Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Socialistický teoretik předvádí své romantické představy. Ale že by sám dostal na povel nějakého inkluzního grázlíka a šel mu pomáhat ho "začleňovat", na to je příliš velký srab. A to se tenhle nesmysl protlačuje už i na střední školy a dokonce i jedno nejmenované víceleté gymnázium.

0 1
možnosti
Foto

To říká "pravičák", který by rád viděl levicové populisté hnutí uřvaného psychopata opět ve vládě....takové bojovníky proti socialismu mám opravdu nejraději.:-)Koho myslíte tím "inkluzivním grázlíkem"? Vy jste opravdu z textu nepochopil, že jedno takové dítě mám doma...? Jste ubožák....

0 0
možnosti
Foto

Svůj názor na inkluzi už jsem v jednom svém blogu napsala. Není pro každého.;-)

3 0
možnosti

Pokud je inkluze z pohledu rodičů postižených dětí dobrovolná, potom nic proti. Pokud je jim však sebrána, nebo omezena možnost dát své dítě do speciální školy, potom je to špatně.

Nevím přesně jak je to definováno ve školském zákoně.

2 2
možnosti
Foto

SPC vydá doporučení a sestaví IVP. Konečné slovo je ale na rodičích. A samozřejmě na řediteli školy.

1 0
možnosti

Vás, pane Bárto podezírám vás, že kdybyste neměli doma takového školkáčka a byl někoho jiného ve třídě a váš předseda byl proti inkluzi bez hranic, že byste napsal článek opačný v duchu vašeho předsedy...

Jinak vašemu mrňouskovi přeju, aby byl ve školce v pohodě, líbilo se mu tam, a měl dobré kamarády, tam je to přeci jen o něčem jiném než ve škole...

2 1
možnosti

Jak znám autora, určitě by něco takového nenapsal. A od vás je nanejvýš sprosté něco takového předjímat.:-/

2 3
možnosti

Přehlížíte skutečnost, že určité termíny dostávají v newspeaku přenesený význam. Například, může mít někdo něco proti uvádění do normálního stavu, nebo proti pomoci mezi bratry? Bráno doslova nikoli, ale pro pamětníky sedmdesátých let měl termín "normalizace" jednoznačně negativní význam jakožto režimní eufemismus pro restauraci komunistické diktatury, stejně tak jako termín "bratrská pomoc" byl eufemismus pro ruskou okupaci.

Podobně v dnešní době sice nemáme důvod mít něco proti aktivním lidem nebo proti organizacím, jejich cílem není zisk, nicméně slova "aktivista" a "neziskovka" se stala eufemismy pro ty, kteří se snaží prosadit svůj "jediný správný názoru" jednak než demokratickou cestou.

A stejně je to i s tou inkluzí. Míchá se dohromady tělesné a duševní postižení, jakož i různé typy duševního postižení. Tělesně postižený žák výuku ostatních nijak nenarušuje a proti takové inkluzi snad nikdo nic nenamítá. Co vadí jsou duševní poruchy takového stupně, že inkludovaný žáček během hodiny opakovaně vykřikuje nebo pobíhá po místnosti.

Někde mezi tím jsou žáci, kteří pouze pomaleji chápou. Takoví sice ostatním neškodí, ale pro ně samotné není medle příliš přínosné naslouchat výkladu, který je nad jejich chápání, a být nejhorší z celé třídy. Pokud by byli přeřazeni do třídy tvořené spolužáky na stejné úrovni, tak by mohli naučit mnohem více. Ostatně podobné je to i na druhém konci spektra schopností a nadaní žáci by měli být vybráni do tříd diferencovaného studia, protože při tempu výkladu přizpůsobeném průměrným žákům se jen nudí a je to pro ně zbytečná ztráta času.

12 1
možnosti

Až na ty nadané žáky, které bych nediferencovala, máte pravdu. Myslím si, že jejich čas přichází v dalším stupni, kdy mohou zvolit náročnější studium, nakonec i některé výuční obory jsou náročnější :-)

1 0
možnosti

Realita v dětských kolektivech je jiná..... děti na rozdíl od dospělých jsou nemilosrdné a řeknou a udělají ..... zvláštní školy byly správné

6 0
možnosti
Foto

Tyto školy stále jsou, jen se jmenují praktické.

A šikana se objevuje i v nich.

2 0
možnosti
Foto

Držím vám a vašemu školkáčkovi palce.:-)R^ ať se mu tam líbí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.