplácení - třeba na obecním, městském úřadě... To byl kvikot, kdyby si peníze nemohli vyzvednout v hotovosti.

6 0
možnosti

Opravuji: to by byl kvikot...

0 0
možnosti
Foto

Já to vnímám jako příležitost pro nás lidstvo vrátit se zpět k lidskosti. Staří lidé se bojí někoho oslovit s prosbou o pomoc, neboť lidé kolem nich spěchají, bývají ve svém spěchu zamrčení a budí to pak dojem, že zastavit je, by pro ně bylo obtěžující. Je pak těžké někoho oslovit s prosbou. Máme zpomalit, rozhlížet se kolem sebe se zájmem, neboť o tom život je. Máme být lidmi, mít otevřené srdce a být zde užiteční. A k tomu nás tahle doba vybízí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.