Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jelikož jsem vegetarián, tak to Vaše maso jen jednou týdně asi nesplním ;-D.

ALE mám rád luštěniny a ty jsem si přes vánoce celkem dopřával. Začalo to hrachovkou, potom fazole a na závěr i čočku. Určitě jsem nebyl vůči planetě citlivý a proto se všem planetariánům omlouvám ;-D;-D;-D.

0 0
možnosti

Pane Bárto, či starší dámo Jandová a vám podobní, zde propagující "zdravou" stravu skládající se z obilovin, luštěnin a podobného rostlinného základu, byste si měli uvědomit, že právě tím škodíte planetě a klimatu více, než jedinci co požívají pestrou stravu složenou z různorodých poživatelných druhů potravin.

Právě ty tzv. "zdravé" po požití u mnohých, ba většiny konzumujících vytvářejí v trávícím a zažívacím traktu při jejich rozkladu směs značně zapáchajících plynů vytvářející nadýmáni, která má pak za následek jejich vypouštění provázené charakteristickým zvukem vyvolaným kmitáním tkání u řitního otvoru, což se slušně nazývá, tzv. "větry", odborně z latinského základu pak "flatulence".

Existuje i běžně užívaný název, který neb vedeme slušnou a kultivovanou diskusi nebudu specifikovat, nicméně každý z účastníků diskuse jej jistě zná.

Průměrné složení těchto plynů je 59% dusíku, 21% vodíku, 9% oxidu uhličitého, 7% metanu a 4% kyslíku a mezi množstvím konzumované potravy a výsledným pachem je úměra a díky jí i zanecháváte odpovídající uhlíkovou stopu.

To myslím stojí za zamyšlení, zda nenastal čas a zda by nebylo vhodné s příchodem nového roku 2022 od některých zažitých, ale vědecky potvrzených a překonaných tradic ustoupit. A to i v zájmu nás všech, budoucnosti dalších generací a zejména ochrany přírody a změn klimatu k nimž i takto negativně přispíváte.

0 0
možnosti

Tak na mne v tom novem roce prisly taky nejaky divny chute a do noveho tydne jsem naplanovall Linsenspätzle.

A kdyz uz tu byly zmineny ty sisiky, ano objednam je. mama je polila rozpustenym maslem, pak obalila v opecene strouhance a k tomu byla rozpustena rybizova marmelada.

A kdyz skubanky, tak opecene. S makem tak jedine nudle.

0 0
možnosti

Á další poučovací samovyzdvihovací článek, tentokrát na téma klimakatostrofismus.

3 1
možnosti

Ale vždyť kvuli tomu se se v 89. zvonilo klíči, lidi chtěli jahody v prosinci, celoročně banány, zboží jako na západě, IX druhů zachodpapiru. Teď to všechno mají a tak to kupují, no ne?

A ty nákupy a tlačenice před Vánoci? To bylo vždycky, tak o co jde?

Lidi jsou věční remcalove, remcaj když něco nemají a pak remcaj, když to mají. :-)

4 0
možnosti
Foto

Vy jste zvonila kvůli banánům...? Pokud Vám to předvánoční šílenství připadá normální tak my to zvládli v klidu i bez něj....

0 0
možnosti

Je to tak, obezita tělu ubírá dosti na jeho odolnosti, rce Pavel Kolář. Zmiňované šišky, proč né, já si pamatuji maminčiny pečené škubánky. No pár kilíček dolu jistě neuškodí...R^

0 0
možnosti
Foto

Vy si je pamatujete?8-o To my je běžně děláme, a když přijde šestiletá vnučka, tak si je objedná, protože je miluje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.