Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Současní důchodci ze komunistům nevzepřeli, byly a dokonce stále jsou zarytí komunisti, kteří chtějí ten režim vrátit zpátky, někteří spolupracovali aktivně s režimem, udávali sousedy, pomlouvali, někteří jen mlčky spolupracovali, někteří jen mlčely a byla jen hrstka lidí co kladli režimu aktivní odpor.

Takže všichni, kromě těch posledních, mohou za to, že naše životní úroveň je proti západu mizerná, ti všichni mají možnost aspoň symbolicky říct svým dětem:

Promiňte, podlehli jsme ve své době komunistickým lžím, nejdřív jsme netušili, že ten zločinný režim přivede republiku do úpadku a potom jsme se báli s tím něco dělat. Děkujeme studentům za vzedmutí v roce 89, kde jsme se společně zbavili okovů. Proto odmítáme sprostý volební úplatek StBáského donašeče a darujeme jej potřebným, třeba mladým rodinám, hlavně samoživitelům, kteří jsou na tom u nás nejhůř a lhář na křesle premiéra na ně kašle, protože oni ho nevolí."

Chápete důchodci, že to říkat nemusíte, stačí ve svém okolí pomoci někomu potřebnějšímu a tím jste to vlastně řekli. No možná, že je to příliš 5000 Kč, asi víc než když studenti riskovali život a celou kariéru v době, kdy si dnešní důchodci na to netroufli.

P.S: Čest výjimkám v řadách dnešních důchodců, existovali a jsou i dnes mezi nimi stateční.

0 1
možnosti
JD

J42a10n 33D48o66u17š91e63k

15. 9. 2020 7:55

Inu, já jsem podnikatel, od svých 23, tedy 10 let. A ta pětitisícovka mi nevadí, vadí mi jen plošné užití.

0 0
možnosti
BM

Mě plošné užití nevadí. Odpracoval jsem téměř padesát let. Posledních 22 let jako OSVČ A vždy odváděl státu vše co požadoval. A znám jiné OSVČ kteří se chlubili tím jak málo odvedli státu. A proto dnes mají bídné důchody. No a oni dostanou příspěvek 5 000Kč a my co jsme odpracovali celý svůj "pracovní" život a platili řádně daně a pod. Tak nedostaneme nic protože si to nezasloužíme, máme "nadprůměrné" důchody. A dobře nám tak. Z principu je to špatně.

1 0
možnosti
DH

D82a26v76i96d 53H79o63r83á43k

14. 9. 2020 19:20

Toto téma je pro mě skutečně horké, neboť jsem z mladé generace, která v r. 89 ́ pozvedla nad naše hlavy prápor svobody a demokracie, který hrdě neseme vstříc naší šťastné, světlé buducnosti, a právě my to odneseme, neb musíme usilovnou prací a našich daní hradit propastný schodek rozpočtu který i díky nesmyslnému "5.000,- úplatku" gerontům penzistickým ještě narůstá. A to nehovořím o marasmu, který nám tu tato generace zanechala, a z něhož se stále za ta léta od 89 ́ vyhrabat nemůžeme.

Myslím, že takový bonus bychom si zasloužili spíše my, než oni.

Ve zdejších diskusích u Blogů týkajících se tohoto tématu jsem udělal nenápadnou, a zdůrazňuji genderově vyváženou anketu, v níž jsem se při příležitosti zmínky o tom bonusu ptal věkově starších diskutujících, a to jak těch co s tím "bonusem" souhlasí, tak zejména těch co jím jak uváděli opovrhují, zda je netíží svědomí přijmout v tomto předvolebním období vyhlášený a schválený bonus, který bude účelově vyplacen v předvánočním období a má charakter "Jidáškého groše". Též jsem položil nenápadnou otázku, zda by případně byli ochotni k určité solidaritě se s námi, co poneseme ty náklady, se nějak podělit? A mé otázky byly zaobaleny tak, aby formou co nejvíce působily na city obdarovaných gerontů.

A jak myslíte, že tato anketa dopadla?

Musím použít formulace podobné té, co často užíval náš milovaný ex-předseda vlády a ex-president V. Klaus senior, že NIKDO, ale skutečně NIKDO nezaujal k položené anketní otázce KLADNÉ odpovědi !!!

A to přestože jsem nabízel diskrétní předání čísla účtu, kam by mi mohli nějakou, raději vyšší nejméně čtyřmístnou částku začínající alespoň číslicí 2 a vyšší přeposlat, či jiný pochopitelně opět diskrétní způsob předání.

Odpověďmi byly jen a jen výmluvy, zda vím kolik stojí seniory např. falešné zuby, či že tyto poskytnou do nějakých pochybných "kuřecích" fondů a nadací a podobné báchorky.

3 5
možnosti
Foto

A víte, pane Horáku, o kolik okradou DPP černí pasažéři?

David Horák 98762

Prokrista, to je tak dlouhý, že jsem to nedočetl. Nicméně pokud nezvednou pokuty za jízdu bez lístku tak budu jezdit, jako už léta praktikuji zadarmo. Jen člověk musí být obezřetný a odhadnout, kdo ze spolucestujících může být revizor. A do takového vozu buď nenastupovat, nebo včas vystoupit.

