Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Stát tyto peníze využije mnohem lépe - třeba na nákup nových letadel..

0 0
možnosti
ZZ

Začne bezplatným nákupem vrtulníkového šrotu z Hawaie, který následně nechá draze zrepasovat, aby vůbec létal !

;-D

0 0
možnosti
JR

J90a91n 25R26á15ž

18. 8. 2022 17:28

Pane Bárto, mnohokrát jsem byl dříve kritický k Vašim blogům. Upřímně mne těší, že poslední dobou dávám těmto blogům karmu.R^

0 0
možnosti
ZZ

ODS tento tunel na státní kasu zavedla, ODS jej i zruší !

;-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JD

Stavební spoření mělo být zrušeno už nejméně před patnácti lety.

1 0
možnosti
JD

Nebo nasměřováno jen do bydlení.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
ZZ

Ostatně stát to tehdy pro Banky takhle záměrně nastavil, aby si Banky pomohly. Nebyla to tehdy náhodou právě ODS, která z toho udělala takový hezký tunýlek na státní kasu ?

;-)

1 0
možnosti
JR

J70a88n 43R91á76ž

18. 8. 2022 11:20

Stavební spoření je jen jedním s paradoxů dnešní verze soft socialismu, kdy chudí, co si nemohou dovolit spořit, dotují ze svých daní privátní spoření těch, co si to dovolit mohou.

0 0
možnosti
LC

Chudí dotují biopotraviny pro bohaté, elektroauta a dokonce i jejich nabíjení, majitelům domů zateplení, tepelná čerpadla a soláry a mohl bych dlouze pokračovat. Takže nějaké stavební spoření je v podstatě nic.

0 0
možnosti
LC

V zásadě souhlas. Zvlášť poslední věta blogu problém ozřejmuje. Peníze v současné době je potřeba jinde, třeba na Ukrajinu.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MB

Ve stavebku jsem od založení systému. Sám už nevím, v kolikátém jsem cyklu? Motiv zřejmý - Pobrat výhody. Název je ovšem špatný, má se jmenovat - "Podpora spoření". Duchovní otcové opomněli přidat účelovou vazbu čerpání. Tedy nákupy auta, dovolené, čehokoliv. Děkuji touto cestou svým nespořícím občanům. Odevzdávají daně a činí mi blaho. Za odměnu je svezu, nebo povykládám zážitky z cest ...

Z původní částky na 5 let - 4.500 Kč ročně - nyní 6 let - 2.000 Kč. Naspořená suma je směšná, podobně příspěvek státu. Stavebko pozbylo svůj smysl. Je lépe, např. investovat do hromady dřeva k otopu, učinil jsem.- Koupil 2 Ávie buku-dubu. Samozřejmě, kdo to zruší? To bude zloduch ... :-)

3 0
možnosti
JK

Nevím zda dělám dobře, ale počítal jste s inflací a kurzem měny? To vám značně zchladí nadšení. Při inflaci do 3% se spoření tvářilo neutrálně a aspoň se vám peníze neznehodnocovali, také snazší přístup k hypotéce byl prima. Dnes tratíte každý den víc a víc, snad na konci budete mít aspoň na chleba. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Stavební spoření se uzavírá u dětí, které se narodily. Protože je to výhodný džob.

0 0
možnosti
MB

Jiří, dovolím si nesouhlasit. Atraktivita Stavebka již dávno padla. Ideální pro narozené dítě? Aby žilo v ucelené rodině. Aby se mu dostalo co nejlepšího vzdělání. Vrcholem je, vyřešit nu samostatné bydlení. Aby vzdělaný mládežník vstoupil do života, měl kde bydlet a neměl žádné dluhy. Cesta trnitá, lze to, kombinací všeho popsaného. Pochopitelně dítě se musí i samo přičinit ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.