Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nebo je to pouze společenská domluva, která se postupem času může měnit?"

Samozřejmě že jde o společenskou dohodu. A pro její změnu musí opět dojít k dohodě. A k té musí být dostatek podporovatelů. Nejlépe nadpoloviční většina. Pro sichr možná i trochu více.

0 1
možnosti
Foto

Mezi mladými a mladšími už nadpoloviční většinu má, nebo je jim to jedno. Kdo jiný by měl rozhodovat o budoucnosti než mladí?

0 0
možnosti

měl jsem a mám mnoho přátel gayů a lesbiček a zažil jsem doby, kdy toto soužití bylo trestné. Přivítali registrované partnerství a přivítali by také stejná práva jako je manželství. Přesto všechno jsem od nich neslyšel, že chtějí aby jejich vztah byl pojmenován "manželstvím". Vzpomínám si na radost přijetí zákona o "registrovaném partnerství" a také slova, že více chtít nebudou. Život ukázal, že je potřeba řešit problém děditství, nároku na informace o partnerovi a ještě několik otázek. Toto vše se dá do zákona o registrovaném partnerství doplnit. Manželství je soužití muže a ženy i ta skladby tohoto slova to vyjadřuje. Domnívám se, že pojmenování soužití párů stejného pohlaví by se dalo najít a nemuselo by být nazýváno "registrovaným partnerstvím". Mají mezi sebou mnoho chytrých lidí, kteří by mohli toto oslovení přijatelně vymyslet. Manželem nikdy nebude lesbický partner a tak také manželkou nebude nikdy partner gay.

Mám již velkou část života za sebou (83) a svůj život již měnit nebudu. Byl jsem ženatý, mám 2 děti, 6 vnoučat a 7 pravnoučat. Jsem "bohatý" kmet, který má krásnou a milující rodinu, která vzešla s manželství.

3 0
možnosti

v hyperkorektní době je nesmysl označovat homosexuální svazky genderově definovaným pojmem "manželství", když mají své genderově neutrální "partnerství", to fakt nedává smysl. Když se svazek homosexuálů označí jako "manželství", tak to povede k jejich následné nespokojenosti s původem toho slova pro jejich svazky a nakonec to povede k tomu, že seberou heterosexuálním svazkům jejich tradiční pojmenování, a to vše kvůli pseudoprávům menšiny na pojmenování. Už tenhle požadavek na "manželství" je eskalací jejich předchozích požadavků, takže je vysoká pravděpodobnost, že to bude dál pokračovat. Ať se diskutují, případně upraví jejich práva, ale to je tak vše, na co mohou mít právo.

1 0
možnosti

a ještě jedna věc, ať se to LGBTatd líbí nebo ne, biologické reprodukce je schopen pouze pár biologického muže a biologické ženy a jeho existence je naprosto nezastupitelná a není tedy nic proti ničemu, pokud společnost takové svazky protežuje.

2 1
možnosti

Napsal jste to skoro přesně (ironie!), jen bych poopravil chybějící čárku:

"Už je to jen boj pro starší generaci proti všem, novotám bez jediné známky pochopení a empatie" - teď je to přesné!

lgbtOMGwtf.. pořád něco chtějí, ale nenabízí nic.

V přírodě parazit taky nepije krev hostitele donekonečna ..

1 0
možnosti

Zajímavá úvaha... Co myslíte, že by měli homosexuálové nabídnout?

0 0
možnosti

Opravdu už nežijeme v zaprděném skoro středověku ovládaném katolíky a jejich bludy. Je dost výstižné, že čím mladší voliči tím větší podpora manželství stejnopohlavních párů. Mladší lidé už tohle neřeší. Nevadí jim to.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769938

Takže nezbývá, než pomýlené svazáky poučit o historii lidstva. Vždy když se společnost dostala do morálního marasmu jako jsme nyní my, došlo k problémům - viz Babylón, Sodoma.Gomora, Pompeje, atd. Nestraším, jen upozorňuji, že náprava je ještě možná. Je možné nastoupit cestu zdravého životního stylu, kde rodina (muž, žena, děti) je základem státu. Nebo chceme něco jiného, odlišného od přírodních zákonů, tedy neschopného života?

1 0
možnosti
Foto

Tak poučujte....Pompeje jsou přírodní katastrofa. Babylon byl jako jiná města dobit a zničen. Pouhá historie. Jaký mají vztah k homosexualitě? Nebudete Vy ten starý zaprděný katolík ze skorostředověku?:-)

1 2
možnosti
Foto

Ziram a nestacim se divit. Co je spatneho na pouziti slova manzelstvi pro homosexualni pary? Proc by takove pary nemohly adoptovat deti a mit stejna prava jako pary heterosexualni?

1 3
možnosti

https://www.youtube.com/watch?v=ZK02cPHVKUY

Pozorně si poslechněte názory pana Volného a potom přehodnoťte svůj názor. Pokud i potom jej nezměníte, optejte se svých rodičů, zvláště matky, zda si přeje vlastní vnoučata, zda si přeje pokračování vašeho rodu? Cti otce svého, i matku svou a dobře ti bude na zemi.

1 0
možnosti

Proč tak zarputile trvají na tom názvu ? Vydupali si pro sebe registrované partnerství, tak stačí upravit tenhle zákon. Anebo jim jde o ovlivňování života ostatních ?

8 1
možnosti
Foto

Jakým způsobem by ovlivnili život ostatních?

0 1
možnosti

Manželství je začka. Je to pojem, který se snaží homové uchvátit pro sebe a znejistit společnost v tom, co je v přírodě normální. Je to rozvrat morálních hodnot na nichž se podílí jak oni samotní, tak dobrodinci kteří jim fandí, aniž by chápali smysl toho co prosazují. Většina normálních lidí je tím zesměšňována ve jménu nové morálky. Celá společnost se ubírá vědomky, nebo nevědomky do morální žumpy.

11 1
možnosti

Zkuste si to představit. Co by se tím ve společnosti změnilo? Koho by to ohrozilo?

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769938

Zkusil jsem si představit, jak bych coby dítě vyrůstal se dvěma ženami. Hrůza, Vy si to, pane autore, nedovedete představit? Vám by otec, ten laskavý a milující otec nechyběl? Zůstal mi mj. po otci pásek z hovězí kůže, kterým nás trestal, vychovával. Více od pana Volného: https://www.youtube.com/watch?v=-0Yejr5jbWI&t=2s

1 1
možnosti

GLBT - jde jen a jen o závislost, které je možné se zbavit. Tedy pokud dotyčný člověk má vůli a zdravý rozum se závislosti zbavit. Příkladů z historie lidstva jsou, kdo je bude následovat?

1 2
možnosti

R43a96d26e26k 27K17o89h46u49t

30. 4. 2021 20:21

Manželství = manžel + manželka. Kdo v novém manželství bude manžel a kdo manželka? Budou mít na to rozpis? Jen mi nevalte Rodič 1 a Rodič 2. Jsem se ptal manželky a být Rodič 2 se jí vůbec nelíbí...

7 1
možnosti

R30a55d31e48k 34K54o91h96u92t

30. 4. 2021 20:22

Pořád chce být máma, babička...

2 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.