Já platil pokutu naposledy v roce 2017 a předtím 2015 vždy na místě za 800,-Kč. A to se vyplatí, protože mě to vychází ročně na 320 (viz. 800+800=1600:5 = 320 Kč/rok)

0/0

doporučit

1.8.2020 15:31

reagovat

Marie Jandová 81356

Blog

https://subrt.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755013

1 2
možnosti
Foto

"Vděčné babky..."? Pozoruhodný slovník. Kde se to pohrdání stářím vzalo? To někdo přiděluje úkolem? Rozdává někdo za dehonestaci starých lidí peníze?

Doporučuji Raisovy Výminkáře, Babičku, Čapkův Krakatit a ze světovky alespoň Bídníky a Tolkiena. Vy jste přece na krásné texty bez vulgarismů, pane Bárto. Přečtěte si tedy nějaké, v nichž je akcentována úcta ke stáří. Pěkný den.

13 0
možnosti
VN

Velká část českých penzistů si žádnou úctu nezasluhuje. Být starým není žádná zásluha. Ale dosáhnout toho, aby starý člověk mohl říci , vybudoval jsem v životě to a to a je za mnou něco pozitivního vidět...to už většina českých penzistů nedokáže..

4 15
možnosti
Foto

R85o31m61a15n 24K27o11z43e24l

14. 9. 2020 17:54

"Budu volit ODS, protože slibují přidat 1000 Kč" to jsem jasně slyšel od několika důchodců před volbami 2006 a stačilo to na 36 %.

1 0
možnosti
Foto

Dnes ovšem úplatky nabízejí jiní...nepletete si to za slibem Jyrky Paroubka?

0 3
možnosti
Foto

Přidat by se mělo hlavně těm co mají ty důchody opravdu malé. Ti co berou 20. ti to nepotřebují.

0 4
možnosti
Foto

Ano. Jistou částku měly obdržet jen ty "osmdesátileté" babičky, co mají opravdu malé důchody. Ovšem ne na dluh v období krize, ale v době ekonomického růstu...

5 0
možnosti
JL

Jak praví staré moudro, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Takže máme Babiše a Zemana, měli jsme tam už Klause, Paroubka, Nečase, Kalouska, Zemana premiéra, Tošovského, Špidlu, Grosse, Topolánka, Fischera, Rusnoka, Sobotku. Nic moc že. Na všechny bylo nadáváno.

4 0
možnosti
JS

Náš důchodce má mnohem menší důchod, než důchodce Řecký, Italský, Španělský, Francouzský a to jsou země násobně více zadlužené, než je naše země. Jak jen si tohle mohou dovolit?

Je až neskutečné jaká je mezi lidmi závist, když takovou malou záplatu na malý důchod jsou schopni závidět až do krveRv.

8 9
možnosti
Foto

Pane Schmidte, tu závist tady podněcujete vy a vám podobní.

Tu podle vás malou záplatu dostanou i důchodci s penzí 20 000 a výše. Naproti tomu matky, které při uzavření škol musely zůstat doma s dětmi a nyní byly propuštěny z práce, protože pro firmy nejsou perspektivní, jelikož se to může opakovat, nedostaly nic. O matkách samoživitelkách, o kterých se tak pohrdavě vyjádřila Schillerová, už nemá ani smysl se zmiňovat. Je to nechutné, co předvádí Babiš za vašeho přispění. :-/

12 5
možnosti
Foto

Karma, Babiš mě opět rozesmál, když se svým typickým nedovtipem oponoval, že to není úplatek voličům, protože on sám nikam nekandiduje.

Proč je tedy on sám na všech předvolebních plakátech kandidátů ANO, už nějak zapomněl vysvětlit.:-)

Ale on za to opravdu nemůže. On jenom není moc chytrý.

13 3
možnosti
JH

J92a81n 58H93y90n46e75k

14. 9. 2020 14:05

Pane Bárto, jedete pořád na stejné vlně antibabiš. Drobet málo to je. Vám to k radosti v stačí. Proč ne. Vánoční dárek důchodcům, jak je v opozici tento termín uváděn, je jen forma rozdělování společnosti. Nenávist těch mladších ke starším, to není dobré pro tuto společnost. Je pravda, že bez těch 5000 Kč by se také důchodci obešli. Na druhé straně hovořit třeba o tom, že se snižuje reálná mzda a ne hovořit o tom, že se snižuje i reálný důchod, i když to zrovna není užívaný ekonomický pojem, je také forma rodělování společnosti. A jen snad na okraj této diskuse. Chtěl bych se mýlit, ale volby do krajů a Senátu , to na procentní účasti mít nebude. Více jak 30 % účasti, bude úspěch.

7 8
možnosti
Foto

Máme tu ovšem valorizaci, ta kompenzuje důchodcům a to nejen starobním určité ekonomické vlivy. Nač ještě dárek formou úplatku, které jak píšete mnoho z nich nepotřebuje? Pokud chtěl někdo obdarovat důchodce, tak jen ty potřebné s nejnižšími důchody a v to době ekonomické prosperity a ne nyní v krizi na dluh.15 miliard není malá suma a ty peníze budou jinde chybět. Pokud někdo rozděluje společnost je to Babiš a spol. právě takovou to nesmyslnou a marnotrapnou akcí....

11 4
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.