Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Bárto,

praktická aplikace vakcíny Sputnik V milioonům osob z desítek států zcela jasně prokazuje, že Sputnik V je zcela jasně nejlepší ze všech dosud dostupných covid vakcín. A to platí absolutně, nic na tom nemění obstrukce EMA a jisté části politiků, ani pokusy o očernění této vakcíny jistou částí medií a zejména rusofoby.

Nedovezení Sputniku V motivované hlavně politicky a předsudky je zločin páchaný na českých občanech. Nikdo ho nenutí těm, kteří ho nechtějí, ale měl by být dostupný těm, kteří ho na základě dostupných informací chtějí.

A mimochodem právě zveřejněná smlouva se Slovenskem dokazuje vrcholné pokrytectví ŠUKLu a dalších odpůrců Sputniku. Mimo jiné je tam seznam vice než stovky dokumentů kterré byly Slovensku předány. Všechny kontroly provedené laboratořemi na vyžádání ŠUKLu odpovídali specifikaci. Kromě té hromady dokumentace uvedené přímo v příloze smlouvy má ŠUKL přístup ke všem dokumentům, předaných EMA. A přesto ředitelka ŠUKLU hlásá: Nemáme dost dokumentů, ale už neuvede co tedy chybí. I když dodávka odpovídá specifikaci tak to není ten samý Sputnik jaký byl použit pro testování jehož výsledky uvedli v prestižním vědeckém časopise the Lancet, protože tam použili JINOU ŠARŽI. Probůh ta osoba si snad myslí, že vakcína pro miliony lidí se dá vyrobit v jediné dávce. Každá dávka má svoje číslo = šarži. A to platí i pro jiné vakcíny

2 0
možnosti
ZZ

Rozumný člověk asi nebude s vámi ve sporu, že Sputnik je s největší pravděpodobností opravdu velice dobrá vakcína, ale na druhou stranu musíte pochopit, že z politických důvodů nelze očkovat v EU vakcínou z Ruska.

R^;-D

0 0
možnosti
VB

Typický blog typu "po bitvě každý generál". Sputnik by byl vítanou variantou v době, kdy nám byly kráceny dodávky jedna za druhou. Evropa zaostávala a stále zaostává v proočkovanosti za USA a Velkou Británií, které dostávaly vakcíny přednostně. Z ideologických důvodů Sputnik nebyl povolen. Nyní pochopitelně velké dodávky Pfizeru situaci mění. Zřejmě to tak už zůstane, protože Velká Británie a USA už dosahují jisté nasycenosti trhu a tím pádem zbude více i na Evropu.

1 0
možnosti
Foto

A víte že za případné následky očkování nenese odpovědnost žádný z výrobců používaných vakcín?

1 0
možnosti
Foto

Následky očkování nikde nezmiňují.Vim o tom...

0 0
možnosti
ZZ

Sputnikovci jsou pragmatičtí. Je jich sice cca 1 milion, ale když viděli, že EMA souhlas nechce vydat, nechali se klidně píchnout Pfizerem.

Takže oni nečekají, ale operativně jednají - na rozdíl od těch, kteří by se Sputnikem nenechali píchnout za nic na světě - i kdyby je to mělo stát život !!!

;-D;-D;-D

2 2
možnosti
Foto

Je Vám psaní podobných stupidních blábolů fakt zapotřebí???

8 1
možnosti
TL

R^R^R^ Souhlas plný. A opět, pokud možno stupidních reakcí si nevšímat. A opět opět, které, že to jsou identity? Však ona se nějaká potrefená husa ozve.

2 2
možnosti
DR

Je Vám psaní podobných stupidních blábolů fakt zapotřebí?

4 6
možnosti
Foto

Bártovi velice žřejmě ano.

0 0
možnosti
JM

Já jsem jeden z čekatelů. Zdůvodnění: celý život jsem byl očkován ruskými vakcínami. Nikdy žádný problém. Nevím, proč bych to měl měnit.

1 0
možnosti
ZZ

Nedočkáte se, protože se dovážet nebude.

:-/

1 0
možnosti
Foto

Jako byste mi mluvil z duše.

4 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

3 3
možnosti
VB

To se zeptejte taky pana premiéra a pana prezidenta: ti o Sputnik usilovali mnohem déle a měnili kvůli němu ministry (vč. tlaku na p. Hamáčka).

2 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.