Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Bárto, dříve než příště budete psát váš názor, na který máte plné právo, vezměte vašeho psa na procházku a na ní popřemýšlejte, zda celá kauza s valorizací nemá i jiné, výrazně významnější souvislosti, než je jen nějaká stávka důchodců. Co takhle napsat něco o bezprecedentním porušování jednacího řádu Sněmovny ? Nebo nerespektování Ústavy? Proč se u navyšování platů poslanců, senátorů a dalších "musel respektovat systém daný zákonem" a u důchodců to najednou neplatí? Atd. Atd. Atd.

1 0
možnosti
LH

Pane Bárta - sám jste kobliha... :-P

2 1
možnosti
ZZ

a něco k věci by nebylo ?

8-o

0 0
možnosti
ŠS

Jestli chcete vidět hlupáka, koukněte do zrcadla.

3 0
možnosti
Foto

I když s vyzněním příspěvku zásadně nesouhlasím, v jednom má autor pravdu. A to v tomto:

Pak zde máme tu druhou skupinu. Tu statisticky menší, ale přesto velmi silnou. Tu která se nedá oblbnout populisty a demagogy. Svou sílu ukázala jak u parlamentních tak prezidentských voleb. Za porážku Babiše v obou těchto volbách můžeme být vděční právě této skupině důchodců. Té vzdělanější, rozumnější, asertivnější a právě proto chápající skupině.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798855

0 0
možnosti
MC

Neskutečný blábol, od autora s fašistickými sklony..(opakovaně)

2 2
možnosti
MJ

Zdeňku Bárto, Váš příspěvek jaksi nebere do úvahy ty souvislosti. Třeba ty, že politici si odsouhlasili růst platů, že se mohla valorizace i podle jiného vzorce provést od 1.ledna 2024 a došlo by k menšímu navýšení všech důchodů a to s čím stále argumentoval Jurečka by se stalo nesmyslem. A že by vláda měla šetřit zejména na sobě. To Vám ale uniká. Jen stavíte důchodce proti mladším. A to je přesně to, čeho chcete dosáhnout. Hanba Vám.

3 0
možnosti
ZZ

Česko je druhá nejhorší země na světě – oznámila 1.12.2022 OSN! Analýza CEPEJ EU dokazuje, jak se v Česku přemnožili vysocí státní úředníci a politici.

Podle zprávy je Česko letos druhý nejhorší stát na celém světě podle míry poklesu reálných mezd pracujících! Horší než Česko (-6,8%) je už jen Nicaragua (-7,6%).

Podle zprávy je nejlepší zemí světa Maďarsko s reálným zvýšením kupní síly zaměstnanců o 12%. Reálná výplata Čechů podle organizace OSN ILO letos klesla o -6,8%! Slovensko (-3%) se drží těsně pod průměrem poklesu mezd v Západní Evropě (-2,4%).

Maďarsko bylo za svoji úspěšnou ekonomickou politiku, která je trnem v oku Eurokratům, potrestáno podáním návrhu na zabavení 8 miliard EUR z Evropských dotací!

Vykázaná inflace ČR v roce 2021 činila 3,8% a v r. 2022 16%, ačkoliv podle většiny ekonomů - překračovala ve skutečnosti 19 %. Průměrný Čech si tak na výplatě pohoršil za dva roky nejméně o -12,2%!

Ministr vnitra připravuje návrh zákona, aby se politikům automaticky valorizovaly platy podle vývoje mezd a inflace a ministr financí Stanjura připravuje zákon, aby se důchodcům přestaly automaticky valorizovat důchody podle vývoje mezd a inflace!

Nejnižší plat soudce v Česku bude podle vládního nařízení od 1.1.2023 nejméně 100 tisíc korun. Tedy 2,5 násobek platu průměrného firemního zaměstnance a 3,3 násobek mediánové mzdy průměrného Čecha! V EU jsou ovšem nejnižší platy soudců značně nižší – v Holandsku jen 1,34 průměrného platu Holanďana, ve Švédsku 1,86, v Itálii 1,80, v Maďarsku 1,69, v Rakousku 1,69 násobek průměrného platu. V Česku je 28,17 soudců na 100 tisíc obyvatel, ve Švédsku jen 11,46 soudců na 100 tisíc obyvatel, v Holandsku 14,49, v Itálii 11,83 soudců. V EU průměrně jen 23,92! Řešením je snižovat počty zbytečných vysokých státních úředníků a jejich mzdy snížit na průměrné násobky platů obvyklých v zemích EU.

Počet soudních úředníků v Česku je 92,70 na 100 tisíc obyvatel, v EU jen 59,00 na 100 tisíc obyvatel!

1 0
možnosti
Foto

Pane , takové "strašné" hrozivé atd. předpovědi a strašení o splácení dluhu dětmi , státním bankrotu a zničené budoucnosti , spálené zemi atd atd . bohužel moje generace poslouchá už od roku cca 1990 (kdy já byl ta "mladá generace" ). Takže od vás to beru jako stejné "bláboly" těch, kteří před vámi ( a vám podobní ) říkali vždy , když se to hodilo .

Já měl zato,že zákon o inflaci vznikl právě proto , aby ochránil určitou skupinu lidí právě od ní !!!!!!.Takže s prominutím "kecy" , že nikdo nečekal tak vysokou inflaci , je myšleno co?

Není proto ten zákon o inflaci ? !!!!?

11 0
možnosti
Foto

Je. Ovšem nikdo při jeho vzniku nepočítal s tak vysokou inflací a tak je nutné ho upravit tak, aby před inflací chránil "jen" částečně. Do budoucna by to vše nešlo ufinancovat. To Vám nevadí? Jiné skupiny obyvatel nejsou chráněny vůbec a ani nemají další výhody jako senioři...

0 1
možnosti
ZH

Senior nemusí být nutně důchodce a důchodce nemusí být nutně seniorem. Pokud chcete plnohodnotně nahradit slovo důchodce, pak navrhuji výraz rentiér. :-)

0 0
možnosti
LS

Tak tady u té diskuze by se pan Nožička vyřádil.

Mazal by jak utržený ze řetězu, stěžoval si na všechny nesouhlasné příspěvky.

1 3
možnosti
ZZ

Proti Zieglerovi je pan Nožička jen 10 x vyvařeným pytlíčkem čaje, který maže jen sprostosti.

Ziegler maže všechno, co dokazuje, že se mýlí.

;-)

0 0
možnosti
LK

Ten titulek mohl vymyslet jen fialová vlezprdelka....vláda rozhazuje jinde, viz binec na ÚP,kdy se dávky dávaly všem....na dluh se posílají peníze ven....důchodce nejsem, ale jsem přesvědčen, že všichni ke koblihám nepatří.....vláda prostě finance nezvládá, tak se opře do těch, kteří se nemohou nijak bránit - nejjednodušší cesta, jak z toho ven....církevní restituce nabobtnají o osm miliard, ale tam je to v pořádku (i když se tam bačuje s majetkem dosti podivně)...a co je nejvíc do očí bijící, jak se "aktualizovalo" vládní prohlášení....většina slibů vezme za své....ovšem ve výčtu výmluv, proč a jak, to je úsměvné

8 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.