Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Humorné je , že o důchodové reformě melou politici a experti z celého politického spektra nejméně 10 let. A že jich byla celá řada. Co vymysleli , nic.

Asi není co vymyslet. I lovci mamutů museli uživit svoje ,,důchodce".

Zdraví důchodce.

1 0
možnosti
JG

J38i94ř13í 95G88r28o78h

4. 3. 2023 10:20

Ten problém je někdy jinde, vláda měla loni čas koeficient upravit podle výšky inflace, neudělala to. Ted se najednou probrali a chtějí to stihnout v legislativní nouzi vyřešit. Prostě nahráli opozici a dělá se ztoho velké divadlo.

5 1
možnosti
KK

Ohýbají si zákony jak chtějí. Ztratili jakoukoliv soudnost. Jako včera jejich usnesení, které v podstatě rušilo paragraf 67 zákona o jednacím řádu PS.

8 1
možnosti
Foto

Bylo by dobré, kdyby důchodci dostávali přehled o stavu svého důchodcovského účtu. Tam by se od částky, kterou na důchody během svého produktivního života přispěl, každý rok odpočetlo, kolik v důchodech získal. Možná by to celou řadu důchodců uklidnilo, že jim stát opravdu nic nedluží, ale že už "žijí na dluh".

2 2
možnosti
Foto

Pane Bicero mám průběžný systém vyplácení důchodu od dob komunismu. To znamená, že ti co pracují p ř í m o přispívají na ty, co jsou v důchodu. Dříve na důchodce přispívali čtyři pracující a dnes jsou to dva a za 30 let se pracující a důchodci se poměr vyrovná. Takže žádný účet neexistuje a nikdy neexistoval. Důchodový účet je každý rok v deficitu 21 miliard protože vláda musí důchody dotovat. Pkud stát na valorizaci ubere 1 000 kč ušetří 20 miliard. Jsem přesvědčen, že to důchodcům žíly nestrhá.

1 2
možnosti
AK

Ale to přece vzniklo opačně.

To nebyli důchodci, kteří by se dožadovali nějaké mimořádné valorizace důchodů.

Ale vláda, která se rozhodla, že valorizaci sníží.

Takže pokud někdo současnou situaci vyvolal, byla to ona.

Ne důchodci.

A že to mohlo vyvolat mezigenerační nenávist?

Mohlo.

A vládě to jistě vyhovuje.

Vždyť Rozděl a panuj funguje od starověku.

9 0
možnosti
Foto

Důchodci nemají hypotéky, nemají malé děti, ale mají volební právo a dají se lehce koupit. A je jedno, jestli je balamuti "šmejdi" s nádobím, nebo "šmejdi" s důchody.

Vám samozřejmě karma od důchodkyně s podprůměrným důchodem, která souhlasí se snížením nemravné valorizace.:-)

6 9
možnosti
JG

J29i28ř78í 49G86r11o82h

4. 3. 2023 10:22

Co je to podprůměrný důchod?

0 0
možnosti
Foto

;-DPokud máte plné zuby, kousněte si do granátu, a budete mít po problému. Ony totiž i peníze jsou zboží, a politické pašalíky jsou pro jejich nositele zas až boží. A jinak, pokud autor nemá potomky, kteří mu dokáží jeho péči na jeho stará kolena oplácet, tak bude mít ,,smolíka". O tom to totiž všechno je:-P

3 0
možnosti

Zcela určitě to není mezigenerační problém. Mne ti uskuhraní důchodci taky pěkně sejou, i když jsem sám pobiratel důchodu.;-D

4 0
možnosti
Foto

Je i není. Ony ,,mladší" generace, jako NAPŘ. husák. děti, si užívali svobody, a zapomněli na to, že existuje i cosi jako rodina, resp. se pro ně stala až přežitkem. A dnes mají strach o své(!) BUDOUCÍ DŮCHODY, KTERÉ JIM SOUČASNÍ DŮCHODCI PREJ CHTĚJÍ SEŽRAT;-)

0 0
možnosti
VL

Před chvílí jsem četl velice inspirující věc. V Dánsku prý ruší jeden státní svátek, a ekonomové již spočítalik, že to přinese do státní kasy okolo 10 miliard kaček. Jsem všemi deseti pro podobnou akci i u nás. Ano, vedle snížení valorizace důchodů, platů politiků, církevních restitucí atd atd, jak píši níže, tak zrušit tři až pět státních svátků, a hned je ve státní kase 50 až 80 miliard kaček. Považuji to za výborný nápad, alespon se na pomoci státní kase bude podílet skutečně většina lidí a věřím, že většina toto přijme s nadšením, podobně jako - podle autora - řada důchodců vítá ten návrh na snížení valorizace důchodů.

3 0
možnosti
Foto

Tak svatku je opravdu dost.Slavit katolické svátky v ateistické zemi je dost přepych.A našly by se i jiné ke zrušení.Ja osobně bych s tím neměl problém...

1 0
možnosti
AM

Další zbytečný výblitek. Proč neřešíte neschopnost vlády, která to zavinila ?

Ale chápu, jste pevně uvězněný v jejím pozadíRv

5 3
možnosti
Foto

Kterou z těch vlád máte na mysli?

On ten problém tu je již několik desítek let.

0 0
možnosti
Foto

Jako důchodce s podprůměrným důchodem s vámi naprosto souhlasím. Já si v žádném případě nestěžuji. R^R^R^

2 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.