Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I96v88o 91P76a86t24t48a

6. 3. 2023 13:35

Ve Vašem článku odpovídá pravdě jen konstatování o chaotické vládě. Jinak spolu s Neználky, v podobě ex-ministryně Maláčové a ministra Jurečky jen opakujete lži o zásluhovosti plynoucí z práce a odvodu sociálního pojištění. Nic z toho není pravda! Starobní důchody jsou výnosy z vkladů do výchovy dětí (definice). Protože jen naše dobře vychované děti v dospělosti financují ze svého odvodu SP naše starobní důchody. Proto vztah mezi naší prací, našimi odvody SP a naším důchodem je veškerý žádný! Výsledek: Díky špatně nastavenému účetnictví ve státním důchodovém systému vytunelovali bezdětní důchodci jen v roce 2022 ne méně než 60 miliard korun. Až půjde do důchodu početná generace Husákových dětí, budou tunelovat bezdětní důchodci plnou třetinu peněz z vyplacených starobních důchodů, tj. cca 200 miliard korun/rok bez započtení inflace To nemůže žádný stát dlouhodobě financovat, proto se mluví o nárazu Husákových dětí do demografické zdi při odchodu do důchodu. Klíčovou otázkou je, kdo to zavinil. Ne, nebyly to Husákovy děti, ty se jen přizpůsobili tomu, jak daně a důchody nastavili v 90. letech podnikoví účetní. První z nich, V. Klaus sebral pracujícím rodičům k 1. 1. 1993 tři čtvrtiny peněz na výchovu dětí.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že je to jen populismus nejhrubšího zrna, protože senioři jsou silnou volební základnou. A opozice je jaksi "z principu" snad proti všemu, co vymyslí současná koalice. Ne snad, že ta by byla neomylná, ale popravdě to až tak nesleduju. Tyhle tyjátry. I když tomu snad nikdo neunikneme.

0 0
možnosti
AK

Řekl bych, že solidarita mezi důchodci a mladými by vypadala jinak.

Kdyby vláda peníze, které nepřidá důchodcům, přesměrovala k mladým rodinám, tak bych to chápal.

Ale tohle jen zlodějina, resp. solidarita důchodců s výrobci stíhaček F-35, politickými neziskovkami, překupníky a distributory energií apod.

Podle toho nač vláda na důchodcích ušetřené miliardy utratí.

0 1
možnosti
Foto

Pokud jsou státní finance v krizi, rozhodně bych nezačínal tím, že zřídím tři nová, zcela zbytečná, ministerstva, dalších dvacet politických náměstků ministra, sobě si přidám k závratnému platu ještě jeden obyčejný plat a nakoupím kulomety po 1,5 mega za kus. Pak se těžko hlásá, že je málo peněz. Valorizace důchodů není nenažranost důchodců, jak tvrdí pan autor, ale zákonná povinnost státu. Ano, je těžká doba, vezmeme tužku a budeme škrtat. Ale všem! I sobě, cikánům, nefachčenkům politickým neziskovkám a jiným vyžírkům přisátým na státní rozpočet. A mimochodem, ČR dává na starobní důchody mnohem menší procento z rozpočtu, nežli třeba Rakousko.

4 1
možnosti
PC

Pane Bárto, neodpověděl jste mi na otázku (asi vím, proč), kolik že máte dětí. Kolik tedy VAŠICH dětí bude vám a vašim vrstevníkům přispívat jednou na vaše důchody? Odpovíte?;-)

2 0
možnosti
JT

J66i98r77i 74T40i76c27h43y

1. 3. 2023 15:48

Kdo toho Bartu zivil do dospelosti? Nebyli to jeho rodice? A kdo ho bude zivit v duchodu? Nebudou to jeho deti?

0 0
možnosti
Foto

Vy jste tradičně nic nepochopil...

0 1
možnosti

O budoucnost bych se nebal, tak je tak nejista,ze tohle bude minoritni problem

2 0
možnosti
JK

Tak nejdříve ze všeho - gramatika není pro legraci králíkům. Takže budeme příště psát "jejich příjmy se zvýšily minimálně oproti důchodům" nikoliv "zvýšili" a také budeme propříště psát "Každá společnost musí být solidární. Mladí se starými" nikoliv "ze starými".

Tak a teď k tomu obsahu. Důchodci mají svoji stranu - tu provozuje jistý miliardář, který také důchodce prostřednictvím svého holdingu krmí a dokonce jim ve svých rozplemeňovacích farmách dává vnoučata. Nebudu ho jmenovat, ale pan Voldemort to není, protože nedávno podstoupil test oblíbenosti a dostal spoustu hlasů - kdyby to dostaly kandidátky jeho poskoků ve volbách do Sněmovny, tak může zvednout důchody, kam až bude chtít. Aby si mohl každý důchodce koupit každý den tři kila Kosteleckých uzenin, třeba. Nebo se přestěhovat celoročně do Egypta. Nebo na Malorku. Nebo na Seychely? Zapomněl jsem snad na nějaké místo u moře, kde jsem nikdy nebyl a kam se nikdy nepodívám?

Celý spor je jednoduchý - když se zeptám kteréhokoliv důchodce na tohle téma, tak mi odpoví, že až přijde řada na nás, mladé, tak si to taky zařídíme podle svého. No tak teď možná přišla řada. Ve výsledku se ten konflikt bude muset vyřešit tak, že se bude vyplácet jen tolik kolik se každý rok vybere na důchodové dani. Tzn. důchody v období leden-prosinec se budou vyplácet zálohově, v únoru se udělá uzávěrka a v březnu dostanou důchodci nový výměr a zúčtování za minulý rok. Kdo mezitím umře, bude v pohodě, protože se bude účtovat s dědici. (to bude najednou odmítnutých dědictví). A nic bych nedal za to, že Lampasák tohle Fialkovi navrhne.

A takhle to bude navěky O.K., a my, teda Husákova děcka, budeme mít důchody v dnešní kupní síle sotva poloviční, takže nám nezbyde, než být zdraví a mladí do devadesáti a protože se budeme udržovat a budeme mít úspěšný byznysy, tak na nás holky poletí a z přemíry sexu budeme strhaní až hrůza. Takhle to je a takhle to bude.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za opravu.To by se stávat nemělo...

0 0
možnosti
PC

Ještě jste nám, p. Bárto, neprozradil, kolik máte a vychoval jste dětí (možná mi to ale uniklo). Ve Vašem případě jsi nejsem jist, zda vůbec chápete, proč se vás na to ptám. Proto viz níže.

Naše generace mívala v průměru 2 děti, mnohdy však 3 a více. Generace před námi vychovávala minimálně 3 děti, ale také 5 a více. Takže naše děti, nyní pracovně činné, odvádějí do státní kasy formou daní nemalé částky, čímž se výrazně podílejí na financování důchodů - jejich rodičů. Jak je to s vašimi dětmi?

6 2
možnosti
PC

* opr. ... si nejsem jist....

0 0
možnosti
PB

Takhle špatně to dopadne, když se k důchodům vyjádří vyznavač kultu Petra Fialy a pětikoalice s absencí jakéhokoli kritického myšlení směrem k nim.

5 1
možnosti
Foto

Tak pokud jste dobře četl tak jste jistě zjistil,že ke kroku vlády jsem se kriticky vyjádřil... přišel pozdě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.