Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také se mi nelíbí, že se v době krize vyhazuje z "rohu hojnosti", který neexistuje. Není to ovšem jen otázka zvyšování důchodů. Ze stejného soudku je i uvažované zrušení superhrubé mzdy. Vláda se chová jako finanční negramota, který si kvůli nedostatku finančních prostředků vzal půjčku a zakoupil si za to exotickou dovolenou a mobil za 25 litrů.:-)

0 0
možnosti
ND

Kučera, Konrád, Kšír... Jak jsou si podobní...

0 0
možnosti
JK

Možná, a odvážíte se pátrat proč?

0 0
možnosti
PC

Mnohé na adresu těch, co smýšlejí podobně jako autor blogu, už velmi dobře a přesně napsali někteří předchozí diskutující.R^

Já jen doplním - nezávidím p. autorovi a všem, co s ním sdílejí jeho názor na důchodce, protože při takovém postoji se dočkají v době, kdy budou sami v důchodovém věku, ještě větší nenávisti a opovržení od mladých. Ti už ovšem nebudou jenom pohrdavě a hanlivě o penzistech psát a trapně kňourat, ale vytvoří ve společnosti takovou atmosféru, že novodobí penzisté, dnešní nekompromisní pohrdači, se budou bát vůbec vylézt na ulici. Nepřeji jim to, ale oni si o to, bohužel, doslova koledují.

Pane Bárto, že vám není hanba!Rv

5 0
možnosti
OU
JK

Evidentně zdejší důchodce nezajímá kdo a jak tu zatnutou sekeru zaplatí, proč by mě mělo zajímat, že si nebudou moci dovolit 2x moře a 2x lázně za rok. Také nadávají mládeži za to, že nerodí děti, co jim nadáváte, jak jste si je vychovali, takové je máte, jednoznačně je to vaše chyba sobečtí důchodci.

2 2
možnosti
Foto

Řešení se nabízí, nucená státní půjčka. O to se není třeba starat. Stačí vyhlásit nouzový stav. A do čtrnácti dnů je vymalováno.

0 0
možnosti
Foto

Napsala jste to pekne pani Dubcova. To se porad vsichni navazi do senioru ale nikdo uz nerekne, ze pokud mladi budou chtit mit duchody od statu, tak budou muset mit sami nejake deti. Ono je to fajn si uzivat svobody, studia, cestovani a potom skuhrat, ze jim nikdo nevydela na duchody. Jestli nebyli i ti komunisti chytrejsi a predvidavejsi, kdyz se snazili porodnost podporit. A nez vycitat duchodcum par korun, tak se radej zamerit na to, jak se v tomhle state hospodari.

4 0
možnosti
JK

Správně, nařídit zákonem minimálně dvě děti do 35 let a hříšníkům zabavit občanky, majetek a nahaté je přehodit přes hranice do Západního Německa. Tím se několikanásobně zvedne porodnost a bude to. Sice to nevyřeší problém s populistickým rozhazováním peněz před volbami, ani s prázdnou státní pokladnou, ale kdo by se těmi drobhostni obtěžoval, že. Hlavně neobtěžovat důchodce s nějakým hospodařením státu a přidat i klidně víc jak pár korun, však co, nějak bylo, nějak bude, co je nám po tom.

1 3
možnosti
LC

Můžete se na to podívat i takhle - stát rozdává (naprosto nesmyslně) 500 miliard a vy vyčítáte vládě, že chce důchodcům smrknout "blbých" 12 miliard. Podívejte se, komu a hlavně za co vyplatí těch "zbylých" 488 miliafrd.

4 0
možnosti
OU
MK

M77i65l49a98n 71K16e41s88l

4. 8. 2020 22:46

Ne u všech důchodců bude platit ,že větší bere.Nestalo se poprvé,že Hamáček a Maláčová slíbili více než Babiš a Schillerová.Důchodcům se daří lépe než kdy v minulosti.Nemají zájem na tom,aby se to neuváženými kroky změnilo.Ze zkušenosti ví,že mnohokrát je lepší mít vrabce v hrsti než holuba na střeše.Nehledě na to,že ti socanští holubáři již dávno netvrdí muziku.Jest li mají socani místo pěti procent hlasů šest,je každému důchodci šuma fuk.Přetahování voličů koaličnímu partnerovi tímto způsobem se mnohým nelíbí.Vždyť své nápady mohou předem projednat v koalici a ne je hned veřejně vybubnovat.

0 0
možnosti
ND

Mno, my jsme na naše důchodce kdysi vydělali, nebylo to asi moc, ale vydělali, co vy? Pořád budete jenom knourat místo abyste na své důchodce vydělali a vaše děti na vás? Pořád budete vyčítat důchodcům že si svoji prací na důchody vydelavali a teď by je rádi měli? Pracovala jsem celý život, vychovala dvě pracovité děti, ty svoje děti, co vy? Máte místo dětí, nebo vnoučat na fotce pejska a knourate...

Hezký večer

10 0
možnosti
ZD

Trefné - píši autorovi podobně. Kus níže, píše že nespoléhá a nebude na stát. A článek - jedno kňourání.

3 0
možnosti
Foto

I20v35a54n 44M58a79r52e53k

4. 8. 2020 21:25

V jiné debatě jsem byl nařčen, že jsem se nechal "koupit za koblihu" . . . .Počítejte tedy se mnou. Pokud se důchod zvýší o slibovaných 1240 Kč.(a to se mně rozhodně zvýší o víc), mohu si měsíčně za tuto částku koupit 155 koblih (po 8 Kč/kus). To je 5 koblih denně. . . . . . Dá někdo víc? 8-oR^[>-]

1 0
možnosti
Foto

I25v33a17n 66M81a45r48e96k

4. 8. 2020 21:34

. . . . . . Pro vaši informaci pane bloger. Mám ve dvou souběžných zaměstnáních. odpracovaných 47 a 30 roků. Chcete mi vyčítat těch slibovaných 1420 Kč?

4 0
možnosti
MK

Zdeňku, dle mého by se lidé neměli spoléhat na stát. Ani na důchod od státu. Nevím kolik budu mít důchod, ale s manželkou si dáváme každý měsíc stranou 20 tisíc korun na důchod+pět tisíc korun na nepředvídatelné výdaje. Rozbitá pračka, lednička apod. Sice máme do důchodu ještě 14 let, ale můj názor, je, že o mě se pak nikdo nepostará, ani stát.

2 0
možnosti
ZS

Ovšem to znamená, že máte solidní příjmy. A také, že rozumně uvažujete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.